Acasă Declarații Klaus Iohannis, campanie electorală pe ultima sută de metri de la pupitrul prezidențial

Klaus Iohannis, campanie electorală pe ultima sută de metri de la pupitrul prezidențial

0
0
617

Președintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj, cu patru zile înainte de votul pentru alegerile locale și a făcut un apel la respectarea regulilor sanitare, pentru a reduce la minimum riscul infectării și deasemenea, a găsit încă un motiv în plus să critice PSD și să își laude propriul guvern.

”Un moment definitoriu. În această duminică mergem la urne pentru a decide cui încredințăm responsabilitatea comunității noastre. Pentru ca de cei care vor câștiga depinde ca școala să fie modernizată, drumurile modernizate. Din cauza pandemiei, întreg procesul a fost perturbat. Alegerile locale au trebuit sa aiba loc cu cateva luni in urma, dar organizarea ar fi putut duce la numarul crescut de infecții. Acum stim masurile care permit care sunt masurile ce trebuie luate. Exsita norme sanitare stricte, astfel incat sa avem riscuri minime. Asigurarea sparțiior speciale (…).

Dacă toata lume ava respecta regulile de baza, pastrarea distantei etc atunci riscul infectarii este redus la minimum. Exprimarea votului nu difera de alte activitati din viata de zi cu zi. In ciuda conditiilor mai dificile, campania electorala a fost destul de activa. Am vazut insa si cum unii competitori recurg la obisnuitele lor tactici retrograde. Sunt politicieni care inca mai cred ca oamenii mai pot fi mintiti. Ei se folosesc inca de majoritatea pe care o au in parlament tot felul de legi populiste. Iresonsabilitatea PSD risca sa arunce Romania intr-o criza prelungita. Acest mod cinic de a face politica este de domeniul trecutului. Avem multe modele de administratii locale de succes, dar avem si exemple unde au esuat lamentabil. Mergeti la vot in numar cat mai mare si alegeti-i pe cei care pot face ceva pentru comunitatea in care trăiți”.

Alte răspunsuri ale președintelui, în timpul conferinței de presă:

  • Vom mai intra în starea de urgență? ”Nu vad motive pentru un asa numit lockdown, insa vedem si la noi ca numarul de infectari este in crestere. Noi putem sa evitam raspandirea epidemiei”.
  • S-a inregistrat iar record negativ, iar medicii au recomandat sa fie luate anumite masuri la nivel de regiune. ”Se pot lua astfel de măsuri și sunt adeptul masurilor luate in plan local si judetean pentru ca vedem ca raspandirea nu este uniforma”.
  • Cum vi se pare ca principala tema in campania electorala este daca vom avea apa calda? ”Avem modele de comunitati de succes, dupa cum administratii locale care au esuat lamentabil. Peste cateva zile va veti da seama daca trebuie sa schimbati ceva.”
  • Școala exclusiv online: ”Nu este posibil acest lucru. Școlile nu se inchid, se trece la invatamnt online, din motive practice in perioada votarii. Dupa care toata lumea revine la scoala. Constat ca PSD nu este doar iresponsabil, ci se ocupa si cu minciuni.
  • Sanatatea publica nu este buna, avem pera multi romani care sunt bolnavi. Aceste lucruri trebuie schimbate, dar nu de azi pe maine, de aceea imi doresc dupa alegeri un guvern responsabil.
  • Despre scoala. ”Sotia mea s-a bucurat ca a reinceput scoala, merge la scoala cu foarte mult entuziasm, copiii sunt bucurosi, respecta conditiile și lucrurile merg inspre foarte bine.”
  • Despre starea de urgenta. ”Este foarte putin probabil sa revenim la starea de urgenta. Insa intre timp am invatat multe despre acesasta pandemie, stim cum sa aplicam restrictii si am toata speranta ca vor reusi sa stapanim pandemia fara sa intram in starea de urgenta. Sper sa nu mai ajungem acolo.
  • Vrem sa evitam cresterea taxelor si impozitelor, sa repornim economia pentru a veni cu cresteri pe salarii si pensii. Nu s-a vehiculat o colaborare cu FMI.

Dragi români, mergeți la vot în număr cât mai mare.” a declarat Klaus Iohannis

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

După ce și-a tras panouri prin toată țara, Ciucă: ”Politicienii din România și-au făcut un obicei din a câștiga voturi risipind bugetul și cheltuind banii statului”

Facebook 39 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce și-a tras panouri prin toat…