Acasă Declarații Iohannis depune o coroană de flori și insultă din nou opoziția ”proști”

Iohannis depune o coroană de flori și insultă din nou opoziția ”proști”

0
0
1,410

Țara arde și președintele Klaus Iohannis, mai depune o coroană de flori pe stârvul descompus al nației române și mai găsește încă un nou prilej de atac politic ”în fața bolii ori ești precaut ori ești prost”, cu atac direct la opozițiă care a declarat că nu vor vota prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile în forma actuală.

Noi, dacă aveam un afiș cu o plăcuță suedeză bine targetată către domnul președinte, aveam acces în fața lui ca să i-o arăt și să mă mai și ajute un SPP-ist să țină de ea ca sa să se vadă mai bine? Hashtagul, precum bine putem vedea, are acces direct și bine prins în agenda președintelui! Noi muritorii de rând, nu!

Înțelegem de aici, că ”guvernul meu” atunci când s-a strâns în biroul primului ministru Ludovic Orban, să îl sărbătorească cu trabuce și băuturi fine, fără mască și distanțare socială, nefiind precauți, erau ”proști”?! Pentru că, în majoritatea lui, poporul român a fost mai precaut decât ați fost voi competenți!

Întrebat de ce nu a vrut să depună coroana în zilele 13, 14 sau 15 iunie, Iohannis a declarat: ”13 este sâmbătă și am profitat să merg și la Universitate și mi s-a părut o combinație frumoasă”, i-a spus el lui Viorel Ene.

Președintele Klaus Iohannis a depus joi, la ora 17:00, coroane de flori la Monumentul dedicat Mineriadei din 13-15 iunie 1990 și la Monumentul „Kilometrul zero al democrației”, cu prilejul marcării a 30 de ani de la ”Fenomenul Piața Universității” și Mineriada din 13-15 iunie 1990, anunță Administrația Prezidențială.

De asemenea, victimele mineriadelor din 13 – 15 iunie 1990 vor fi comemorate, iar preoții vor face slujbă, sâmbătă, pentru cei care au murit în urmă cu 30 de ani, la evenimentele sângeroase de atunci, a anunțat, joi, Patriahia.

Guvernul, autoritățile au făcut tot ce a trebuit și au luat măsrile corecte.

Acuma, din pacate, nu s-a terminat. Ați văzut și astăzi avem peste 200 de noi cazuri. Nu putem să vorbim de fosta epidemie, este înca în comunitate virusul si pentru ca Guvernul să aibă pârghiile necesare e nevoie de prelungirea stării de alertă.

Eu nu îmi doresc să se prelungească starea de alerta așa cum e acum, vreau o varinta mai simplă, mai suplă care să conțină exact acele lucruri care trebuie să ramână ca obligatorii: portul maștii în interior, distanțarea, măsurile de igienă. Fără stare de alertă miniștrii nu mai pot să eimită ordine care să vină în sprijnul populației. Sunt măsuri practice.

Sigur, măsurile de relaxare anunțate vor fi luate. Vrem să mergem mai departe, dar trebuie să fim prudenți.

Eu fac apel la parlamentari să înțeleagă că nu putem să ne târguim pe voturi, aici e vorba de sănătatea oamenilor.

Sunt măsuri care probabil vor trebui impuse și în viitor, nu doar 15 zile. Daacă lucrurile merg bine, vom avea după 2 săptămâni o nouă fază de relaxare. Dar de exemplu, portul măștii sau distanțarea sau ordinele comune ale miniștri din domeniul medicină, învățământ, acestea sunt necesare.

Ele reglementează, nu afectează viața oamenilor. Până la urmă aproape toate activitățile vor fi posibile.

Gândiți-vă că reapare un focar de infecție, fără un instrument Guvernul nu poate face nimic.

Am văzut că sunt unii politicieni care mai mult fug după voturi, care spun că putem să ne relaxăm cu totul și că nu e nevoie de măsuri și să vină specialiștii cu dovezi.

Nu vă supărați, ce doveți vreți. 270 de infectări de ieri până astăzi. Peste 150 de persoane la ATI. Epidemia este între noi, virusul este în comunitate. În fața unei boli ori ești precaut, ori ești prost. Una din două.

Tot reiau apelul meu spre protecție, atenție și luat măsuri care ne permit să acționăm”, a declarat Klaus Iohannis.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

După ce și-a tras panouri prin toată țara, Ciucă: ”Politicienii din România și-au făcut un obicei din a câștiga voturi risipind bugetul și cheltuind banii statului”

Facebook 39 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce și-a tras panouri prin toat…