Acasă Declarații Liber la amenzi de la Ludovic Orban: „Chiar recomand creșterea efectivelor de polițiști în civil!”

Liber la amenzi de la Ludovic Orban: „Chiar recomand creșterea efectivelor de polițiști în civil!”

0
0
808

Parcă părea ceva mai liniște în țară, cu premierul Ludovic Orban în izolare. Mulți politicieni din România, incluzând guvernul și președintele ar trebui să intre în izolare, astfel încât lucrurile să meargă ceva mai bine în țara asta!

Premierul Orban proaspăt ieșit din izolare, a condus joi, ședința de Guvern, el i-a cerut ministrului de Interne Marcel Vela să crească numărul polițiștilor în civil trimiși să sancționeze nerespectarea măsurilor menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Orban i-a mai cerut lui Vela să răspundă Avocatului Poporului, care a chestionat oficial Ministerul de Interne asupra temeiului legal în care polițiștii în civil sunt trimiși să constate și să dea amenzi.

Domnul Vela, Avocatul Poporului vă întreabă de ce fac polițiștii controale în civil. Dați-i un răspuns potrivit. Chiar recomand creșetera efectivelor în civil, pentru că știm situații care ne-au fost raportate, în care se strigă ‘șase’ la vederea celor în uniformă și nu putem surprinde situațiile așa cum sunt în realitate. Telverde (telefonul la care cetățenii pot sesiza nereguli în respectarea restricțiilor sanitare, n.r.) trebuie operaționalizat pentru direcționarea controalelor acolo unde se încalcă regulile de protecție a sănătății„, a spus Orban, în deschiderea ședinței de guvern.

Premierul Ludovic Orban a dat ordin clar. S-a aflat cum se va face carantinarea zonelor roșii, acolo unde sunt mari probleme și explozie de noi cazuri de coronavirus.

Pandemia de coronavirus face ravagii în România. În ultimele 24 de ore, s-a depășit numărul de 3000 de cazuri de infectare cu coronavirus. S-a vorbit despre o nouă stare de urgență, dar premierul a decis să se ia altfel de măsuri. Nu se va mai carantina un județ întreg, doar localitățile unde sunt mari probleme.

Nu mai vreau să carantinăm un județ întreg în același timp. Să carantinăm doar localitățile unde sunt probleme mari, acolo unde a sărit mult numărul de noi cazuri. Nu are rost să carantinăm un județ întreg. Luăm măsuri clare, în localitățile cu probleme”, a explicat premierul, la începutul ședinței de Guvern.

Dar asta nu e tot. Ludovic Orban i-a dat ordin și ministrului Sănătății, Nelu Tătaru. I-a trasat obiective clare și imediate pentru spitale.

Să creșteți numărul de paturi de la Terapie Intensivă. E absolut necesar, cât mai repede. DSP-urile să fie monitorizate mai atent. Să fie monitorizate persoanele asimptomatice.

De asemenea, în comunicarea publică trebuie să fim foarte limpezi, foarte clari. Cu cât reușim să controlăm răspândirea virusului, cu atât viața este mai normală, economia e mai puțin afectată și nu trebuie să impunem restricții care să afecteze derularea vieții în condiții de normalitate. Aici cu DSP-urile am clarificat problema cu creșterea numărului de posturi. O mie de posturi la DSP-uri și o mie de posturi ambulanță”, a spus premierul Ludovic Orban.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

După ce și-a tras panouri prin toată țara, Ciucă: ”Politicienii din România și-au făcut un obicei din a câștiga voturi risipind bugetul și cheltuind banii statului”

Facebook 39 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce și-a tras panouri prin toat…