Acasă Declarații Ipocritul rezistac REPER, Dragoş Pîslaru, artizanul catastrofei numită PNRR, cu referire la Comisia Europeană și Guvernul Ciolacu

Ipocritul rezistac REPER, Dragoş Pîslaru, artizanul catastrofei numită PNRR, cu referire la Comisia Europeană și Guvernul Ciolacu

0
0
111

Rezistacul REPER, Dragoş Pîslaru, cu referire la Marcel Ciolacu: ”Este adevărat că aţi încercat să puneţi presiune politică pe Comisia Europeană ca să vă treacă cu vederea reformele neîndeplinite?”

Copreşedintele REPER, europarlamentarul Dragoş Pîslaru, l-a întrebat public, pe premierul Marcel Ciolacu dacă a pus ”presiune” asupra Comisiei Europene privind reformele neîndeplinite, „şantajând cu contextul electoral”. Acesta l-a mai întrebat pe şeful Executivului dacă este adevărat că cei de la CE i-au transmis cererea de plată numărul 3 din PNRR nu poate fi plătită, deoarece Guvernul nu a îndeplinit toate condiţiile.

”Comisia Europeană a blocat a treia cerere de plată din PNRR în valoare de 2,7 miliarde de euro. Opacitatea şi secretizarea RA-APPS, procesul de numire în funcţii de la AMEPIP, lipsit de transparenţă şi el, sunt doar două dintre problemele identificate de către Comisia Europeană. Bineînţeles, guvernul neagă toate acestea”, a scris Dragoş Pîslaru, miercuri pe Facebook.

În acest context, partidul REPER, solicită urgent prim-ministrului Ciolacu explicaţii pentru următoarele:

”1. Este adevărat că vi s-a spus clar de către CE că cererea nu poate fi plătită pentru că guvernul nu a îndeplinit condiţiile?

2. Este adevărat că aţi încercat să puneţi presiune politică pe Comisie ca să vă treacă cu vederea reformele neîndeplinite, şantajând cu contextul electoral?

3. Este adevărat că per ansamblu, aşa cum stau lucrurile acum din cauza incompetenţei PSD—PNL la guvernare, România riscă să piardă între 5 şi 7 miliarde de euro pe reforme neîndeplinite şi investiţii care nu se mai pot face până în 2026?

4. Patriotismul economic înseamnă să pierdem bani europeni din cauza incompetenţei, opacităţii şi furaciunilor şi să suplimentăm pierderile bugetare prin îngenunchearea românilor simpli?”, a conchis Pîslaru.

Ministrul Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a transmis, miercuri, că cererea de plată 3 din PNRR nu este blocată, iar autorităţile din România sunt în dialog constant cu reprezentanţii Comisiei Europene pentru îndeplinirea jaloanelor şi ţintelor.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email De parcă nu ar fi deja insuportabi…