Acasă Declarații După ”succesul” implementării măsurilor economice și sociale, Ciolacu e interesat acum, de „redimensionarea impozitelor” și de ”impozitului progresiv”

După ”succesul” implementării măsurilor economice și sociale, Ciolacu e interesat acum, de „redimensionarea impozitelor” și de ”impozitului progresiv”

0
358

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că susţine „categoric” introducerea impozitului progresiv în România deoarece „ne minţim în continuare cu această cotă unică care nu mai este unică”

Marcel Ciolacu, vrea introducerea impozitului progresiv cu ”deductibilităţile necesare”, dând de înţeles că e de preferat să se renunţe la cota unică de impozitare.

În momentul în care ai introdus impozitul progresiv, vă dau exemplu numai în zona de sănătate. Asigurarea de sănătate, asigurările de viaţă să fie deductibile astfel încât nu să fie impozitat acel venit. Mai mult, ştim că la asigurările de viaţă şi de sănătate deja avem şi o sumă care se duce la pilonul 3. Avem şi o economie datorită acestor asigurări la bugetul de stat, la casa de asigurări, către serviciile private de sănătate.

Ori intrăm într-o logică ca în toate ţările civilizate, ori încercăm ne minţim în continuare cu această cotă unică care nu mai este unică”, a declarat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă este posibil să fie eliminat TVA-ul diferenţiat pentru produsele alimentare, președintele Marcel Ciolacu a afirmat că vor fi anunţate măsuri fiscale ”până la 1 iunie”.

Sunt mai multe măsuri fiscale pe care cred că va trebuie să le luăm şi le vom prezenta până la 1 iunie. Codul Fiscal trebuie modificat cu şase luni înainte ca viitorul buget de stat să-l construim pe măsurile luate la 1 iunie, cu efecte de la 1 ianuarie.

Rămân la părerea în continuare că cel puţin în zona preţurilor la energie ar fi trebuit venită cu reglementare şi ar fi avut efecte imediate. Compensarea, după cum vedem, a creat un decalaj până se văd efectele. Dacă am fi venit cu o reglementare, poate efectele ar fi fost de a doua zi.

Inflaţia, aproape 42% la sută – m-am uitat pe cifrele de la INS, e influențată în continuare de preţul la energie. Nu s-a reuşit companiile să închidă toate compensările. E posibil, dacă Ministerul Energiei închide acest capitol cu compensările în energie, e posibil ca inflaţia să mai scadă”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a vorbit, luni, și despre „o redimensionare” a impozitelor, însă susţine că acest lucru „nu înseamnă că mărim taxele”.

În plus, şeful PSD pledează în continuare pentru introducerea impozitului progresiv: „Ne mințim în continuare cu această cotă unică, care nu mai este unică”.

Sunt mai multe măsuri fiscale pe care trebuie să le prezentăm până pe 1 iunie.

Codul Fiscal trebuie modificat cu șase luni înainte ca viitorul buget de stat. Rămân la părerea că în zona prețurilor la energie ar fi trebuit venit cu reglementare și ar fi avut efecte imediate„, a declarat Marcel Ciolacu.

El afirmă că trebuie făcută o analiză până pe 1 iunie.

S-a îmbunătățit colectarea și noul șef al ANAF chiar a luat o perspectivă bună.

Există și o redimensionare și o reașezare a impozitelor, astfel încât să avem o colectare mai bună, dar asta nu înseamnă că mărim taxele„, adaugă liderul PSD.

Întrebat dacă mai susține introducerea impozitului progresiv, Ciolacu a răspuns: „în continuare, cu deductibilitățile necesare„.

Consiliul Fiscal, organism al statului care oferă sfaturi guvernanților în privința politicii economice, sugerează Executivului să crească taxele pentru că este nevoie de o mărire la bugetul de stat.

Un grup de lucru din cadrul Consiliului Fiscal a făcut o analiză în ultimele luni și vine cu un rezultat pe care economiștii l-au anticipat deja.

Concluzia este aceea că Guvernul nu mai are încotro și trebuie să crească taxele pentru că e imposibil să mai reducă cheltuielile în perioada următoare.

În plus, Consiliul Fiscal face și o recomandare de taxe care ar putea fi crescute în perioada următoare și care ar putea să aducă aproximativ 1,5% la bugetul de stat din PIB.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Ciucă îi dă cu flit ”partenerului” de coalițiție, Ciolacu: ”Menținem cota unică și nu vom avea taxă de solidaritate”

Premierul Nicolae Ciucă, îi dă cu flit *partenerului” de coalițiție, Ciolacu: ”Menținem co…