Acasă Declarații Fără prea multe vocale, premierul Cîțu ne-a dat cu ”bugetul austerității” pe 2021, în cap

Fără prea multe vocale, premierul Cîțu ne-a dat cu ”bugetul austerității” pe 2021, în cap

0
0
677

Bugetul pentru 2021, ”bugetul austerității”, a fost adoptat de Guvern, transmite premierul Cîțu. Actul normativ poate ajunge în parlament în acest weekend.

Premierul Florin Cîțu a, susținut, vineri seară, un briefing de presă la finalul ședinței de guvern, ocazie cu care a prezentat deciziile luate de Executiv. Cea mai importantă a fost adoptarea bugetului pentru anul 2021. La începutul briefingului de presă, premierul a spus că

„Am aprobat legea bugetului de stat pe anul 2021. Am aprobat legea plafoanelor, a unor indicatori specificați în cadrul fiscal bugetar pentru anul 2021, legea bugetului de asigurări sociale pe anul 2021 și bineînțeles acestea vin însoțite de strategia fiscal-bugetară pe 2021 – 2023 și raportul privind macroeconomică pe anul 2021 și proiecția acesteia pe anii 2022 – 2024.

Toate acestea vor fi făcute publice, ele au fost în transparență decizională, dar varianta aprobată va fi făcută publică în momentul în care bugetul va merge la Parlament pentru dezbatere si aprobare”, a spus Florin Cîțu.

Adoptarea bugetului de stat pe 2021 a fost întârziată, vineri, pe ultima sută de metri, întrucât banii alocaţi serviciilor speciale nu aveau încă avizul necesar.

Avizarea bugetelor pentru servicii este atribuţia Consilului Suprem de Apărare a Ţării.

„Vineri, 19 februarie a.c., începând cu ora 13:00, la Palatul Cotroceni va avea loc şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, condusă de către Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis. Pe ordinea de zi a şedinţei este inclusă tematica referitoare la propunerile de buget pe anul 2021 pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale”, a anunțat Administrația prezidențială într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Abia după avizul CSAT, proiectul de buget va putea fi adoptat într-o şedinţă a cărei oră nu era cunoscută la ora publicării acestei ştiri

Dintre serviciile speciale, Serviciul de Protecţie şi Pază (SPP) primeşte anul acesta 401 milioane de lei, în creştere faţă de bugetul pe anul trecut.

Serviciul Român de Informaţii va avea la dispoziţie 2,7 miliarde de lei, în scădere uşoară, de 0,4%, faţă de 2020. Şi bugetele STS şi SIE au fost micşorate.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Ciolacu anunţă plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025: ”Populaţia şi economia rămân în continuare protejate”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Marcel Ciolacu anunţă plafonarea preţu…