Acasă Declarații Iohannis: ”Moțiunea de cenzură depusă de PSD este una ordinară, neavenită și populistă!”

Iohannis: ”Moțiunea de cenzură depusă de PSD este una ordinară, neavenită și populistă!”

0
0
5,296

Revenim din nou și din nou la eterna obsesie a maladivă a preșdintelui Klaus Iohannis vizavi de PSD. Astăzi a ieșit din nou ca să ne anunțe că totuși 1415 cazuri e totuși mult prea mult, să ne spălăm pe mâini în continuare, să purtăm masca și să păstrăm distanța.

Si asta după ce, premierul Ludovic Orban ne explica țopăit pe 10 August, cum a rezolvat el cu pandemia și cum alegerile locale se pot organiza pe 27 Septembrie, fără probleme.

Ne-a mai spus cum moțiunea de cenzură și comportamentul celor de la PSD este unul ordinar, neavenit și pupulist. Dar atunci când guvernul PSD Dăncilă era demis, doar pentru că președintele să aibă parte de ”Guvernul meu” la alegerile prezidențiale, cum era? Nu era tot ”ordinar, neavenit, oportunist, electoralist și populist”?

Președintele Iohannis, a dovedit că dezvoltă nu dor obsesii, ci și ipocrizii!

Așa se întâmplă atunci când un președinte este lăsat să își pună ”guvernul lui”, oricâte prostii, tâmpenii și abuzuri ar face acel guvern, acela va rămâne unul ”minunat, competent, muncitor, capabil și de bună credință”, cum să mai putem crede noi, că acel președinte ar mai putea să rămână vreodată obiectiv?!

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații în contextul noului record de cazuri înregistrat în ultimele 24 de ore. Președintele a făcut un nou apel la români și i-a rugat să fie responsabili, pentru a putea pune capăt epidemiei.

Astăzi, din păcate, avem iarăși un record total nedorit, peste 1.400 de persoane găsite, de ieri până astăzi, cu COVI-19. Este prea mult și este mult prea mult și vă rog, vă invit pe toți, purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie.””Am observat un interes deosebit și pentru evoluția epidemiei și tema vaccinurilor pentru combatarea epidemiei. Este important pentru români să știe că în acest moment, la nivelul UE, nu există un vaccin aprobat”, a spus Klaus Iohannis vorbind despre eforturile UE pentru găsirea unui vaccin. Iohannis a confirmat că România a solicitat 10 milioane de doze, pentru momentul în care va exista un vaccin aprobat.

Ne apropiem de alegeri locale, ne apropiem de începutul anului școlar și trebuie să ne asigurăm că toate măsurile care pot fi luate pentru a proteja sănătatea sunt luate,” a mai precizat Klaus Iohannis.

Purtați mască, păstrați distanța, ca să scăpăm de această epidemie” a conchis Klaus Iohannis.

A mai făcut o declarație ciudată la adresa PSD. Vorbind despre moțiunea pe care PSD a anunțat că o va depune pe 17 august, Iohannis a vorbit despre numărul mare de parlamentari PSD, 202, pe care îi consideră ”încă, foarte mulți parlamentari”. Singurul mod prin care un partid poate ”să piardă” din numărul de parlamentari, în interiorul mandatului, este doar prin trecerea la un partid sau transferul în tabăra independenților.

Să vedem, mai întâi, moțiunea. Părerea mea este că ea este neavenită politic. Dacă trece sau nu, vom știi când se votează. Nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD, doar ca să arate că are foarte mulți parlamentari. Asta știm și noi. Din păcate, PSD are, încă, foarte mulți parlamentari. Din Dar, PSD, nu vine cu nicio soluție. Încearcă să dărâme Guvernul și să prindă câteva voturi pentru alegeri. Nu au nicio soluție și nicio abordare serioasă. Sunt ahtiați după putere și știm că suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare. Dacă vor să depună moțiune pentru așa ceva, pentru România nu este bine.”, a explicat Klaus Iohannis.

Întrebările jurnaliștilor:

Ce credeți despre faptul că șefii poliției au mers în miez de noapte să negocieze înmormântarea lui Emi Pian?

Klaus Iohannis: Aceste chestiuni sunt foarte îngrijorătoare. La MAI există o preocupare reală, dar nu trebuie să ne așteptăm să se rezolve peste noapte. Prea mulți ani, în guvernările PSD, acești interlopi au fost tolerați. Acum nu mai sunt tolerați. Lupta împotriva clanurilor este o luptă de durată.

Cum ar determina creșterea numărului de cazuri de COVID-19 amânarea alegerilor?

Klaus Iohannis: Așa funcționează democrația, din când în când sunt alegeri. Ele trebuiau organizate în iunie. Acum, Parlamentul a decis ca alegerile locale să aibă loc pe 27, nu am stabilit nici eu nici guvernul. Dacă epidemia nu se agravează și se iau măsuri stricte se pot organiza aceste alegeri. Care este numărul critic când nu se pot organiza, trebuie să ne spună ministerul Sănătății.

Există numeroase cazuri de primari PSD care au trecut la PNL. Cum vedeți aceste mișcări de trupe? Dacă moțiunea trece, credeți că ne putem aștepta la un guvern de coaliție națională?

Klaus Iohannis: O să vă spun franc. Nu văd cu ochi buni aceste racolări. Eu am fost dintotdeauna împotriva traseismului politic, o boală gravă a politicii românești. Haideți mai întâi să vedem moțiunea, să facem consultări și cu certitudine nu vom avea Guvern PSD.

La cât ajunge deficitul bugetar în acest an? Dar scăderea economică? Pensiile vor crește cu 14%?

Klaus Iohannis: Am discutat cu premierul dar despre date concrete. Va discuta Guvernul, când are pregătit proiectul de rectificare și îl va prezenta public.

Ce se întâmplă dacă și actuala lege a carantinei va fi declarată neconstituțională?

Klaus Iohannis: Am mai fost în această situație, atunci PSD a tras foarte mult de timp și ne-am trezit cu foarte mulți bolnavi. De această dată nu a fost atacată întreaga lege și sunt destul de optimist dacă se vor declara neconstituționale, cred că Parlamentul nu-și permite încă o tărăgănare a corecturii pe lege.

Unde va merge actualul Guvern dacă va trece moțiunea de cenzură, pentru că Marcel Ciolacu a sugerat că va merge ori acasă ori la pușcărie?

Klaus Iohannis: Atunci când a fost înlăturat guvernul PSD, toată lumea a știut că avem un guvern minoritar, care trebuie să gestioneze afacerile publice până se fac alegeri parlamentare. Dacă la început toată lumea a înțeles că cineva trebuie să guverneze, după scurt timp PSD a făcut o pasiune în a depune moțiuni. E o măsură pur electoralistă, fără rost, mai e puțin până la alegeri, pentru ce să depui moțiune de cenzură?
Vom urmări cu mare atenție dacă trece sau nu trece. Eu nu-mi doresc să treacă moțiunea.

Rusia a anunțat că a înregistrat un vaccin. Ar putea România să încheie un precontract pentru acesta?

Klaus Iohannis: România este parte din UE și încheie contracte cu entități din UE. Nu există nicio validare externă pentru acel vaccin.

Întrebare despre reluarea școlii.

Klaus Iohannis: Decizia se descentralizează. Eu știu că în plan local întotdeauna se găsesc soluții dacă se dorește. Dacă un primar spune că nu are soluții, nu văd de ce ar candida în continuare pentru poziția de primar.

Ar trebui să se tracă la o testare masivă a populației?

Klaus Iohannis: În România există o testare destul de masivă, a crescut de la câteva sute pe zi la câteva zeci de mii de testări pe zi. Avem peste 14.000 de testări din oficiu și peste 8.000 la cerere. Am depășit binișor 20.0000 de testări pe zi, ceea ce ne încadrează între țările unde se testează mult.

Ce scenarii alternative aveți dacă trece moțiunea? E posibil un guvern interimar cu puteri și mai limitate?

Klaus Iohannis: Haideți să vedem mai întâi moțiunea, care este neavenită politic. Eu nu sunt dispus să intru într-un joc populist ordinar făcut de PSD doar ca să arate că are foarte mulți parlamentari, asta știm și noi. Ei nu au nicio soluție dar sunt ahtiați după putere și suferă că nu mai sunt conectați la resursele bugetare.
La Senat s-a respins ordonanța care majora etapizat alocațiile. Guvernul a comunicat un plan B?

Klaus Iohannis: Se vede o totală lipsă de responsabilitate la PSD. Fiecare parlamentar răspunde în fața electoratului pentru ce face. În România normală, orice parlamentar caută să se implice pentru binele cetățeanului. PSD încearcă să complice problemele. Și Guvernul și eu ne dorim să mărim alocațiile, dar trebuie să existe și bani. În acest moment banii nu există. Guvernul a venit cu o soluție de creștere graduală. O respingere nemotivată din partea PSD ne arată că PSD nu are nicio treabă cu binele public, ci cu propriile manevre electoraliste.
Întrebare legată de datele greșite de la Ministerul Sănătății și scoaterea Spaniei de pe lista carantinării.

Klaus Iohannis: În situații de criză erori se întâmplă. Sub această presiune enormă se întâmplă să se comunice anumite date puțin eronate. Eu i-am iertat pentru greșeala prin care m-au expus în fața publicului și oamenii au înțeles că a fost o simplă greșeală de comunicare între două instituții.
Întrebare legată de modul în care a fost instrumentat „Dosarul 10 august.” Giorgiana Hosu a trimis greșit cererea de confirmare către curtea de apel, și nu e singura incompetență a sa în acest dosar. Ați numit-o în funcție, sunteți mulțumit de modul în care a gestionat dosarul? Ar fi nevoie de schimbarea ei din funcție?

Klaus Iohannis: Consider că acest dosar este extrem de important pentru noi, ca națiune, trebuie să se facă lumină. Și eu, și mulți de aici ne-am luptat ani de zile ca să consolidăm o justiție independentă unde politicienii nu se amestecă în dosare. Mă rezum la a spune că e bine că dosarul va fi în continuare cercetat în profunzime și la final vom avea o situație clară asupra vinovăției unora sau a nevinovăției altora. Pe mine mă interesează ca vinovații să fie trași la răspundere. Când va veni vorba despre o evaluare, o va face altcineva și nu eu.

Întrebare legată de clanurile interlope. Această problemă ar putea fi abordată în CSAT?

Klaus Iohannis: Am discutat cu responsabilii despre aceste chestiuni și știu că se lucrează foarte serios pentru a combate aceste clanuri, cum le-ați numite, sau crima organizată. Eu sunt convins că ministerele implicate vor face ordine, și da, e o problemă de siguranță a cetățeanului, evident.

Ambasadorul SUA declara că singura soluție este implementarea rețelei 5G de alte companii decât Huawei, ce opinie aveți?

Klaus Iohannis: Ne dorim rețele sigure, care nu sunt sub controlul unor state cu alte interese decât cele declarate. Se lucrează pe o legislație specială pentru a preveni intrarea pe piață a unor firme asupra cărora planează anumite suspiciuni.

Ați discutat despre majorarea pensiei minime?

Klaus Iohannis: Am discutat un prim draft, ei lucrează în continuare pe aceste chestinui și când sunt finalizate le vor prezenta public.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Fostul ministru al neSănătății, Nelu Tătaru, se victimizează după ce i-a fost ridicată imunitatea: ”Executaţi-mă public dacă aşa simţiţi sau merit”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Fostul ministru al neSănătății Nelu Tă…