Acasă Declarații Klaus Iohannis a ieșit să ne amenințe din nou cu starea de urgență

Klaus Iohannis a ieșit să ne amenințe din nou cu starea de urgență

1
7,385

Chiar dacă, curba epidemiologică nu este deloc în scădere, ”epidemia este încă între noi”, ”boala” încă bântuie despletită, am ajuns la concluzia că România a stat în case degeaba în această ”peroadă” de 60 de zile a stării de urgență, nu am înaintat aproape deloc față de acum 2 luni, ba dimpotrivă, România în acest moment, are cele mai multe cazuri de infectați și cei mai mulți decedați din cauza Sars-Cov-2 din toată această regiune a Europei.

Klaus Iohannis, a ieșit din nou să ne certe, să ne dojenască, să ne amenințe, să își bată joc de un Parlament care a adoptat în timp record, un proiect de lege al stării de alertă care trebuia să fie depus din timp, un proiect de lege neconstituțional, inept și abuziv, un proiect de lege pe care ”guvernul lui” s-a aflat în incapacitatea să îl conceapă și să îl treacă prin Parlament în timp util.

De ce nu își asumă președintele eșecul, incompetența…de ce continuă aruncarea mortului politic în curtea celuilalt? Din aroganță, din mândrie, din ocoșenie? Pentru că își cunoaște bine electoratul și știe că poate să declare orice, să facă orice și tot PSD-ul o să fie de vină? Probabil că da!

Dar ce a declarat Klaus Iohannis:

Suntem la finalul a două luni dificile, în care majoritatea covârșitoare a respectat restricțiile. V-ați schimbat întreaga viața, punând sănătatea voastră și a celorlalți pe primul plan. Am reușit stoparea răspândirii rapide a epidemiei. Sunteți eroii acestui efort național. Vă mulțumesc pentru toate sacrificiile pe care le-ați făcut. Acum, putem spune că împreună am salvat vieți. Așa arată o naiune unită și puternică. La fel de uniți trebuie să continuăm, deoarece lupta cu acest virus nemilos este departe de a se fi încheiat. Bătălia va continua multă vreme de-acum înainte. Numărul victimelor ar fo fost mult mai mare, fătră restricțiile impuse de Guvern.

Vreau să mulțumesc medicilor. România, din păcate, a fost foarte puțin pregătite pentru a face față unei crize. În rezerva statului nu am găsit rezerve. Am fost nevoiți să găsim alte soluții, dar am reușitîn scurt timp să achiziționăm tot ce era nevoie pentru lupta cu virusul.

Cea mai importantă reformă de care România are nevoie este reconstrucția statului. Este obligatoriu să începem resetarea. Sistemele căpușate de atâția ani trebuie să fie prioritatea noastră. A trebuit să ne descurcăm cu acte legislative votate acum 20 de ani.

Am văzut cum unii parlamentari erau gata să facă inoperabilă legea privind starea de alertă. legislația trebuie să permită intervenția rapidă a statului. Guvernul trebuie să ia măsuri imediate. În ultimele săptămâni, s-au ăzut deficiențele statului. Guvernul și președintele trebuie să lucreze ca o echipă.

De mâine, intrăm într-o nouă etapă. Din punct de vedere medical avem ceva semnale pozitive, însă trebuie să realizăm că pericolul adus de virus este departe de a fi trecut. AM reușit să ținem epidemia sub control. În continuare, avem nevoie de măsuri pentru revenirea la o viață normală, dar în siguranță.

Nu vor urma 3 zile fără reguli și restricții. Virusul nu ține cont de acte administrative. Avem acte în vigoare și în următoarele 3 zile vom păstra regilile necesrae, pentru ca viața românilor să nu fie pusă în pericol.

Distanțarea socială, munca de acasă, respectare normelor de igiene, purtarea măștii, sunt esențiale pentru a controla epidemia. Fără aceste reguli, lucrurile pot degenera foarte ușor. Dacă situația se va înrăutăți, atunci nu voi ezita să declar din nou stare de urgență!

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Iohannis: ”Din 15 mai se elimină portul măștii în aer liber și restricțiile de circulație noaptea”

Președintele României, Klaus Werner Iohannis, a anunțat de la Palatul Cotroceni, măsurile …