Acasă Declarații După ce ieri, Turcan și Gorghiu îl cereau amuțit, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit luni despre o posibilă nouă majorare a pensiilor în 2022

După ce ieri, Turcan și Gorghiu îl cereau amuțit, Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit luni despre o posibilă nouă majorare a pensiilor în 2022

1
6,020

Marius Budăi anunţă că se lucrează în acest moment, cu Banca Mondială, să semneze acel acord asumat prin PNRR, pentru consultanţă în vederea elaborării unei noi legi a pensiilor.

Ministrul Muncii, Marius Budăi a declarat, luni, la Parlament, despre o posibilă nouă majorare a pensiilor, anul acesta, că se lucrează în acest moment, cu Banca Mondială, să semneze acel acord asumat prin PNRR, pentru consultanţă în vederea verificării şi elaborării unei noi legi a pensiilor şi că PSD nu şi-a asumat o nouă lege ci o îmbunătăţire a actualei reglementări.

Marius Budăi, a mai spus, că în programul de guvernare al coaliţiei se spune foarte clar că aceasta nu îşi asumă o schimbare a legii pensiilor, ci, dacă este cazul, va îmbunătăţi actualul cadru legislativ.

Eu am spus foarte clar că atunci când în coaliţie vom lua o decizie, decizia va fi extrem de clară şi asumată în coaliţie, Guvernul o va pune în practică”, a spus Budăi despre simulările făcute la minister pentru o nouă creştere a pensiilor, în această toamnă. Ministrul Muncii a mai arătat. despre o majorare cu 6 sau 7%, că ”este grija continuă a coaliţiei pentru a îmbunătăţi viaţa seniorilor şi în acest sens se lucrează”.

Despre o nouă lege a pensiilor, ministrul Budăi a arătat că ”se lucrează în acest moment, cu Banca Mondială, să semneze acel acord asumat prin PNRR, pentru consultanţă în vederea verificării şi elaborării unei noi legi a pensiilor. ”Noi am spus foarte clar în programul de guvernare că nu ne asumăm o schimbare a legii pensiilor, dar dacă e cazul, o îmbunătăţire a actualului cadru legislativ.”, a spus el.

Întrebat când se va semna acordul cu Banca Mondială, Budăi a răspuns: ”În termenul cel mai scurt sper să se termine, avem jalon pentru trimestrul unu al anului 2022.

Întrebat dacă la Ministerul Muncii ar urma să se facă simulări pentru o nouă creştere a pensiilor în această toamnă, Budăi a spus: ”Eu am spus foarte clar că atunci când în coaliţie vom lua o decizie şi decizia va fi extrem de clară şi asumată în coaliţie, o vom pune în practică şi transparent o voi face publică. (…) E grija continuă a coaliţiei pentru a îmbunătăţi viaţa seniorilor şi în acest sens lucrăm. Când vom avea detalii, vă comunicăm”.

Suntem atacați la televizor. Trebuie discutat în coaliție să nu mai fim atacați„, a spus Gheorghe Flutur.

La rândul său, Raluca Turcan a acuzat că Marcel Ciolacu și ministrul PSD al Muncii Marius Budăi, că mint în fiecare seară la televizor legat de creşterea pensiilor şi modificarea PNRR, ea susținând că ”din astfel de lovituri scade PNL”.

Alina Gorghiu a intervenit și ea cerându-i premierului să ia măsuri pentru ca ministrul Muncii să nu mai vorbească fără să se consulte.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Plagiatorul Ciucă, insistă cu ”România Educată” impusă de Iohannis: ”Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ”

Plagiatorul Nicolae Ciucă, i-a mulţumit luni lui Sorin Cîmpeanu, pentru modul în care a în…