Acasă Declarații Marcel Ciolacu, despre permisele ridicate în urma controalelor drog-test, aspru dar sever: ”În maximum 72 de ore, să fie dat răspunsul de la IML”.

Marcel Ciolacu, despre permisele ridicate în urma controalelor drog-test, aspru dar sever: ”În maximum 72 de ore, să fie dat răspunsul de la IML”.

0
0
71

Marcel Ciolacu, declarații despre permisele ridicate în urma controalelor drog-test: ”În maximum 72 de ore, să fie dat răspunsul de la IML”.

Premierul Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, 10 iulie, că ministerele de Interne și Justiție trebuie să găsească o soluție privind permisele ridicate în urma controalelor drog-test.

Marcel Ciolacu a declarat miercuri, 10 iulie, că Ministerele de Interne și Justiție sunt cele care trebuie să găsească o soluți privind permisele ridicate în urma controalelor drog-test.

Premierul a subliniat că modificarea se referă la faptul că în maximum 72 de ore, răspunsul de la IML trebuie să fie dat. În cazul în care statul român nu se încadrează în acest interval, permisul va fi restituit până în momentul în care rezultatele analizei vor fi gata.

”E rostul Ministerului de Interne şi Ministerului Justiţiei să găsească o soluţie. E o modificare, aşa cum am anunţat-o, la Ordonanţă, ca în maximum 72 de ore să fie răspunsul dat de la IML şi în cazul în care statul român nu se încadrează, va restitui după această perioadă permisul, urmând, după analizele finale, după rezultat, să pună în aplicare legea. E un lucru corect”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Totodată, acesta a subliniat importanța laboratoarelor de analiză a testelor, care ar trebui să rămână la IML.

”Am avut şedinţa comună şi cu ministrul Sănătăţii care deja a informat parte din presă că avem un program semnat cu Banca Mondială, de aproximativ 40 de milioane de euro, pentru cele 6 centre regionale şi cele vreo 22 sau 24 de zone din ţară, astfel încât să sputem acoperi eficient, cu aparatură nouă, fiindcă trebuei să recunoaştem că există acest fenomen în România, cum există în toate statele dezvoltate. Şi atunci trebuei o abordare profesionistă şi o logistică la dispoziţia statului, astfel încât rezultatele să fie rapide”, a completat premierul.

Guvernul va proroga, în ședința din această săptămână, prevederile din ordonanța de urgență care instituie noi proceduri privind testarea antidrog a conducătorilor de autovehicule. Între timp, apar noi detalii cu privire la schimbări.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email De parcă nu ar fi deja insuportabi…