Acasă Declarații Crin Antonescu, despre trădarea oportunistului Victor Ponta: ”Nu e vorba de mine, este vorba de trădarea față de peste 60% dintre români”

Crin Antonescu, despre trădarea oportunistului Victor Ponta: ”Nu e vorba de mine, este vorba de trădarea față de peste 60% dintre români”

0
0
86

Crin Antonescu, despre trădarea lui Victor Ponta: Nu e vorba de mine, este vorba de trădarea față de peste 60% dintre români

România este în faţa unor alegeri cruciale. În luna mai decidem nu doar cine va fi noul preşedinte, ci şi în ce direcţie se va îndrepta ţara. În funcţie de cine ajunge la Cotroceni, actualul Guvern rămâne pe poziţie dar la fel de bine poate să plece şi să avem o altă majoritate. Iar toate aceste schimbări de la vârful statului vor afecta cu siguranţă şi viaţa noastră de zi cu zi. La Observator aducem în faţa voastră candidaţii dar şi principalii actorii politici, ca să vă ajute pe voi, cei de acasă, să alegeţi bine pentru voi, în fiecare zi.

Crin Antonescu: ”E evident că nici domnul Kelemen, nici altcineva nu-mi vor impune mie pe cine iau sau nu consilier. Nu s-a pus problema să-l iau consilier pe domnul Dungaciu.”

Candidatul coaliţiei de guvernare la alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu, afirmă că nu îi va impune nimeni pe cine să ia consilier, dacă va fi ales preşedinte. El îşi nuanţează afirmaţiile privindu-l pe Dan Dungaciu, explicând că nu s-a pus problema să îl ia pe acesta consilier. ”Nu am vorbit de vreun post de consilier, nu are nevoie nici domnul Dungaciu, nu fac nici eu angajări acum, ci pur şi simplu e un om cu care mi-ar plăcea să stau de vorbă. Şi voi sta”, declară Crin Antonescu.

”Domnul Kelemen Hunor, un domn cu adevărat şi un politician impecabil, cel puţin în comportament, a spus – e o nuanţă – dacă m-ar întreba Antonescu, i-aş spune. Pentru că e evident că nici domnul Kelemen, nici altcineva nu-mi vor impune mie pe cine iau sau nu consilier. Am înţeles, nici măcar nu e o replică, este o poziţie, o apreciere a domnului Kelemen, cum am făcut-o şi eu. Nu s-a pus problema să-l iau consilier pe domnul Dungaciu, nici nu ştiu dacă omul ar dori, nu am discutat cu domnul Dungaciu.

Eu am dat doar un exemplu şi l-am dat cu domnul Dungaciu anume pentru că se presupune că poziţionarea, opţiunea noastră politică în acest moment e diferită, dar am vrut să arăt că un preşedinte al României trebuie şi poate să se folosească, să spun aşa, în sens bun, de capacităţile, de competenţele, de oamenii pricepuţi în diferite lucruri din România. România are nevoie de această atitudine prezidenţială suprapartizană. Pentru că domnul Dungaciu are nişte păreri diferite faţă de alţi experţi în politică externă cu care vorbesc mai des, care sunt mai apropiaţi de viziunea mea, tocmai de aceea am spus”, a afirmat Crin Antonescu, marţi seară.

El a spus că Dan Dungaciu are competenţe incontestabile în ceea ce priveşte politica externă.

”Nu trebuie uitat însă, probabil că nici domnul Kelemen nu contestă asta, că domnul Dungaciu este un cunoscător în acest domeniu, că domnul Dungaciu spune nişte lucruri interesante şi, ca atare, nu am vorbit de vreun post de consilier, nu are nevoie nici domnul Dungaciu, nu fac nici eu angajări acum, ci pur şi simplu e un om cu care mi-ar plăcea să stau de vorbă. Şi voi sta”, a adăugat Crin Antonescu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a afirmat, marţi, că, dacă l-ar întreba Crin Antonescu, nu i-ar recomanda să-l ia pe analistul Dan Dungaciu consilier la Cotroceni, în ipoteza în care ar ajunge preşedinte al României.

”Dacă m-ar întreba Antonescu, nu l-aş recomanda să-l ia pe Dungaciu consilier. Punct. Domnul Dungaciu n-are ce căuta lângă un preşedinte. E bine acolo unde e…Nu ştiu dacă e bine, dar are el unde să facă analizele, toate cercetările posibile şi imposibile. Dacă cauţi oameni cu expertiză, e Naumescu, e dl Goşu, deci sunt foarte mulţi oameni cu expertiză, pe zona relaţiilor internaţionale şi mai ales pe zona noastră. Nu sunt de acord cu Antonescu, ar fi o greşeală să-l ia pe Dungaciu”, a declarat preşedintele UDMR.

Reacţia lui Kelemen Hunor vine după ce Crin Antonescu afirmase că Dan Dungaciu nu este ”un putinist”.

”Nu îi împărtăţesc neapărat toate estimările, toate analizele, dar eu, pe un om ca domnul Dungaciu, l-aş vrea, ca să spun aşa, în anturajul meu de lucru, pentru că este bun”, a răspuns Crin Antonescu întrebat, într-un podcast, cu ce personalităţi ar lucra, dacă ar ajunge preşedintele României.

Potrivit sondajului AVANGARDE, George Simion ar obţine 30 de procente, situându-se pe primul loc, dumneavoastră pe locul 2 cu 23% din voturi, iar Nicuşor Dan cu 21%. Din ceea ce ştiţi dumneavoastră, aşa arată tabloul în acest moment?

Crin Antonescu: Da, cu precizarea că sunt cifre foarte apropiate, mai ales între mine şi Nicuşor Dan. Da, aşa stau lucrurile şi, dincolo de aprecierea uzuală, sunt două lucruri de remarcat. Unul, sondajul ne spune că 45% sunt nehotărâţi, deci aceste cifre, chiar dacă pentru mine sunt convenabile arătându-mă intrat în turul doi, nu sunt liniştitoare pentru nimeni. 45% arată un număr de oameni care, sper eu, vor vota, dar care încă nu s-au decis, deci chiar avem o campanie electorală de făcut cu sens. În al doilea rând, după părerea mea, pe aceste cifre, luându-le ca atare, finala e departe pentru toată lumea, inclusiv pentru George Simion care pare favorit. Finala e departe pentru toţi, nimeni nu e sigur de prezenţa în turul doi, cu atât nimeni nu poate fi liniştit în această cursă. Fiecare dintre noi însă avem alte lucruri care ne dau încrederea şi speranţa că vom câştiga

Cu ce i-aţi convinge pe aceia, 45%, 25% dintre ei? O parte dintre ei nu vă cunosc ca politician, o parte vă cunosc de când eraţi politician acum 10 ani, dar important este astăzi, acestei populaţii frustrate, enervate de tot ce s-a întâmplat în această perioadă, ce-i spune Crin Antonescu?

Crin Antonescu: În primul rând, la alegerile anulate, au fost la vot în jur de 52%, dacă nu greșesc. Acum, la acest sondaj, suntem tot pe acolo. Este limpede că un număr mare de români este convins fie de importanța acestor alegeri, fie încă nu e convins de unul dintre candidați că le poate aduce păstrarea direcției cursului României, care, după părerea mea, nu poate fi pus serios în discuție, adică orientarea spre vest, apartenența la UE, la NATO, toate acele lucruri pe care consensual politica românească le-a rezolvat. În al doilea rând, așteaptă schimbări. Ce fel de schimbări? După părerea mea, după modalitate de a face politică, de comportament politic, de mentalitate, de funcționarea instituțiilor, de ținută și de personalitate a liderilor politici români. În această direcție cred că pot să le ofer ceva, cred că românii așteaptă un lider de care națiunea are nevoie.

N-ați vorbit până acum în această campanie decât foarte puțin despre dezamăgiri, în legătură cu Victor Ponta, și despre trădări. Este momentul acum să explicați cât de mult v-a trădat și în ce fel Victor Ponta?

Crin Antonescu: Eu pot s-o fac oricând. Nu e o prioritate pentru mine și nu e vorba de trădarea personală a lui Victor Ponta față de Crin Antonescu. Evident că a fost și o astfel de trădare, dar nu are importanță. Este vorba de trădarea față de peste 60% dintre români care au votat pentru anumite lucruri foarte clare, lucrurile acelea fiind trădate. Pot să dau aici câteva exemple: pactul de coabitare cu Traian Băsescu, 70% din Parlament e la noi, peste 60% din voturile exprimate de români sunt date pentru noi, pe dreptate până la capăt, împotriva regimului lui Traian Băsescu. Victor Ponta încheie, împotriva poziției mele declarate și a altora, foarte mulți din PSD chiar, pact de coabitare cu Traian Băsescu.

Al doilea episod foarte important și cu consecințe nu doar simbolice: numirea procurorului-șef al DNA, doamna Kovesi, despre care știm – a recunoscut-o chiar Victor Ponta – pe o înțelegere cu Traian Băsescu, în care doamna Codruța Kovesi a fost numită de către domnul Ponta pentru a conduce acest departament atunci când explicit noi formulaserăm nemulțumiri față de ceea ce se întâmplase înainte, în timpul dominației lui Traian Băsescu. Dar astea sunt lucruri care țin de trecut. Nu domnul Ponta e ținta mea în această campanie, nu trecutul e arma mea sau preocuparea mea în această campanie. Trecutul e important întotdeauna pentru a înțelege ce s-a întâmplat și pentru a înțelege ce urmează să se întâmple și ce nu trebuie să se mai întâmple.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Prezidențialul Crin Antonescu, onest: ”Mă îngrijorez mai mult de ipoteza în care voi câștiga alegerile, decât de aceea în care voi pierde”

Facebook 212 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Prezidențialul Crin Antonescu, one…