Acasă Declarații Ludovicul cântă din nou la mandolina ipocriziei ”Nu politizați starea se alertă”

Ludovicul cântă din nou la mandolina ipocriziei ”Nu politizați starea se alertă”

0
0
970

Nu este o temă care ar trebui politizată? De ce, pentru că nu vă avantajează pe voi PNL-ul, pentru că politizarea vine să se interpună planurilor și socotelilor evident tot politice și care evident vă dezavantajează? Cum să nu se politizeze, nu aia faceți cu toții acolo, nu toți politizați? Pentru ce sunteți în jocul politic, nu să poliizați?

Dar politizarea era bună, chiar necesară și recomandabilă atunci când vă servea vouă? Atunci când Iohannis se cocoța precum un cioclu hoitar, pe cadavrele de la Colectiv, atunci politizarea era bună, nu-i așa?! Atunci când tragedia de la Colectiv îi servea președintelui și i se potrivea mănușă pentru a asmuți lumea în stradă, pentru a da jos guvernul Ponta și pentru a își pune cu surle, trâmbițe, șampanie și covor roșu ”Guvernul meu, Guvernul Zero” Cioloș, atunci nu tot ”politizare” se numea?

Sau, politizarea e indezirabilă doar dacă vine dintr-o anumită parte a eșicherului politic, partea greșită, iar dacă vine din partea cealaltă, din partea bună, politizarea e dezirabilă, recomandabilă, tolerabilă? Vedeți domnule premier, aceasta e genul de ipocrizie și de dublă măsură, ce la un moment dat o să vă cam dăuneze politic.

Premierul Ludovic Orban le transmite parlamentarilor să voteze asupra prelungirii stării de alertă în funcţie de analize obiective şi nu de interese politice de moment. Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că se impune prelungirea stării de alertă.

Nu este o temă care ar trebui politizată. Eu m-am ferit să o politizez şi îi rog pe cei din Parlament să decidă în funcţie de criterii şi analize obiective, nu în funcţie de interese politice sau electorale de moment. (…) Mai au timp să se gândească. Eu îi sfătuiesc să nu trateze politic problema, ci să o trateze din perspectiva nevoii de a asigura sănătatea publică, de a apăra viaţa şi sănătatea cetăţenilor români. Nu există o altă abordare pentru noi. Nu este moftul nostru politic prelungirea stării de alertă. Din punct de vedere politic, pot să vă spun că nu este un avantaj. Pe de altă parte, suntem oameni raţionali, suntem oameni care ţinem cont de interesul public şi, pentru a asigura sănătatea şi viaţa românilor, este fundamentală menţinerea stării de alertă. Vom apela la toate pârghiile constituţionale şi legale pe care le avem pentru a păzi sănătatea românilor, indiferent ce vor face unele partide din Parlament„, a declarat Ludovic Orban miercuri.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…