Acasă Declarații Ludovic Orban: ”Majorarea cu 40% a punctului de pensie nu e sustenabil”

Ludovic Orban: ”Majorarea cu 40% a punctului de pensie nu e sustenabil”

0
0
788

Au luat-o treptat, încă dinainte de a se anunța pandemia și criza economică, au ocoli să spună cu subiect și predicat că vor majora punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie, au tot dat-o pe lângă cireș, au tot aburit-o, ba că vor respecta legea, ba că există deja banii prinși în buget, ba că de fapt sunt nevoiți să se împrumute, ba că pesediștii sunt de fapt de vină (ei niciodată) pentru că au făcut astfel legea iar ei nu se pot încadra, pentru că nu vor, pentru că nu știu sau pentru că nu pot, ba că o vor face dar nu cu 40%, sau că nu o vor mai face deloc pentru că ”nu e sustenabilă”, un lucru e cert, nici abureala și vrăjeala ăstora de ne conduc nu e sustenabilă. Pandemia le-a venit mănușă, sustenabil sau nesustenabil, oricum nu aveau de gând să le majoreze din capul locului, cine crede altceva, treaba lui.

Ludovic Orban a vorbit, duminică seara, despre majorarea pensiilor. Premierul a anunţat şi care va fi momentul în care va comunica procentul cu care vor creşte pensiile.

Majorarea cu 40% ar fi fost foarte greu de făcut chiar în condiţiile în care eram într-o situaţie economică favorabilă. Suntem într-o criză economică, o criză care a afectat atât veniturile la bugetul de pensii, cât şi cele la bugetul de stat. Majorarea cu 40% nu poate fi susţinută financiar pentru că generează un pericol grav pentru echilibrul bugetar al României.

Vom creşte pensiile. Procentul cu care le vom creşte nu îl voi prezenta public decât atunci când vom avea finalizate toate aceste evaluări, toate aceste analize şi toate aceste prognoze. Vrem să avem garanţia că va fi o creştere şi că va fi sustenabilă„, a declarat Ludovic Orban, la România TV.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Iohannis: „Tocmai am avut o discuție telefonică aprofundată cu președintele Zelenski”, se anunță un ”nou pachet de ajutor militar” pentru Ucraina

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Klaus Iohannis: „Tocmai am avut …