Acasă Declarații Marcel Ciolacu, despre desemnarea candidatului la prezidenţialele din 2024: ”Aș accepta și oameni din afara partidului”

Marcel Ciolacu, despre desemnarea candidatului la prezidenţialele din 2024: ”Aș accepta și oameni din afara partidului”

0
446

PSD a pus la punct strategia pentru desemnarea candidatului la prezidenţiale 2024. ”Aș accepta și oameni din afara partidului” a spus Marcel Ciolacu.

Partidul Social Democrat a pus la punct strategia prin care isi va alege candidatul la alegerile prezidențiale. Președintele PSD, Marcel Ciolacu este de părere ca din aceasta competiție interna ar trebui sa facă parte și persoane din afara formațiunii.

Liderul social-democrat Marcel Ciolacu anunță schimbări importante în modul în care PSD își va desemna candidatul la alegerile prezidențiale. Potrivit preşedintelui PSD, ciitorul candidat la prezidenţiale va fi ales de fiecare organizație, consilier, viceprimar, prin conferință de alegeri.

Singura discuție pe care am avut-o foarte clar: candidatul PSD va fi ales de fiecare organizație, de fiecare consilier, viceprimar, primar în conferințe de alegeri din întreaga țară. Schimbam cu totul procedeul de desemnare a candidatului la prezidențiale. Vor veni din organizații. Am făcut colectiv de lucru pentru modificare statut în acest sens. Părerea mea este ca s-a rupt cutuma în care președintele partidului era automat candidat aș accepta și oameni din afara partidului ca sa fie o competiție cât mai deschisă”, a declarat Marcel Ciolacu.

Declaraţia lui Marcel Ciolacul vine în contextul în care numele lui Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, este vehiculat de mai multe surse drept candidatul PSD la prezidenţiale 2024.

Mircea Geoană nu a exclus să candideze la viitoarele alegeri prezinţiale, dar a precizat că astfel de discuţii pot avea loc după ce îşi încheie funcţia de adjunct al secretarului general al NATO.

Am să o spun la modul cel mai ferm, răspicat şi onest. Atâta vreme cât sunt în această poziţie foarte importantă la NATO, voi da 100% din atenţia, energia şi talentul meu acestei funcţii. Este, cred, normal să te concentrezi pe munca importantă pe care o ai, pe încrederea pe care secretarul general mi-a dat-o şi pe încrederea pe care naţiunile aliate mi-au acordat-o. Acest lucru se va produce până în ultima zi a mandatului meu”, a spus Mircea Geoană.

Marcel Ciolacu: ”Anumiţi miniştri care au fost în acea guvernare de dreapta, ar trebui să răspundă de ce în PNRR nu avem prins niciun metru de irigaţii”.

Liderul PSD, a avut programată luni o întâlnire cu premierul şi ministrul Agriculturii pe tema ajutorului pentru fermieri.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat luni, la sediul partidului, că este posibilă renegocierea PNRR pentru includerea irigaţiilor în acest program, el afirmând că ”anumiţi miniştri care au fost în acea guvernare de dreapta, ar trebui să răspundă de ce în PNRR nu avem prins niciun metru de irigaţii”. Liderul PSD a anunţat că va avea o întâlnire cu premierul şi ministrul Agriculturii pe tema ajutorului pentru fermierii afectaţi de secetă.

Am văzut cu toţii că în zonele în care sunt irigaţii nu este problema de secetă. Acum, anumiţi miniştri care au fost în acea guvernare de dreapta, ar trebui să răspundă de ce în PNRR nu avem prins niciun metru de irigaţii”, a spus liderul PSD.

Ciolacu a arătat, că încearcă împreună cu miniştrii Marcel Boloş şi petre Daea să prindă aceste aceste irigaţii în PNRR, la renegociere şi nu numai. ”Încercăm, acum ,cu dommnul ministru Boloş şi domnul ministru Daea să prindem, la renegociere, ÎN PNRR aceste irigaţii nu nu numai. Căutăm soluţii şi din fonduri de labugetul statului, ca să urgenţăm acest sistem de irigaţii mult discutat”, a precizat el.

Marcel Ciolacu a spus că va avea, astăzi, o discuţie cu premierul şi cu ministrul Petre Daea, despre ceea ce trebuie oferit fermierilor afectaţi de secetă.

În cursul zilei de astăzi o să am mai mult ca sigur o întâlnire şi cu domnul prim-ministru, dar o să am o întâlnire şi cu ministrul Daea, înainte de discuţia cu prim-ministrul”, a mai spus preşedintele PSD.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Haosul din Educație continuă, ”liberala” Deca, anunță ce se întâmplă cu anul școlar și cu examenele naționale, dacă greva nu se oprește: ”Îl vom prelungi”

Haosul din Educație continuă. Artizana ”României Educate”, Ligia Deca, anunță ce se întâmp…