Acasă Declarații Ministrul ”liberal” al Energiei, Virgil Popescu: „E un posibil cartel pe preţuri, nu avem nicio pârghie împotriva ANRE”

Ministrul ”liberal” al Energiei, Virgil Popescu: „E un posibil cartel pe preţuri, nu avem nicio pârghie împotriva ANRE”

0
1,073

Virgil Popescu, ministrul ”liberal” al Energiei, a declarat astăzi, în contextul crizei facturilor uriaşe, că „pe piaţă există un posibil cartel pe preţuri„.

De asemenea, Virgil Popescu a explicat că „Guvernul nu are nicio pârghie împotriva ANRE şi că doar Parlamentul să tragă instituţia la răspundere„.

La ANRE, în spate, sunt nişte oameni cu încregături vechi, care nu se mai dezlipesc. Să nu uităm, am mai avut discuţii, când a fost problema cu liberalizarea. Noi am solicitat atunci ca toţi consumatorii să primească cea mai bună ofertă din piaţă. Tot din eşalonul doi al ANRE s-a spus că nu se poate aşa ceva pentru că pierd furnizorii.

Păi, asta e problema noastră? Că pierd furnizorii? Mai mult, am fost reclamaţi de ANRE la Comisia Europeană.

ANRE e a statului român şi cred că ar trebui să fie în slujba cetăţeanului.

Mie mi se pare foarte ciudat, am tăcut, am tăcut şi mă încearcă sentimente de frustrare când că oamenii nu îşi fac treaba, că cei care trebuie să controleze nu îşi fac treaba. Am mai văzut o declaraţie a unui domn din ANRE, întrebat de ce nu au făcut controale din decembrie, a spus că sunt sărbătorile.

E strigător la cer. E fără replică şi fără răspuns. E inimaginabil. Oamenii care lucrează în ANRE sunt strânşi legaţi„, a declarat Virgil Popescu.

Am o relație foarte bună cu președintele ANRE, discutăm, să nu se înțeleagă greșit. Dar acolo, în spate, se pare că, de-a lungul timpului, pentru că sunt oamenii foarte vechi, s-au făcut diverse încrengături care nu se mai dezlipesc. (…) Să nu uităm că am mai avut discuții când a fost cu liberalizarea în decembrie, ianuarie. Ne-am pus la masă în Consiliul Concurenței și iar au fost discuții.

Noi am solicitat atunci ca tuturor clienților să le vină automat cea mai bună ofertă din piață, dacă vă aduceți aminte. Asta am vrut. Ei , nu! Tot din eșalonul 2 al ANRE s-a spus nu se poate așa face. Chiar cineva a adăugat: păi pierd furnizorii.

Păi asta e problema noastră? Că pierd furnizorii?”, a spus, joi, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

”România Normală” se scufundă și Iohannis o arde verde: „În această cursă contra cronometru pentru limitarea schimbărilor climatice, este nevoie de implicarea tuturor”

”România Normală” se scufundă și ”președintele” Klaus Iohannis, o arde verde: ”În această …