Acasă Declarații Despre laudă și ”bani mulți da”, despre lipsa măștii ba

Despre laudă și ”bani mulți da”, despre lipsa măștii ba

0
267

Da, așa cum ne așteptam…după ce s-a reîntors de la Bruxelles, cel neprecaut a ieșit să își umfle mușchii cu cele 79.9 miliarde de euro, mai mult de jumătate din ei, o îndatorare în plus a României față de ce găsește de cuviință să o facă ministrul de finanțe, Cîțu și nimeni nu îl ia la întrebări ce face sau ce a făcut cu banii!

Despre masca pe care a considerat să nu o poarte, plimbându-se ocoș și fudul printre mai marii Europei, pentru că deh, nu era obligatoriu…totuși nu a pomenit nimic, nici cartofi cu usturoi nu a mâncat, nici…!

După cum probabil s-a aflat, ieri am ajuns la un acord în Consiliul European și României i-a fost alocată suma de 80 de miliarde de euro pentru programe europene pentru anii care urmează. Este o sumă foarte mare și cu acești bani, dragi români, vom fi în situația nu doar de a relansa economia României, vom fi în situația de a reconstrui România, deci să intervenim și în economie, și în marile sisteme publice”, a arătat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai spus că este ”o veste foarte foarte bună”.

El a precizat că, pentru a nu pierde aceşti bani, este nevoie de un plan bun, aplicabil.

Nu, nu a fost prima întâlnire cu această temă, ca să nu își imagineze cineva că până acum am stat și am așteptat. Am avut multe întâlniri cu Guvernul pe proiecte europene, pe fonduri europene și vreau să detaliez chiar un pic, ca să știm despre ce vorbim aici”, a arătat Iohannis.

Klaus Iohannis a explicat că cei 80 de miliarde de euro se cumpun din două pachete bugetare. Primul, se referă la bugetul multianual al UE, din 2021 până în 2027, fondurile europene pe care le-am avut şi până acum.

Pentru a atrage aceşti bani, este nevoie de un plan, se lucrează de când a venit Guvernul Orban, este aproape finalizat, pentru a fi pregătiţi din timp, de data aceasta, să atragem fondurile europene”.

Preşedintele a mai explicat că al doilea pachet bugetar din această sumă este pentru relansare şi revgorarea economică, de 34 de miliarde de euro. Aceşti bani vor fi folosiţi pentru măsurile de revenire a economiei, după şocul pandemiei.

Acești bani trebuie consumați mai repede. Practic, pentru a folosi acești bani, avem la dispoziție doar 6 ani. Și o parte din acești bani este posibil să fie deja disponibili în acest an, în 2020. Și aici este nevoie să ne mișcăm rapid, fiindcă până în octombrie trebuie să prezentăm Comisiei Europene planul național aferent acestui fond de repornire, de relansare, de întărire a economiei”, a spus Iohannis mândru de el.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Ludovic Orban despre evoluția infectărilor: „Am reuşit să oprim creşterea”.

În ciuda faptului că numărul de cazuri de noi infectări, de numărul de cazuri aflate în AT…