Acasă Declarații Din seria succesuri neomarxist liberale, Iohannis, despre PNRR: ”Mai bine sacrificăm o lună sau două, ca să lămurim toate aspectele”

Din seria succesuri neomarxist liberale, Iohannis, despre PNRR: ”Mai bine sacrificăm o lună sau două, ca să lămurim toate aspectele”

0
935

Klaus Iohannis, despre PNRR: Nu ne-ar ajuta o aprobare rapidă acum, fără a merge în profunzime, fiindcă ulterior aceste proiecte trebuie implementate. Prefer să avem toate discuţiile şi clarificările la început

Tovarășul Klaus Iohannis a afirmat că nu ar ajuta România o aprobare rapidă a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă de către Comisia Europeană, ”fără a merge în profunzime”. Şeful statului a adăugat că este bine să avem discuţii şi clarificări cu CE de la bun început, deoarece ulterior proiectele prin PNRR trebuie implementate şi e mai bine astfel, decât să avem discuţii ulterioare pe fiecare tranşă de finanţare.

Situaţia, după părerea mea, este destul de bună având în vedere că noi avem un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă finalizat. L-am depus şi cred că aceste discuţii cu Comisia sunt foarte benefice. Nu ne-ar ajuta o aprobare rapidă acum, fără a merge în profunzime, fiindcă ulterior aceste proiecte trebuie implementate şi decât să avem discuţii ulterioare pe fiecare tranşă de finanţare, cum din păcate s-a întâmplat de multe ori până acum, prefer să avem toate aceste discuţii şi clarificări la început. Să avem toate aspectele discutate şi lămurite cu Comisia, după care să pornim la implementarea proiectelor, în aşa fel încât să le putem implementa foarte repede şi foarte bine, fără să ne oprim pe parcurs, cum ni s-a mai întâmplat, din păcate, la fonduri europene. Că s-a oprit finanţarea, că proiectul nu a corespuns. Mai bine sacrificăm încă lună de zile sau două, clarificăm tot şi când este gata pornim şi le punem în practică”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat joi la Bruxelles cum vede faptul că multe state membre ale UE au deja PNRR aprobate de Comisia Europeană, iar România cere amânarea cu încă o lună.

„Ciolacu, hai să discutăm cu demisia pe masă! Dacă PNRR nu va fi aprobat de către Comisia Europeană, eu îmi dau demisia. Dacă va fi aprobat de către Comisie, tu îți dai demisia din funcția de președinte PSD. Termen: 30 septembrie 2021. Te ține?” lansa arogant o provocare mai acum câteva zile, progresistul ministru al subdezvoltării, Cristian Ghinea.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Virgil Guran, un apropiat al lui Ludovic Orban, susține că serviciile de informații se implică în lupta pentru șefia PNL

Virgil Guran, susținător al lui Ludovic Orban și lider al PNL Dâmbovița, ”credeți-mă ce sp…