Acasă Declarații Între PESZEDE și PSD, intervine CCR și CEDO, un motiv în plus de războit

Între PESZEDE și PSD, intervine CCR și CEDO, un motiv în plus de războit

0
0
921

Între ”PESZEDE vinde Ardealul ungurilor”, la CEDO, Kovesi, ”CCR e nasol și trebuie reformat din tremelii”, PSD-ul rămâne eterna constantă, eterna latrină unde să scuipe Iohannis de la cel mai înalt for prezidențial, ciuca bătăilor și țapul ispășitor a tot ceea ce nu se întâmplă în țara asta, după chipul, asemănarea și viziunea liderului suprem!

Astăzi CEDO a decis ca doamnei Kovesi i-au fost încălcate drepturi fundamentale, în urma deciziei CCR de revocare a sa din funcția de procuror șef al DNA.

Sfidând toate argumentele pe care le-am invocat la vremea respectivă, Curtea Constituțională a decis revocarea sa din funcție la propunerea unui ministru de foarte tristă amintire.

O asemenea decizie fără precedent nu poate rămâne fara consecinte. Credibilitatea CCR, afectata oricum de unele decizii controversate, e si mai puternic zdruncinata.

CCR are obligația de a revizui de îndată nu numai decizia legată de revocare, dar și deciziile luate în considerarea unor simple declarații, fie ele și politice.

Hotărârea CEDO arată cât de necesară e o reformă la nivel constituțional.

Parlamentul actual, dominat de partidul care a patronat revocarea din funcție a doamnei Kovesi, a dovedit că nu este capabil să ia decizii pentru protejarea cetățenilor.

Nu mă aștept ca PSD să se grăbească să înființeze o comisie parlamentară pentru a ancheta de ce a fost posibil acest lucru.

Dar nu mă îndoiesc că românii vor sancționa PSD prin vot pentru aceste acțiuni extrem de grave.

Dar totuși, cum facem domnule președinte, semnătura pe decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi, e semnătutra prea înplțimii tale, nu trebuia să semnezi, oricum Constituția României, ai folosit-o în ultimii 6 ani, pe post de hârtie moale!

Dar totuși, cum facem cu ”reforma CCR”, aritmetica actuală de la Curtea Constituțională, nu vă este potrivnică, ba dimpotrivă, chiar vă este favorabilă, cum facem, sau cum ar trebui să facă în momentul de față, prea obedientul PSD, astfel încât să vă fie chiar și mai favorabilă în decizii decât vă este acum? Sau, parcă era despre independența justiției, care nu e destul de ”independentă”, cum tocmai ne-ați spus…?! Așa zisa independență, se măsoară în nivelul de servilism și obediență care vă este arătat?

Dar totuși, când considerați că românii vor avea ocazia să sancționeze PSD la vot, credeți că mai există posibilitate să avem alegeri anticipat, că despre amânate, din câte se pare, anul ăsta nici vorba?!

Da domnule Iohannis, putem înțelege de ce acel ministru al justiției de care faceți vorbire, e unul de ”tristă amintire”, e de tristă amintire pentru dumneavoastră, fiind primul ministru al justiției cu care nu ați ținut pasul, singurul ministru care a avut ac de cojocul neconstituționalității cu care ați desconsiderat și insultat această țară!

”O reformă la nivel constituțional” ziceți? Vă cam încurcă Constituția, e ultimul mandat, nu mai puteți candida pentru un al treilea, astfel să deveniți un fel de Kaiser, pe viață? Simțim unde bateți, dar bateți periculos și prematur, noi vă îndemnăm să mai așteptați! Să trecem cu bine peste ”boală!, să puteți scoate lumea în stradă, să vă susțină, să puteți da o aparentă imagine de justificabilitate! Era evident că vă cam încurcă Constituția actuală, încă din primul mandat, nu ne spuneți nimic nou!

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Fostul ministru al neSănătății, Nelu Tătaru, se victimizează după ce i-a fost ridicată imunitatea: ”Executaţi-mă public dacă aşa simţiţi sau merit”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Fostul ministru al neSănătății Nelu Tă…