Acasă Declarații ”Liberalul” Burduja, întrebat dacă va strânge voturi cu Firea pentru medicul Cîrstoiu la Capitală: ”Vom mobiliza toți membrii și simpatizanții”

”Liberalul” Burduja, întrebat dacă va strânge voturi cu Firea pentru medicul Cîrstoiu la Capitală: ”Vom mobiliza toți membrii și simpatizanții”

0
0
95

Președintele organizației PNL București, ministrul Energiei Sebastian Burduja, a declarat marți, că, alături de Gabriela Firea, „va juca un rol de mobilizare a tuturor membrilor și simpatizanților” în campania medicului Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei. ”Sunt un om de echipă și vreau să aducem împreună o schimbare în bine a Bucureștiului”, a precizat Burduja.

Despre decizia liderilor PSD-PNL de a merge cu medicul Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru Primăria Capitalei, Burduja a spus: ”E o zi în care Coaliția a ajuns la un numitor comun, o zi în care vorbim despre proiectul pentru bucureșteni, este ziua în care Nicușor Dan trebuie să de explicații pentru ceea ce nu a reușit să facă pentru bucureșteni”.

Liberalul spune despre Cîrstoiu că „este un doctor foarte competent, managerul unui spital complicat din București, un profesionist”.

Întrebat dacă va candida la Sectorul 1, el a răspuns: ”Nu, eu am venit ca președinte al PNL București cu o viziune și un plan pentru București, despre asta a fost vorba, nu despre a vâna o funcție, de a mă replia pe o altă funcție sau de a primi ceva în schimb. Pentru aceste idei mă voi bate în continuare pentru că ele vor face viața bucureștenilor mai bună, un oraș integrat, un oraș dezvoltat, deblocat, un oraș mai verde, lucrurile care țin de o normalitate într-o capitala europeană și de care avem nevoie. (…) Una e Bucureștiul, alta sunt sectoarele. De acum înainte trebuie să vorbim despre proiectele viitorului”.

Întrebat dacă împreună cu Firea va strânge voturi pentru medicul Cîrstoiu, Burduja a spus: „Sunt președintele filialei București al PNL, doamne Firea este al filialei București PSD, în mod evident că vom juca un rol în această campanie de coagulare a eforturilor de organizare, de mobilizare a tuturor membrilor, a simpatizanților. E un rol firesc. Sunt un om de echipă, respect aceste decizii și vreau să aducem împreună o schimbare în bine a Bucureștiului.

Despre posibilitatea să fie propus pe listă la europarlamentare, Burduja a spus: ”Nu se pune problema, nici n-am cerut ceva în schimb, eu nu m-am implicat în această bătălie pentru un București mai bun pentru o funcție sau alta. Îmi doresc ca ideile pe care le promovez să se regăsească în programul politic și în planul pentru București”.

Marţi au avut loc şedinţe la organizaţiile PNL şi PSD din Capitală, pentru validarea propunerilor de candidaţi comuni pe Bucureşti. Gabriela Firea, în schimb, este aşteptată la Palatul Victoria, pentru o discuţie cu liderul PSD Marcel Ciolacu, după ce în coaliţie s-a ajuns la un acord pentru un candidat independent la Primăria generală, în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu, potrivit unor surse politice. Cîrstoiu a ajuns la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei, acesta urmând să fie anunţat oficial ca şi candidat al celor două partide.

Managerul Spitalului Universitar, medicul Cătălin Cîrstoiu, a ajuns marţi la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei despre candidatura la Primăria Capitalei. Ulterior, acesta urmează să fie anunţat oficial de cele două partide.

Liderii coaliţiei discută cu conducerile filialelor PNL şi PSD Bucureşti despre candidaţii pe Bucureşti.

Coaliţia de guvernare a decis luni seară candidaturi comune PSD-PNL la Primăria Generală, primăriile de sectoare dar şi CGMB şi consiliile locale de sectoare. Pentru validarea candidaturilor, este nevoie ca aceste propuneri să primească votul organizaţiilor PSD şi PNL din Capitală şi a forurilor de conducere PSD şi PNL.

Astfel, sunt aşteptate şedinţe atât la filiala PNL Bucureşti cât şi la cea a PSD, în urma deciziei coaliţiei de luni.

De asemenea, Gabriela Firea ar urma să aibă o discuţie cu preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, după ce s-a decis că nu va fi caniddatul partidului la Primăria Capitalei. Firea a fost votată deja de organizaţia PSD Bucureşti ca şi candidat la alegerile locale din 9 iunie.

Coalţia a hotărât, potrivit surselor, susţinerea unui independent, medicul Cătălin Cârstoiu, managerul Spitalului Universitar din Capitală, pentru Primăria Generală.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email De parcă nu ar fi deja insuportabi…