Acasă Declarații Klaus Iohannis: ”Alegerile nu trebuie amânate, alegerile trebuie să aibă loc la termen” și PESEDE…

Klaus Iohannis: ”Alegerile nu trebuie amânate, alegerile trebuie să aibă loc la termen” și PESEDE…

0
0
501

O nouă explozie maladivă de ură, un nou atac furibund și neconstituționalitate de la pupitrul prezidențial, din partea președintelui toxic, Klaus Werner Iohannis. Alegeri cu orice preț, chiar și cu prețul pierderii de vieți omenești.

Preşedintele Klaus Iohannis susţine în această seară o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, la două zile de la precedenta declaraţie, în care a criticat prestaţia „intolerabilă” a prefectului de Bucureşti în cadrul eforturilor de gestionare a pandemiei.

Intrăm în linie dreaptă pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie, dată care a fost deja stabilită conform legii. Am observat că unii politicieni propagă ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor și că acestea se pot amâna. Vreau să fie clar pentru toată lumea că alegerile parlamentare nu se pot amâna. Ele reprezintă singura opțiune demoratică validă, care să ne permită să avem un nou legislativ legitimat prin votul cetățenilor.

Alegerile parlamentare nu trebuie amânate pentru ca un partid să se simtă mai bine pregătit pentru câteva luni. Ele trebuie să aibă loc la data stabilită.

Alegerile trebuie să aibă loc la termen, e fundamental pentru modul în care vom gestiona pandemia și pentru perioada post-pandemie, de reconstrucție.

Actuala majoritate PSD-istă e ilegitimă și nu mai reprezintă voința românilor. Ce a făcut această majoritate toxică și nereprezentativă din martie? A pus umărul la rezolvarea acestei crize sanitare? Nu, dimpotrivă. Actuala majoritate PSD-istă a votat legi populiste care ar putea arunca România în cea mai gravă criză economică din ultimii 30 de ani.

Iohannis, despre numirea lui Florin Iordache

Ieri, Florin Iordache a fost votat în funcția de președinte al Consiliului Legislativ. PSD, în ciuda încercărilor disperate de a-și cosmetiza imaginea, rămâne același partid toxic.

Găsește mereu o cale să-și recompenseze servanții cu funcții plătite generos din banii publici. Totul pentru a-i lor, nimic pentru cetățeni. Sfidarea PSD-iștilor la adresa românilor este intolerabilă.

Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare, dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, februarie sau martie anul viitor, așa cum lasă se înțeleagă unii.

Tocmai pentru că ne aflăm într-o criză sanitară trebuie să facem tot posibilul ca România să nu rămână fără un parlament cu puteri depline. Procesul de votare nu presupune probleme majore. În schimb, campania implică o atenție sporită. Au fost stabilite reglementări mai stricte, pentru a limita semnificativ expunerea la riscul contaminării.” a declarat Klaus Iohannis într-o șezătoare de presă.

Președintele Klaus Iohannis răspunde întrebărilor ”jurnaliștilor”:

Întrebare: Luați în calcul carantinarea Capitalei?

Klaus Iohannis: Această propunere trebuie să vină de la specialiști. Nu am auzit de nicio propunere care vizează Capitala sau județe întregi. Eu nu-mi doresc să ajungem la carantinarea Bucureștiului.

Întrebare: PNL și USR se acuză reciproc la votul pentru Florin Iordache. Cum vedeți această dispută?

Klaus Iohannis: Cred că această alegere a făcut să fie lumea atâta de supărată încât încearcă să caute vinovați în loc să caute soluții. Ar fi ciudat dacă s-ar certa, fiindcă în definitiv aici a câștigat majoritatea toxică PSD și cred că între timp a devenit foarte clar că nu se poate continua în acest fel

Întrebare: Șeful cancelariei Casei Albe a declarat că vor exista dezvăluiri privind conexiunea românească cu Hunter Biden, fiul lui Joe Biden.

Klaus Iohannis: Nu am nicio informație despre acest personaj.

Întrebare: Veți susține alegerile și dacă ajungem la 7.000 de cazuri pe zi?

Klaus Iohannis: Da, susțin că e important să organizăm alegerile parlamentare, evident în condiții speciale și cu respectarea strictă a normelor impuse.

Întrebare: Se ia în calcul un lockdown la nivel național?

Klaus Iohannis: În acest moment, nu discutăm despre lock-down, adică închiderea tuturor activităților, ci căutăm soluții care permit îngrădirea răspândirii virusului, dar continuarea activităților esențiale. În aceasta abordare trebuie să analizăm și orgnizarea alegerilor parlamentare. A închide țara, nu este o soluție. După care, ce facem? Iarăși trebuie să începem de la 0. Trebuie găsit un just echilibru care ne permite să ne continuăm viața. Ne vom întoarce la normalitate dacă avem grijă acum și dacă reușesc oamenii de știință să găsească un vaccin.

Întrebare: Ludovic Orban ar fi în continuare prima opțiune pentru funcția de ministru, dacă USR ar condiționa o majoritate în Parlament de o altă numire?

Klaus Iohannis: Toată această poveste se încadrează în povești de campanie. Ludovic Orban rămâne prima mea variantă de premier.

Întrebare: Apreciați că este oportună o testare în masă?

Klaus Iohannis: Testarea în masă nu se poate face în România, nu avem personal pentru așa ceva.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…