Acasă Declarații Ludovic Orban respinge testarea în masă a populației: ”Cine vrea, o poate face contra-cost”

Ludovic Orban respinge testarea în masă a populației: ”Cine vrea, o poate face contra-cost”

0
0
1,633

Premierul Ludovic Orban a spus, vineri, la Iaşi, că doreşte creşterea capacităţii de testare la 50.000 de teste pe zi, în contextul în care România a depăşit, de la jumătatea acestei luni, record după record, ajungând la peste 5.000 de noi infectări cu COVID în ultimele 24 de ore.

El a respins, pe de altă parte, ideea testării de masă şi a explicat cine şi în ce condiţii face testul de depistare a infecţiei cu COVID-19:

Vom folosi orice tip de testare validat la nivel european, în măsura în care îl vom putea achiziţiona la un preţ competitiv.

(Reporter: În caz, consideraţi că rata îmbolnăvirilor reflectă realitatea dacă testările nu se fac proporţional cu populaţia şi nici după o formulă unică?)

Testările nu se fac proporţional cu populaţia, ci la cererea populaţiei. Fie în funcţie de definiţia de caz, fie la cerere, contra cost. La noi a crescut numărul de teste zilnice, am avut peste 35 de mii de teste zilnice în ultimele 3 zile şi vom creşte capacitatea de testare în continuare. Această creştere a urmărit nevoia de testare. Nu putem să ne ducem să testăm la scară de bloc, cum propuneau unii. Testăm când avem definiţie de caz, când sunt întrunite cele 7 elemente ale definiţiei de caz şi, evident, orice cetăţean care doreşte să se testeze, dintr-un motiv sau altul, o poate face contra cost. Decontarea testărilor se face în anumite cazuri de către Institutul de Sănătate Publică, potrivit practicilor la nivel european„, a spus Ludovic Orban.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

După ce și-a tras panouri prin toată țara, Ciucă: ”Politicienii din România și-au făcut un obicei din a câștiga voturi risipind bugetul și cheltuind banii statului”

Facebook 39 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email După ce și-a tras panouri prin toat…