Acasă Declarații Ludovic Orban: ”Când îți scad veniturile, nu te duci să îți bei banii la cârciumă”

Ludovic Orban: ”Când îți scad veniturile, nu te duci să îți bei banii la cârciumă”

0
0
737

Probabil că domnul premier Ludovic Orban așa face, așa cum bine s-a văzut în ultima perioadă, atunci când acesta a fost surprins pe la terasele din centrul vechi, s-a dus și și-a băut banii pe la cârciumă, pentru că acum are, încă ocupă una dintre cele mai importante demnități din stat.

Dar să compari alocațiile, pensiile, salariile cu mersul la cârciumă, e totuși în vocabularul și practica premierului lăutar.

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, referitor la amânarea cu un an a creșterilor salariale ale profesorilor, că a fost necesară această măsură pentru că banii prevăzuți inițial în buget pentru creșterea salariilor trebuie folosiți pentru alte cheltuieli.

Uitați-vă la datele prezentate de INS și la prognoza legată de creșterea economică, care este o scădere de 3,8%. Când îți scad veniturile, e ca într-o familie. Dacă îți scad veniturile și abia mai ai bani de mâncare, de plata chiriei, nu te duci să îți bei banii la cârciumă.

Banii au fost prevăzuți în buget dar între timp avem o altă categorie de cheltuieli care sunt absolut necesare. Față de bugetul inițial în Sănătate a fost nevoie de o creștere de aproximativ 9 miliarde de lei pentru a face față provocărilor generate de epidemie”, a explicat premierul.

Creșterea salariilor profesorilor, care ar fi trebuit să aibă loc de la 1 septembrie 2020, nu este prevăzută în proiectul de rectificare bugetară propus de Ministerul Finanțelor.

Creșterea salarială pentru profesori a fost scosă din buget de la titlul Cheltuieli de personal prin reducerea sumei alocate cu aproape 523 milioane de lei.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…