Acasă Declarații Infamul ”liberal”, arogantul Virgil Popescu, își justifică incompetența trădătoare: „Suntem în plin război al gazului”

Infamul ”liberal”, arogantul Virgil Popescu, își justifică incompetența trădătoare: „Suntem în plin război al gazului”

0
442

După ce ne spunea să stăm liniștiți, căci depozitele sunt umplute cu 80% stocuri de gaz, Virgil Popescu, infamul și arogantul ministru al Energiei, încearcă să își justifice incompetența trădătoare: „Suntem în plin război al gazului!”.

Sunt mari semne de întrebare legate de cum ne vom încălzi la iarnă şi dacă vom da sau nu drumul la centrală.

Acum ne asigurăm doar 90% din consum din producţie proprie. Restul ar trebui să importăm din Azerbaidjan, dar nu avem încă un acord semnat în acest sens.

Cuvântul gaz este pe buzele tuturor, războiul gazelor a început de anul trecut, un război hibrid printr-o creştere de preţuri accentuată şi fără nicio justificare încă din a doua jumătate a anului trecut, şi continuând şi văzând agresiunea nejusificată a Rusiei în Ucraina cu preţul gazului natural, cu ameninţările ne creează o problemă tuturor, problemă pe care trebuie să o ţinem sub control„, a declarat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Declaraţia ministrului Energiei dă fiori reci până şi specialiştilor. România are azi 80% din depozitele de gaz pline, dar asta nu ne salvează de probleme.

Pentru a aduce gaz dintr-un alt stat noi avem nevoie de acorduri de tranzit. Lucrăm la aceste lucruri. E vorba de acord, nu sunt probleme.

Suntem invitaţi pe 1 octombrie la finalizarea lucrărilor de la interconectorul Grecia-Bulgaria. Practic, operaţionalizează transportul gazului azer„, mai spune Virgil Popescu.

Avem interconectorul, dar n-avem acordul. Potrivit unor surse guvernamentale, Turcia ar fi cea care nu permite tranzitul gazului azer prin conductele amplasate pe teritoriul său.

România ar vrea să convingă Turcia printr-o achiziţie militară: să cumpărăm drone militare de la ei. În lipsa unor soluţii, specialiştii fac recomandări.

Să fie un consum moderat şi să nu risipim. Să nu risipim energie pentru că e greu de produs. Să nu lăsăm temperatura mare dacă nu are rost, să nu deschidem geamurile în timp ce funcţionează centrala, să nu lăsăm becurile pornite când plecăm din camere„, spune Cătălin Niţă, director executiv FPPG.

Trangaz a organizat mai multe licitaţii pentru achiziţia de gaz în ultima perioadă, dar fără succes. Viitorul rămâne, astfel, incert.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

După ce Iohannis a vorbit ipocrit de ”toleranță zero” în privința plagiatului și a plagiatorilor, Cîmpeanu a încercat să-și justifice demisia

După ce Klaus Iohannis a vorbit ipocrit de ”toleranță zero” în privința plagiatului și a p…