Acasă Declarații După ce a furat alegerile prezidențiale în 2009, ipocritul Băsescu zis și Petrov, despre alegerile prezidenţiale din 2024: ”Geoană, la vârsta lui, este imatur”

După ce a furat alegerile prezidențiale în 2009, ipocritul Băsescu zis și Petrov, despre alegerile prezidenţiale din 2024: ”Geoană, la vârsta lui, este imatur”

0
0
304

După ce a furat alegerile prezidențiale în 2009, ipocritul Băsescu zis și Petrov, despre alegerile prezidenţiale din 2024: ”Mircea Geoană, la vârsta lui, este imatur”.

Traian Băsescu, despre alegerile prezidenţiale: ”Mircea Geoană, la vârsta lui, este imatur”. Fostul preşedinte al României spune că Mircea Geoană a fost bătut la toate alegerile şi că nu are şanse la alegerile prezidenţiale.

Traian Băsescu a comentat şi candidaturile la alegerile prezidenţiale. „Geoana, la varsta lui, este imatur, este cum a spus un domn foarte inspirat la dumnevoastra in studio, nu este suficient de matur. Prezidentialele sunt mai departe, ne apropiem de un moment extrem de important, pacaleala ca PSD si PNL sunt impreuna pentru stabilitate, faptul ca sunt necinstiti ca acolo unde sunt primari de alta culoare, ex.

USR, s-au coalizat ca sa-i zboare, vor sa creeze monopol de putere. NU poti merge pe varianta, fac orice ca sa nu ai bani de campanie si spui ca este democratie. Va spun public, vor fi contestate alegerile pentru indisponibilizarea banilor pentru campanie la PMP

Candidat comun PSD – PNL la prezidentiale? NU cred. Spre deosebire de ei, mi-am facut cariera singur. NU am stat la usa nimanui. Mircea Geoana nu a fost propunerea Romaniei pentru functia de general adj la NATO”, a spus turnătorul Traian Băsescu zis și Petrov.

În ce îl privește pe Geoană, Băsescu a spus cu alt prilej că „l-a bătut oriunde l-a prins” și că „pe cont propriu nu va intra în turul 2”.

”Este evident că va candida, marea problemă e dacă va găsi un partid pentru că individual, pe cont propriu, nu va reuși să câștige prezidențiale. Nu are mașinăria de partid și nu va intra în turul 2. (…)Pe Mircea Geoană l-am bătut de două ori. O dată la Primăria Capitalei, o dată la prezidențiale, îi știu povestea cum i s-au furat lui alegerile în 2009 pe care o repetă toți cei care au fost împotriva mea. În 2009 era aliniată împotriva mea toată mass-media, excepție B1 TV.

Toți erau împotriva mea și nu-și pot explica cum a funcționat criteriul că nimeni nu poate câștiga un război cu prea. Uite că se poate, în 2009 s-a demonstrat că se poate.

Nu avea cum să se fure alegerile în favoarea mea pentru că în secțiile de votare erau toate partidele reprezentate și toate erau împotriva mea, eu aveam unul singur. S-a dovedit că mie mi se furaseră câteva voturi la cele anulate. Deci, povestea asta cu Geoană a câștigat în 2009, pe Geoană l-am bătut cum l-am prins.

A fost o greșeală că după ce l-am bătut la Capitală, să-ș bage și la prezidențiale împotriva mea. Nu aș aduce ca argument funcția importantă la NATO până când nu aș avea certitudinea că a fost propus statul român. Nu știu cine l-a propus, dar eu nu l-am propus. Nu cred că a fost propus de o instituție a statului român”, spunea Băsescu cu alt prilej.

Pentru început, vă propun să recitim o declarație a lui Traian Băsescu. Omul a vorbit atît de mult și, de obicei, nu a ținut minte ce a zis, fapt pentru care, de cele mai multe ori, a scăpat informații extrem de importante despre culisele politicii și ale funcționării statului român. Iată ce spunea președintele bolnav de limbariță, conform unei relatări Mediafax din 20 iulie 2012: „Miza schimbării șefului STS era ca USL să adauge 2-3 milioane de voturi la referendum.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat vineri seară că miza schimbării şefului STS, Marcel Opriş, ar fi legată de fraudarea referendumului din 29 iulie prin faptul că prin STS se transmit datele la Biroul Electoral Central. «Transmiterea datelor la BEC se face de către STS, o structură garantată a statului, şi aveau nevoie ca să mai adauge două milioane, trei milioane de voturi în transmisie, că altă explicaţie nu am, de asta vroiau să-l schimbe pe directorul STS. (…) Altă explicaţie nu am, de ce această înscenare, când preşedintele interimar putea să spună foarte simplu: ‘Domnul Opriş, încetaţi funcţionarea telefonului operativ la preşedintele suspendat’», a susţinut Băsescu“.

Reținem un lucru. Președintele României vedea ca posibil un asemenea transfer de voturi de la o parte la cealaltă. S-a produs o asemenea basculare și la alegerile prezidențiale din 2009? A fost mișcat un număr de voturi de la un candidat la celălalt? Adică de la Mircea Geoană la Traian Băsescu?

Întrebarea se pune acum cu mai multă insistență, mai ales după izbucnirea scandalului legat de masa organizată acasă la Gabriel Oprea și după deschiderea unei anchete penale. (De ce acasă la Oprea, și nu la casa celuilalt general de trei stele, cîtuși de puțin sărac? Sau la un restaurant!) Pe neașteptate, se vorbește din ce în ce mai mult despre o posibilă influențare a alegerilor din 2009, după cum semne de aranjare a rezultatului au apărut și la referendumul din 2012. La fel, zvonuri și informații de implicare a serviciilor secrete româneşti în pregătirea și derularea alegerilor din 2014 continuă să se vînture și acum.

Circulă o informație pe surse, neconfirmată de nimeni. Se spune că, într-o discuție informală, generalul Florian Coldea ar fi vorbit despre alegerile din 2009, spunînd că SRI-ul ar fi fost obligat să se implice. De ce? Pentru că SRI-ul ar fi avut informații că Mircea Geoană, în faimoasa sa vizită la Sorin Ovidiu Vîntu, ar fi plecat cu lista guvernului în buzunar și cu numele premierului deja stabilit. Mai mult, implicarea SRI în aranjarea rezultatului de la alegerile prezidențiale ar fi fost cauzată și de vizita lui Mircea Geoană la Moscova. Circulă informații, inclusiv pe net, despre o vizită a lui Mircea Geoană în Rusia, unde s-ar fi întîlnit cu adjunctul administrației prezidențiale.

Iar vizita candidatului român ar fi fost confirmată și de o notă a Ambasadei României la Moscova și de un agent SIE din capitala rusă. O fi existînd această cablogramă a Ambasadei României la Moscova, sau nu? Lucrurile acestea nu se derulează cu cărțile pe masă și nici cu arhivele secrete uitate cu ușile deschise, la dispoziția oricărui curios. De asemenea, implicarea SRI s-ar fi putut petrece în baza unor informații reale sau contrafăcute. Povestea cu lista guvernului primită de la Sorin Ovidiu Vântu să fi fost doar pretextul și acoperirea pentru o operațiune executată la comanda sau în acord cu președintele și cu alte forțe sau servicii de informații?

Dacă SRI-ul s-a ocupat de rezultatul final al alegerilor din 2009 (și eu cred că a făcut-o!), de ce s-ar fi adunat George Maior, Florian Coldea și Laura Codruța Kovesi, împreună cu adjunctul ei și cu toată gașca, la Gabriel Oprea, la băuta lor inexplicabilă? Doar nu acolo era cartierul general al transmisiilor STS, unde cifrele trebuiau mișculate!?

Analiști de servicii și surse demne de încredere susțin că, de dregerea rezultatelor la votul din 2009 s-ar fi ocupat Vasile Blaga și generalul Marcel Opriș (avansat la patru stele de președintele reales, la 30 decembrie 2011).

Această ipoteză (plauzibilă, de altfel) lasă fără explicații reuniunea ilogică și în același timp stupidă și suspectă, ținută acasă la generalul Oprea pentru un subordonat al său. E ca și cum Adriean Videanu ar fi dat o petrecere în mausoleul de la Ghermănești, exact în seara alegerilor, pentru șoferul său de la Partidul Democrat Liberal!

Situația pare absurdă. Explicația unui om din sistem nu poate fi exclusă în întregime. El spune că echipa de forță s-a reunit acasă la Gabriel Oprea pentru a supraveghea de acolo evoluția situației din seara în care cifrele trebuiau rotunjite. În cazul în care cineva ar fi descoperit și ar fi declanșat un scandal, atunci instituțiile reprezentate în casa ministrului general ar fi trebuit să intervină și să dreagă busuiocul.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email De parcă nu ar fi deja insuportabi…