Acasă Declarații Ministresa Culturii Turcan, revelații târzii: ”Perioada în care PNL şi PSD se certau în spaţiul public a reprezentat momentul în care extremismul a crescut”

Ministresa Culturii Turcan, revelații târzii: ”Perioada în care PNL şi PSD se certau în spaţiul public a reprezentat momentul în care extremismul a crescut”

0
0
332

Ministresa ”liberală” a Culturii, Raluca Turcan, revelații târzii: ”Perioada în care PNL şi PSD se certau în spaţiul public a reprezentat momentul în care extremismul a crescut”.

Ministra Culturii şi preşedinta PNL Sibiu Raluca Turcan a afirmat, la o întâlnire vineri cu reprezentanţii Tineretului Naţional Lliberal (TNL), că extremismul este real şi este o problemă, iar creşterea acestuia în România a fost cauzată şi de perioada în care „PNL şi PSD se certau în spaţiul public, cu manipulări şi dezinformări”, plus nereuşita aderării complete a ţării noastre la spaţiul Schengen.

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PNL Sibiu, ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat, vineri, că ”extremismul e real şi e o problemă”, iar creşterea acestuia în Româania a fost cauzată şi de cearta dintre liberali şi social-democraţi şi nereuşita în privinţa aderării la spaţiul Schengen, transmite Agerpres.

”Cred că trebuie să admitem că extremismul e real şi e o problemă. E o problemă inclusiv pentru că partidele establishmentului, aşa cum sunt PNL şi PSD, au crezut că dezvoltarea constantă este suficientă pentru a rezolva toate problemele tuturor oamenilor şi că, de asemenea, Europa poate să ofere răspunsul la orice problemă.

Însă nu este chiar aşa. În România sunt încă oameni care nu au beneficiat de Europa şi aceia sunt oameni vulnerabili, predispuşi la manipulare. Sunt oameni aflaţi într-o oarecare debusolare de viaţa cosmopolită pe care ne-o oferă Europa. Acolo e cea mai eficientă resursă de a lupta împotriva extremismului. Să ducem Europa acolo unde oamenii nu au beneficiat şi, în acelaşi timp, să facem România mai fermă în Europa. (…) Şi de unde a apărut extremismul?

Poate că perioada în care PNL şi PSD se certau în spaţiul public, cu manipulări şi dezinformări, a reprezentat momentul în care extremismul a crescut, pentru că a scăzut încrederea în partidele concentrate pe rezultate şi pentru construire”, a afirmat Raluca Turcan, la întâlnirea cu reprezentanţii de la TNL.

Aceasta a adăugat că, la noi în ţară, extremismul este alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum ar fi nereuşita aderării complete la Schengen.

”În România, extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen. Dacă oamenii văd că Uniunea Europeană ne ţine la uşă, cei care strigă că rup uşa capătă audienţă. Extremismul din interiorul ţării ar trebui combătut din două direcţii. Mai întâi de o Românie mai fermă în Europa, iar apoi de o Românie mai atentă la cei care n-au beneficiat de Europa”, a conchis Turcan.

Raluca Turcan a mai spus că în România, „extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen”.

„Sunt însă şi români care au beneficiat foarte puţin de dezvoltare şi mai sunt români care se simt dezorientaţi într-o lume nouă, cosmopolită. În România, extremismul e alimentat şi de sentimentul umilinţei, cum a fost aderarea la Schengen. Dacă oamenii văd că UE ne ţine la uşă, cei care strigă că rup uşa capătă audienţă. Extremismul din interiorul ţării ar trebui combătut din două direcţii: mai întâi de o Românie mai fermă în Europa, iar apoi de o Românie mai atentă la cei care n-au beneficiat de Europa”, a afirmat ministrul Raluca Turcan, relatează Agerpres.

Ea a subliniat că atragerea de fonduri UE, pentru dezvoltarea micilor comunităţi, poate combate extremismul.

„Şi trebuie să continuăm să aducem bani europeni – mai ales în sate şi în oraşele mici. Primarul liberal care aduce fonduri europene şi investiţii în localitatea lui e cel mai eficient luptător contra extremismului”, a concluzionat liderul PNL Sibiu.

Raluca Turcan este singurul ministru prezent vineri seara la Sibiu, la conferinţa regională „Europa în fiecare localitate”, organizată de către TNL.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email De parcă nu ar fi deja insuportabi…