Acasă Declarații Klaus Iohannis, multă lectură de pe teleprompter despre nimic

Klaus Iohannis, multă lectură de pe teleprompter despre nimic

0
262

Președintele Klaus Iohannis, a citit de pe prompter miercuri, la Palatul Cotroceni, că proiectele din PNRR vor viza investiții semnificative în spitale noi și în cele existente pentru a le face mai sigure, în locuri de muncă, în școli.

Am avut o serie de discuții cu premierul și miniștrii pentru a lămuri câteva chestiuni și pentru a găsi soluții. Tema principală a fost cum pregătim proiecte pentru PNRR, unde putem obține fonduri europene semnificative, peste 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiți pentru a ieși cu bine din pandemie și criza economică.

Sunt oportunități uriașe și vrem să folosim acești bani pe mai multe paliere. Iată câteva dintre ele:

Sănătatea: e nevoie de investiții semnificative în spitale, sistemul de sănătate publică. Dacă ne gândim doar la tragicele accidente din ultimele luni. E nevoie de spitale noi, investiții în spitalele existente pentru a le face mai sigure. Cât de important e să avem investiții în ATI, alimentare cu oxigen.

O remarcă despre campania de vaccinare: merge foarte bine, suntem în topul european, și vom avea persoana numărul un milion vaccinată. Ritmul crește de la o săptămâna la alta și speranța e să ieșim din pandemie până în vară.

Altă zonă discutată: locurile de muncă. Foarte mulți români și-au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei. Este vital să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă.

Un alt subiect – trebuie să investim în școli. Sistemul de educație are nevoie de foarte mulți bani, investiții pentru a avea școli autorizate, să eliminăm toaletele din spatele curților, să nu mai avem încălzire pe lemne. Avem nevoie de școli noi, de școli verzi care să respecte mediul.

O altă temă – avem nevoie de programe serioase de mediu. Chestiuni care se pot face fără complicații imense: programe de împădurire, de exemplu.

Până în aprilie vom avea un PNRR coerent care va fi depus la Comisia Europeană și vom începe implementarea după ce primim aprobarea. Vom avea și multe alte zone extrem de importante în acest plan.

Președintele Klaus Iohannis a avut, miercuri, ședințe de lucru cu premierul Florin Cîțu, vicepremierul Dan Barna și miniștrii Sănătății, Muncii și Economiei.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Cîţu, mesaj dur despre aplicarea de noi restricţii: ”Oamenii au început să se relaxeze şi să nu mai poarte mască”

Florin Cîţu, mesaj dur despre aplicarea de noi restricţii. ”Oamenii au început să se relax…