Acasă Declarații ”Drulău” se vrea prezidențiabil, ”Lucovid”, întrebat dacă va candida la prezidenţiale: ”Evident că sunt hotărât să intru în competiţia pentru desemnarea candidatului”

”Drulău” se vrea prezidențiabil, ”Lucovid”, întrebat dacă va candida la prezidenţiale: ”Evident că sunt hotărât să intru în competiţia pentru desemnarea candidatului”

0
0
126

Bătălie în ”Forța Dreptei” pentru candidatura pentru Cotroceni. ”Drulău” se vrea prezidențiabil, ”Lucovid”, întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale: ”Evident că sunt hotărât să intru în competiţia pentru desemnarea candidatului”.

Ludovic Orban, preşedintele Forţa Dreptei, a declarat, marţi, la Timişoara, că este hotărât să intre în competiţia pentru desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale, în cadrul Alianţei Dreapta Unită, dar că îi place să anunţe decizia.

”Mie îmi place să anunţ decizia. Am fost întrebat săptămâna trecută dacă vine Alin Nica la dumneavoastră, va candida Alin Nica la preşedinţia CJ Timiş? Am preferat să nu răspund până nu am discutat cu domnul Alin Nica şi împreună am convenit asupra acestei decizii pe care v-o prezentăm astăzi. În privinţa candidaturii la funcţia de preşedinte al României, evident că sunt hotărât să intru în competiţia pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale, dar în mod evident decizia trebuie luată în Alianţă”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul Forţa Dreptei a precizat că decizia trebuie să aibă la bază unele criterii obiective, în desemnarea candidatului la prezidenţiale.

”Decizia trebuie să aibă la bază nişte criterii obiective pe baza cărora să alegem candidatul cel mai bun şi care are cele mai mari şanse să câştige alegerile prezidenţiale”, a mai spus Orban.

Cătălin Drulă anunță că este „o șansă foarte mare” să candideze la alegerile prezidențiale.

Preşedintele USR Cătălin Drulă a anunţat că încă nu a luat o decizie, însă există o şansă foarte mare ca el să fie candidatul Alianţei Dreapta Unită la alegerile prezidenţiale. ”Ne dorim să avem candidat unic şi pentru prezidenţiale şi să mergem împreuna pentru parlamentare”, a spus liderul USR.

”Există o şansă foarte mare pentru Dreapta Unită să dea următorul preşedinte al României pentru că, odată intraţi în turul doi, putem câştiga. Încă nu am stabilit candidatul şi nu o să-mi iau libertatea să-l anunţ aici. Nu l-am stabilit încă cu colegii de alianţă. Ne dorim să avem candidat unic şi pentru prezidenţiale şi să mergem împreuna pentru parlamentare”, a declarat Cătălin Drulă.

Întrebat dacă din USR va fi candidatul pentru prezidenţiale, liderul USR a răspuns că ”e o posibilitate cu şanse mari”.

”Nu avem această decizie luată, dar e o posibilitate cu şanse mari, pentru că USR este partidul în jurul căruia s-a făcut această alianţă,” a precizat Drulă.

Referitor la posibilă candidatură a lui Dacian Cioloş, Cătălin Drulă spune că nu crede ”că această soluţie este pe masă”.

El a mai explicat că ”există o şansă foarte mare” să fie candidat pentru alegerile prezidenţiale.

”Eu nu o să mă ascund, cum am văzut la tot felul de preşedinţi de partid. Eu vă spun că, natural, preşedintele unui partid este un candidat, deci există o şansă foarte mare ca eu să fiu candidatul, dar vom avea un anunţ la momentul în care vom avea decizia oficială,” a conchis Drulă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, cel care s-a opus alianţei electorale PSD-PNL la nivelul judeţului Timiş, iar din această cauză a fost îndepărtat din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, anunţă că s-a înscris şi va candida pentru un al doilea mandat la CJ Timiş din partea formaţiunii Forţa Dreptei. Totuşi, urmează o discuţie în Alianţa Dreapta Unită (Forţa Dreptei, USR şi PMP) pe tema candidaturii lui Nica.

”Acum trebuie să luptăm până la capăt pentru dreapta din judeţ şi pentru liberalii de dreapta. Nu putem să ne întoarcem ca pe vremea comuniştilor şi să avem un singur candidat real în persoana domnului preşedinte Simonis. Am finalizat discuţiile cu domnul Orban şi am decis să candidez din partea Forţei Dreptei. Sunt şi voi fi liberal. 20 de ani am fost promotorul şi voi fi în continuare promotorul ideilor liberale. A fost o decizie extrem de grea, însă nu am avut de ales.

Cei de la Bucureşti m-au exclus de facto din PNL: Ciucă şi Bode l-au făcut pe Simonis călăul judeţului Timiş. Am convingerea că au rămas alături de mine membri şi simpatizanţi PNL Timiş, pe care nu am de gând să îi dezamăgesc, aşa cum au făcut-o Ciucă şi Bode. Primari şi lideri liberali se vor alătura Forţei Dreptei. Am stabilit un calendar, cei care vor veni alături de noi vor fi anunţaţi public, dar cei mai mulţi vor rămâne în PNL şi mă vor sprijini. E doar o perioadă de tranziţie până când ne vom întâlni cu toţii în PNL”, a declarat Alin Nica, marţi, într-o conferinţă de presă.

Nica a spus că va candida în tandem cu Dominic Fritz (USR) din partea Alianţei Dreapta Unită.

”Am avut întâlniri şi cu Fritz şi am înţeles de ce ani de zile cetăţenii, oameni simpli, ne încurajau să lucrăm împreună. Momentele de criză au deschis ferestre de comunicare. Cred că putem forma un tandem care să răspundem cerinţelor alegătorilor. Vom promova idei liberale, curate şi nu idei vopsite”, a susţinut Alin Nica.

La rândul său, Ludovic Orban a precizat că Alin Nica este liberal şi i-a urat „bun venit acasă”.

”Îi urez bun venit acasă lui Alin Nica. Noi suntem liberali, Alin Nica este liberal. Şi împreună, unindu-ne forţele, vom reuşi să împiedicăm tentativa PSD de a pune mâna pe acest judeţ simbolic. Timişoara este primul oraş eliberat de dictatura comunistă. Din păcate, o juntă militară a fost impusă în fruntea PNL, iar aceasta ucide pas cu pas orice urmă de liberalism şi de democraţie în PNL.

M-aş bucura foarte mult ca Alianţa Dreapta Unită să ajungă cât mai repede prin negocieri serioase la definitivarea candidaturilor atât la nivelul judeţului, cât şi la nivelul fiecărei comunităţi locale din judeţul Timiş şi să începem cât mai repede bătălia de apărare a judeţului Timiş de planurile mafiote care încearcă să îl sufoce prin tentaculele lor.

Vor urma discuţii în Alianţă şi se vor lua decizii care vor fi făcute publice. Vom găsi cea mai bună soluţie să avem cel mai bun candidat. Sunt negocieri fireşti care trebuie să se definitiveze candidaturile”, a declarat Ludovic Orban.

Alin Nica a explicat care este statutul său, în acest moment.

”Conform legii, pot depune candidatura din partea oricărei formaţiuni fără a pierde funcţia de preşedinte CJ Timiş. În momentul depunerii candidaturii, se pierde calitatea de membru al formaţiunii din care am făcut parte. Dorinţa mea e irevocabilă şi calitatea de membru Forţa Dreptei începe astăzi. Urmează discuţii cu Dreapta Unită pentru a avea un candidat la CJ Timiş”, a spus Nica.

Alin Nica şi-a dorit un al doilea mandat de preşedinte al CJ Timiş şi s-a opus alianţei PSD-PNL în judeţul Timiş, conform căreia PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean Timiş, iar PNL – candidatul la Primăria Timişoara. Din această cauză, liderii naţionali ai PNL au decis îndepărtarea lui Nica din funcţia de preşedinte al PNL şi numirea unui interimar, în perisoana lui Vasile Blaga.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email De parcă nu ar fi deja insuportabi…