Acasă Declarații Klaus Iohannis la începerea școlii: ”Fiecare copil care poartă mască, e un super erou”

Klaus Iohannis la începerea școlii: ”Fiecare copil care poartă mască, e un super erou”

0
0
1,001

Un Iohannis foarte bronzat estival, fără masca care să îi mai ascundă din eternul rânjet sinistru prevestitor de rele, un președinte care a ales să investească în case și nu în copii, găsește potrivit la începerea anului școlar, să compare cpiii cu niște ”super eroii”.

Fiecare dintre voi va avea ocazia să fie un super-erou, acesta este mesajul pe care președintele Klaus Iohannis îl transmite elevilor la începutul noului an școlar. Iohannis le reamintește profesorilor că anul acesta vor avea o misiune extrem de grea și că va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie.

Dragi elevi, chiar dacă astăzi începem un nou an școlar altfel decât erați obișnuiți, entuziasmul, nerăbdarea și bucuria de a reveni la școală au rămas neschimbate. Trecem cu toții printr-o situație care, în urmă cu câteva luni, ar fi părut posibilă doar în cărți sau în filme. Până când vom reuși să învingem virusul care ne-a schimbat tuturor modul de viață, va trebui ca la școală să respectați câteva măsuri speciale, concepute pentru a nu pune în pericol sănătatea voastră și a celor dragi. Fiecare dintre voi veți (corect: fiecare dintre voi va avea ocazia, n.red.) avea ocazia să fiți un supererou care, atunci când poartă mască, se spală des pe mâini și ascultă îndrumările cadrelor didactice, își ocrotește părinții și bunicii, cei mai expuși pericolului de a se îmbolnăvi. Eu am foarte mare încredere în voi și, împreună, vom trece cu bine prin această perioadă!”, le-a transmis președintele celor aproape trei milione de elevi, la începerea anului școlar 2020-2021.

Dragi dascăli, frumoasa misiune pe care v-ați ales-o devine anul acesta una extrem de grea. Obiectivul prioritar de a oferi învățământ de calitate este dublat acum de necesitatea desfășurării actului educațional în condiții sanitare cât mai sigure, deopotrivă pentru elevi și cadre didactice. Pășim cu toții pe un teritoriu necunoscut și tocmai de aceea va fi nevoie de multă răbdare, flexibilitate și energie, va trebui să găsiți resurse interne și adesea să vă adaptați la situații neprevăzute. Sunt convins însă că veți reuși să îi însoțiți pe copii în fascinanta călătorie a cunoașterii, fie că vă veți afla alături de ei în clasă, fie la distanță, prin intermediul mijloacelor de comunicare on-line. Vă doresc un an școlar cât mai bun și vă mulțumesc pentru implicarea voastră!”, a mai spus Klaus Iohannis.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

După ce și-a tras panouri prin toată țara, Ciucă: ”Politicienii din România și-au făcut un obicei din a câștiga voturi risipind bugetul și cheltuind banii statului”

Facebook 39 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce și-a tras panouri prin toat…