Acasă Declarații Grindeanu îi răspunde lui Ciucă, despre negocierea portofoliilor la rotaţia premierilor: ”Avem un acord semnat, de acolo se pleacă”

Grindeanu îi răspunde lui Ciucă, despre negocierea portofoliilor la rotaţia premierilor: ”Avem un acord semnat, de acolo se pleacă”

0
63

Sorin Grindeanu, despre negocierea portofoliilor la rotaţia premierilor: ”Avem un acord semnat, de acolo se pleacă. Dacă se va considera de toate părţile semnatare că poate fi îmbunătăţit, pentru buna funcţionare a Guvernului, acest lucru va fi făcut.”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat joi, despre negocierea portofoliilor la rotaţia premierilor din luna mai, că partidele din coaliţie au semnat un acord în urmă cu un an şi ceva şi de acolo se pleacă, dar dacă se va considera de toate părţile semnatare ale acelui protocol că poate fi îmbunătăţit, pentru buna funcţionare a Guvernului, acest lucru va fi făcut.

Avem un acord semnat în urmă cu un an şi ceva, acel acord spune diverse lucruri. (..) Deci de acolo se pleacă. Dacă în schimb se va considera de toate părţile semnatari ai acelui protocol că poate fi îmbunătăţit acel protocol semnat în noiembrie 2021, şi PSD, şi PNL, şi UDMR şi minorităţile că acel lucru poate fi îmbunătăţit pentru buna funcţionare a Guvernului, acest lucru va fi făcut”, a declarat ministrul Transporturilor, într-o conferinţă de presă.

Grindeanu a continuat: ”Dar deocamdată plecăm de la acel protocol semnat în noiembrie 2021”.

Întrebat dacă PSD va iniţia o astfel de discuţie, pentru îmbunătăţirea protocolului de guvernare, Grindeanu a răspuns: ”Mai avem până atunci, o să vedem”.

Ministrul Marcel Boloş a vorbit miercuri, despre o preluare a Ministerului Transporturilor, la rotativa premierilor, că dacă e să ne raportăm la ce s-a semnat şi s-a încheiat ca şi protocol în coaliţie, este o variantă care corespunde protocolului şi este posibil acest scenariu. El a ţinut să precizeze, despre păstrarea portofoliului fondurilor europene, că este decizia coaliţiei, care se va lua la momentul potrivit şi probabil că vor cântări şi rezultatele pe care le obţii ca ministru.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Rotativa, Ciolacu și naivitatea: ”Nu mă aștept ca Iohannis să mă nominalizeze pentru funcția de premier din inimă, ci din rațiune”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu are aşteptări ca preşedintele Klaus Ioh…