Acasă Declarații Ministrului Energiei, Virgil Popescu, bla bla după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: ”Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns”

Ministrului Energiei, Virgil Popescu, bla bla după accidentul de la Complexul Energetic Oltenia: ”Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns”

0
205

Ministrului Energiei, ”liberalul” Virgil Popescu, primele reacții după accidentul cumplit de la Complexul Energetic Oltenia: ”Este cumplit. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns”.

O gravă tragedie a răpit astăzi trei vieți la Complexul Energetic Oltenia. Este cumplit. Gândurile mele sunt alături de familiile îndurerate și mă rog să aibă putere în lupta cu durerea care îi încearcă. Accidentul s-a soldat inclusiv cu rănirea altor muncitori din cadrul complexului. Nu putem lăsa o asemenea tragedie fără răspuns. Mă îndrept către Gorj, chiar acum”, a scris ministrul pe Facebook.

La rândul său, directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a explicat că muncitorii s-au deplasat într-un vehicul ce nu era destinat transportului de persoane. El a declarat că nu se consideră vinovat pentru producerea acestei tragedii.

În primul rând condoleanțe pentru foștii noștri salariați. E o tragedie la terminarea unor lucrări efectuate la un utilaj din carieră. Echipa de intervenție s-a deplasat spre sediul sub-unității, într-un mijloc de transport neadecvat, care era destinat pentru transport marfă. Se pare că la intrarea pe un pod care trecea peste un circuit de bandă de transportare, șoferul vehicului a pierdut controlul și s-au răsturnat.

Toate drumurile din carieră, după o perioadă de precipitații, așa sunt, impracticabile pentru alte mijloace de transport. Cei care cunosc situația știu că în perioade de iarnă aşa sunt drumurile în carieră. Noi le pregătim în vară, dar atunci când sunt precipitații, o perioadă lungă drumurile sunt impracticabile. Nu sunt impracticabile pentru toate…

Nu am pus eu 25 de persoane într-un mijloc de transport. Nu eu le-am dat dispoziție să se urce. Există mai multe mijloace de transport pe care le au la dispoziție. Din păcate au ales această soluţie de a se urca toţi în acest mijloc de transport ca să ajungă mai repede la sediu. Nu sunt muncitorii de vină, departe de a da vina pe ei.

Este un eveniment tragic pe care îl cercetăm îl analizăm, vedem care sunt cauzele și care au dus la acest eveniment. Vom face programe să eliminăm toate aceste deficiențe și cauze”, a spus directorul Complexul Energetic Oltenia, Daniel Burlan.

Bilanţ final: trei morţi şi zece răniţi în accidentul de la cariera Jilţ Sud.

Planul roşu de intervenţie activat în cazul accidentului petrecut la Cariera Jilţ Sud a fost dezactivat, victimele rănite fiind transportate la spitale din Craiova, Târgu Jiu şi Motru, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, Florin Chisim.

Potrivit acestuia, în total, 10 persoane au fost transportate la spital – trei la cel din Motru, cinci la cel din Târgu Jiu, iar două victime au fost preluate de elicopterele SMURD şi transportate la Spitalul de Urgenţă din Craiova.

Complexul Energetic Oltenia a emis următorul comunicat în legătura cu tragedia de marţi.

În data de 17.01.2023, in jurul orei 13:00, in perimetrul carierei Jilt Sud, personalul care a participat la interventia mecanica la Excavatorul 1400-05 a urcat intr-un mijloc auto pentru a se deplasa la sediu.

In timpul coborarii pe o panta, inaintea podului de traversare a transportatorului cu banda T 204, autovehicolul a derapat pe pod si a cazut peste transportor, impactul soldandu-se cu 16 victime. Printre acestea se numara 14 salariati ai CE Oltenia, din care 3 au decedat.

Evenimentul a fost comunicat organelor abilitate pentru a fi cercetate si stabilite cu exactitate cauzele si imprejurarile producerii acestuia.

Conducerea si colectivul CE Oltenia isi exprima regretul fata de tragicul eveniment care a avut loc si transmite sincere condoleante familiilor indurerate”, se arată în comunicat.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Ministrul Energiei, ”liberalul” Virgil Popescu, a vorbit despre urmările embargoului pus asupra motorinei rusești: ”Nu există motive de îngrijorare”

Ministrul Energiei, ”liberalul” Virgil Popescu, a vorbit despre urmările embargoului pus a…