Acasă Declarații Ludovic Orban: ”Sunt uimit de chemarea premierului în fața Camerei Deputaților”

Ludovic Orban: ”Sunt uimit de chemarea premierului în fața Camerei Deputaților”

0
0
1,435

Premierul Ludovic Orban nu a venit în fața Camerei Deputaților ca să dea seamă pentru achizițiile de măști neconforme și nesterile în care propriul Guvern și apropiații sunt implicați, ci să își arate ”uimirea” că PSD a avut impertinența să facă asta, să îl cheme la o dare de seamă și desigur să acuze și să arunce pisica moartă în curtea PSD-ului!

Sunt uimit de subiectul care este pus în dezbatere pentru care este utilizată procedura de chemare a premierului în Camera Deputaţilor.

Acest subiect mi se pare un subiect care nu are legătură cu activitatea mea de premier. Se încearcă crearea unei legături inexistente între mine şi Guvernul pe care-l conduc cu o cercetare a unei instituţii a statului.
În loc să ne concentrăm pe adevăratele priorităţi, PSD caută să arunce în spatele meu într-un mod insidios, să facă legătură fără niciun fundament între mine ca premier şi activitatea unei societăţi a statului despre care este adevărat că există o anchetă în curs.

Mă bucur că există o anchetă în curs şi e cea mai bună dovadă a faptului că instituţiile din domeniul justiţiei îşi fac datoria şi este bine ca orice suspiciune de corupţie să fie cercetată, să fie studiată şi justiţia să pedepsească pe oricine a săvărşit infracţiuni de corupţie.

Subiectul nu are legătură cu activitatea mea de prim-ministru. M-aş fi aşteptată să discutăm despre subiecte mult mai importante.

Guvernul pe care-l conduc a alocat resurse cum niciodată nu au fost alocate pentru susţinerea sectorului de sănătate, pentru susţinerea cheltuielilor de protejare a oamenilor.

În urma unei decizii a CCR, Guvernul este lipsit de instrumentele necesare pentru a putea apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor ca urmare a unor decizii care pur şi simplui zădărnicesc lupta pe care o duce Guvernul şi autorităţile statului contra COVID.

Recunosc că nu mă aşteptam din partea PSD să deschidă un asemenea subiect. Din ianuarie 2017, PSD a declanşat o adevărată luptă contra instituţiilor din domeniul justiţiei, împotriva DNA şi a tuturor instituţiilor implicate în sancţionarea faptelor de corupţie.” a declarat premierul Ludovic Orban în Camera Deputaților.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…