Acasă Declarații ”Liberala” Gorghiu, despre ancheta DNA în cazul Iulian Dumitrescu, îl contrazice pe Iohannis: ”Ne afectează activitatea politică, nu pot să scot nici măcar un pâs”

”Liberala” Gorghiu, despre ancheta DNA în cazul Iulian Dumitrescu, îl contrazice pe Iohannis: ”Ne afectează activitatea politică, nu pot să scot nici măcar un pâs”

0
0
336

Ministresa ”liberală” a Justiției, Alina Gorghiu, a declarat vineri că, dosarul de corupție în care este implicat președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, afectează activitatea politică. Totuși, conduita a fost corectă, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu, despre ancheta DNA în cazul Iulian Dumitrescu: ”Nu pot să scot nici măcar un pâs”. Critici la USR: ”Drulă atacă justiția când e vorba de membrii lor”.

Alina Gorghiu a declarat vineri că în calitatea sa de ministru al Justiției nu poate comenta dosarul în care este implicat liderul Consiliului Județean Prahova, liberalul Iulian Dumitrescu. Gorghiu a spus că demisia din partid reprezintă un gest normal.

”Este conduita firească atunci când un lider al partidului este acuzat de acte de corupție”, a explicat Gorghiu

”Organele își vor face treaba”, a mai spus Gorghiu. PNL nu interferează cu justiția, așa cum fac alte partide și alți politicieni, a adăugat Gorghiu spunând că „un exemplu este Drulă…atacă justiția, dacă nu e membru USR implicat într-o anchetă penală, atunci sunt toți buni de plată, dacă este vorba despre un membru USR este alb curat ca Alba ca Zăpada”.

Alina Gorghiu a recunoscut că scandalul de corupție afectează imaginea PNL.

”Orice dosar de asemenea amploare ne afectează într-o anumită măsură activitatea politică, dar conduita a fost corectă, așteptăm să vedem cum avansează ancheta”, a precizat Alin Gorghiu.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a anunțat, joi seara, după ce a fost pus sub control judiciar în dosarul deschis de DNA, că demisionează din toate funcțiile din partid.

”Având în vedere existența dosarului în care DNA mi-a adus acuzațiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speță”, a spus Iulian Dumitrescu, joi seara, pe pagina sa de Facebook.

Procurorii DNA i-au plasat joi seara sub control judiciar pe Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova, pe sora sa, Angelica Marilena Lambrea, și pe cumnatul său, Adrian Daniel Lambrea.

Ministrul PNL al justiției, Alina Gorghiu, a declarat vineri, 2 februarie, că nu are voie în calitatea pe care o are să facă niciun comentariu cu privire la anchetarea prim-vicepreședintelui liberal Iulian Dumitrescu, pentru că ”orice virgulă pusă de mine ar fi interpretată” și a dat drept contraexemplu USR, care prin vocea președintelui Cătălin Drulă critică justiția atunci când un membru al partidului este vizat de DNA.

”Poziția mea de ministru al justiției limitează orice fel de remarcă cu privire la o anchetă în curs. Ca atare, nu am voie să mă pronunț atât timp cât dosarul este în anchetă. Însă pot să vă spun un lucru. Chiar sunt unul dintre oamenii care au încredere în justiția din România și cred că organele competente își vor face treaba așa cum trebuie”, a spus Alina Gorghiu, într-o conferință de presă la PNL Vrancea.

”Liberala” a dat drept contraexemplu partidul condus de Cătălin Drulă, care, atunci când unii membrii sunt vizați de anchetele penale, atacă justiția.

”Faptul că PNL rămâne constant în deciziile sale, una dintre ele fiind aceea să nu interfereze în justiție, este un lucru pe care îl cunoașteți. Ați văzut alte partide politice care atunci când vine vorba de membrii lor, luați-l de exemplu pe Drulă, atacă justiția. Dacă nu mai e membru USR implicat într-o anchetă penală, atunci toți sunt buni de plată. Dacă e vorba despre un membru USR, este alb, curat, ca Albă ca Zăpada”, a punctat Gorghiu.

„Nu am voie să mă pronunț cât timp dosarul este în anchetă. (…) Cred că este important că domnul Dumitrescu a ieșit imediat cu reacția și a demisionat din toate funcţiile politice, este conduita firească atunci când un lider al partidului este acuzat de fapte de corupţie şi este pus sub control judiciar (…) Orice act de asemenea amploare ne afectează într-o anumită măsură, dar conduita a fost una corectă. (…)

În momentul acesta, nu este condamnat, este doar o persoană care face parte dintr-o anchetă penală. Și-a dat demisia din toate funcțiile și sunt absolut convinsă că domnia sa şi-a separat activitatea de cea a PNL. Despre partea de anchetă eu nu pot să scot nici măcar un pâs, este treaba DNA să îşi deruleze ancheta. Orice virgulă pusă de mine, în acest moment, ar fi interpretată în fel şi chip de competitorii politici.

Din punct de vedere politic, mă bucură că a decis înţelept să facă pasul lateral. PNL îşi va desfăşura activitatea în continuare, fără să interfereze în actul de justiţie, fără să comentăm în vreun fel acţiunile pe care parchetele, instanţele le întreprind de-a lungul timpului”, a declarat Alina Gorghiu.

„Nu am niciun fel de emoţie că vom găsi soluţii astfel încât să depăşim această criză politică la nivel de organizaţie judeţeană, fără să avem sincope”, a mai spus ministrul Justiţiei.

Ministresa a menționat că important este că Iulian Dumitrescu a demisionat din toate funcțiile politice, după ce a fost acuzat de fapte de corupție și pus sub control judiciar.

”Domnia sa nu este condamnat, este doar o persoană care face parte dintr-o anchetă penală. Despre partea de anchetă eu nu pot să scot nici măcar un pâs. Este treaba DNA să își deruleze ancheta, orice virgulă pusă de mine în acest moment ar fi interpretată în fel și chip de competitorii politici. Din punct de vedere politic, mă bucură că a decis, înțelept, să facă pasul lateral”, a mai spus Gorghiu.

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, a fost plasat joi, 1 februarie, sub control judiciar, pentru luare de mită și fals în declarații. Dumitrescu a fost acuzat de DNA că a primit mită de peste 16 milioane de lei de la un om de afaceri care avea un contract cu CJ Prahova. Seara, Iulian Dumitrescu și-a anunțat demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PNL printr-un mesaj pe Facebook.

De ce este acuzat Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu este acuzat că ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziționarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părților sociale deținute de persoana fizic la o societate comercială, valoare supraevaluată față de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor de serviciu ca președinte de Consiliu Județean (CJ) Prahova și ar fi primit până în data de 04.12.2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Una dintre societățile omului de afaceri ar fi avut, la momentul pretinderii, în derulare un contract cu CJ Prahova, iar ulterior achiziționării societății comerciale de la persoana fizică de la pct. 3 i s-ar mai fi atribuit un nou contract de lucrări cu beneficiar CJ Prahova.

Potrivit procurorilor DNA, se află sub control judiciar, în acest moment.

Și-a dat demisia din PNL

Iulian Dumitrescu a anunțat, ieri, că a demisionat din toate funcțiile din Partidul Național Liberal.

„Având în vedere existența dosarului în care D.N.A. mi-a adus acuzațiile prezentate public, am luat decizia să demisionez din toate funcţiile din partid, deoarece partidul nu are nicio legătură cu această speță. Așa cum am mai afirmat, am pus la dispoziţia procurorilor toate informaţiile şi datele solicitate.

Colaborez cu instituţiile statului pentru a se lămuri cauza și a se afla adevărul faptic. Conform legii, sunt în continuare beneficiarul prezumției de nevinovăție.“, a scris Iulian Dumitrescu pe Facebook.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Clotilde Armand se victimizează din nou, neomarxista de la Sectorul 1, susține că este persecutată la ordin politic: „Sunt linșată pentru reformele luate”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Clotilde Armand se victimizează din no…