Acasă Declarații ”Liberalul” Rareș Bogdan, despre un eventual schimb de ministere cu PSD la rotativă: ”Protocolul se va respecta întocmai cum a fost semnat”

”Liberalul” Rareș Bogdan, despre un eventual schimb de ministere cu PSD la rotativă: ”Protocolul se va respecta întocmai cum a fost semnat”

0
65

”Urmașul” Brătienilor, Rareș Bogdan, aspru dar sever despre un eventual schimb de ministere cu PSD la rotativă: ”Protocolul se va respecta întocmai cum a fost semnat. Nu introducem nicio negociere. Dacă Grindeanu rămâne la Transporturi și Câciu la Finanțe, atunci nu se va face rotativa și Ciucă rămâne premier.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat, miercuri, că rotativa se va face ”pe formula care a fost parafată” odată cu crearea actualei coaliții de guvernare, în condițiile în care liderii PSD sugerează că ar putea păstra ministre ca transporturile sau finanțele care, potrivit protocolului, ar fi trebuit cedate liberalilor la rotativă.

Rareș Bogdan susține că, în opinia sa, ”nu există loc” pentru posibile negocieri între PSD si PNL în ceea ce privește păstrarea unor ministere, cum ar fi, spre exemplu, Transporturile sau Finanțele.

Cred că introducerea dezbaterii cu 4-5 luni înainte de rotativă e fără sens și nu ajută la bună guvernare”, a spus Rareș Bogdan. Afirmația să vine după ce secretarul general al PSD Paul Stănescu a afirmat că dacă se va consideră că este bine ca PSD și PNL să păstreze anumite ministere se va decide consensual, în coaliție.

PNL își va respecta cuvântul dat și toate documentele parafate și semnate. E o dovadă de maturitate și de echilibru. Dacă există miniștri care nu ating performantele, trebuie scoși din guvern rapid. Nu consider că în Cabinetul Ciucă există miniștrii foarte performanți, performanți, mai putin performanți sau prosti. Dacă ar fi miniștri mai putin performanți, ar trebui scosi din guvern imediat”, a explicat ”liberalul” Rareș Bogdan.

În cazul în care colegii de guvernare doresc ca dl Grindeanu sau altcineva să rămâna la Transporturi, dl Câciu sau altcineva să vină la Finante, atunci noi consideram ca nu se va face rotativa si dl Ciuca va ramane premier. Pozitia mea, a lui Dan Motreanu, a Alinei Ghorgiu, a lui Gheorghe Falca, a lui Vasile Blaga e asta (fara negocieri – n.r.).

Dorința noastră este să venim cu valoare în guvern astfel încat să aducem beneficii românilor. Intransigență pe protocol. E poziția mea. Nu voi vota altceva. Ne respectăm cuvântul dat și respectăm un document. Asta nu însemană că PNL nu va lua o altă hotârare, deși mă îndoiesc că va face asta”, a mai spus primvicepreședintele PNL.

Potrivit protocolul semnat în decembrie 2021 la formarea coaliției PNL-PSD-UDMR, partidul care deține funcția de prim ministru (PSD din luna mai) va ceda automat celuilalt partid ministrul de finanțe și transporturi în schimbul ministerului investițiilor și ministerului justiției, care acum sunt la liberali.

Liderul PSD a sugerat recent că ministerul justiției condus de Cătălin Predoiu și ministerul investițiilor condus de Marcel Boloș ar putea rămâne la liberali după rotativa premierilor prevăzută în luna mai, urmând ca transporturile și finanțele să rămână la PSD după ce Marcel Ciolacu va ajunge premier.

Si secretarul general al PSD Paul Stănescu a declarat, miercuri, că în cazul în care liderii coaliţiei vor considera că este bine ca PSD şi PNL să păstreze anumite ministere, atunci acest lucru va fi decis consensual, ca parteneri în coaliţie.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Ministrul Energiei, ”liberalul” Virgil Popescu, a vorbit despre urmările embargoului pus asupra motorinei rusești: ”Nu există motive de îngrijorare”

Ministrul Energiei, ”liberalul” Virgil Popescu, a vorbit despre urmările embargoului pus a…