Acasă Declarații Demisionarul Cîțu, despre eventuala demisie și din funcția de președinte al Senatului: ”Nu a fost nicio discuție”

Demisionarul Cîțu, despre eventuala demisie și din funcția de președinte al Senatului: ”Nu a fost nicio discuție”

0
1,059

Demionarul ”liberal”, penalul Florin Cîțu, a declarat, luni, 4 aprilie, că nu există nicio discuție cu privire la demisia sa din funcția de la Senatul României.

Întrebat, luni, dacă își va da demisia și din funcția de președinte al Senatului, Florin Cîțu a răspuns astfel: ”Nu a fost nicio decizie, nicio discuție despre funcția politică de la președinția Senatului”.

Nimeni nu și-a depus candidatura până acum pentru președinția partidului”, a mai spus Florin Cîțu.

De asemenea, Florin Cîțu a precizat că ceea ce l-a adus în situația de a i se cere demisia este alianța cu PSD, pe care nu a susținut-o. „Este clar că pentru mine alianța cu PSD nu a fost una pe care am putut să o diger, nu a fost ceva normal, iar măsurile populiste nu le voi susține niciodată, din nicio poziție, nu pentru că nu sunt măsuri populiste, ci pentru că fac rău românilor, sunt măsuri în bumerang. Poate fac bine pe hârtie, dar ele vor destabiliza și vor distruge economia. Am văzut asta în 2017 – 2019. Se poate întâmpla și acum, o să vedem în viitor. În PNL sunt oameni care s-au opus alianței cu PSD pe aceleași motive. (…) În al doilea rând, apetitul meu pentru reforme a fost doar la mine. Reforma salarizării, reforma pensiilor, reforma administrației publice. (…) Se pare că doar eu doresc să fac aceste reforme”, a spus Florin Cîțu.

Florin Cîțu a fost întrebat, la Senat, despre momentul în care președintele Ucrainei se va adresa Parlamentului României.

Astăzi (n.r. luni), la ora 19.00, vorbește președintele Zelenski în Parlamentul României. Ar trebui să fim cu toții onorați de acest lucru”, a spus Florin Cîțu.

Întrebat despre faptul că despre acest demers ar fi trebui informat Biroul Permanent Național, președintele Senatului a spus că ”azi e BPN. Se va discuta. Este o solicitare din partea mea”.

Despre decizia PSD de a-l exclude pe deputatul Dumitru Coarnă, Florin Cîțu a spus că ”este decizia PSD” și nu o va comenta. Despre ceilalți parlamentari, care s-au întâlnit cu ambasadorul rus la București, Florin Cîțu a spus că cei patru ”nu au niciun mandat să vorbească în numele Parlamentului României”.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Pe Rafila îl ia gura pe dinainte: ”Îi îndemn pe cei de până la 40 de ani să ridice pastilele de iodură de potasiu cât mai repede”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, îndeamnă persoanele cu vârste de sub 40 de ani să î…