Acasă Declarații Nicolae Ciucă se delimitează de Nicuşor Dan: ”Să-şi rezolve problema, nu eu i-am dat sprijinul politic, a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine”

Nicolae Ciucă se delimitează de Nicuşor Dan: ”Să-şi rezolve problema, nu eu i-am dat sprijinul politic, a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine”

0
0
322

Nicolae Ciucă se delimitează de Nicuşor Dan. ”Nu eu i-am dat sprijinul politic. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine”, a mai spus premierul României, precizând că soluţiile, în acest moment, sunt ridicarea planului de îndatorare sau bani de la buget, însă a doua soluţie nu o acceptă.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, la Parlament, întrebat despre solicitarea primarului Capitalei, Nicuşor Dan, privind un ajutor de la Executiv pentru rezolvarea problemei termiei în Bucureşti, că primarul ”trebuie să-şi rezolve problema”. ”Nu eu i-am dat sprijinul politic. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine”, a mai spus Ciucă, precizând că soluţiile, în acest moment, sunt ridicarea planului de îndatorare sau bani de la buget, însă a doua soluţie nu o acceptă.

Este o problemă a autorităţii locale. PMB are în responsabilitate să rezolve această problemă. Ne aducem aminte că acest lucru, eu personal, am chemat la discuţii pentru a rezolva problema termiei din timpul sărbătorilor de anul trecut. După aceea i-am invitat pe primar şi pe cei responsabili să vină să prezinte un plan concret prin care să rezolvăm această situaţie de sitem din Capitală”, a spus premierul la Parlament. Nicolae Ciucă a arătat că soluţiile, în acest moment, sunt ridicarea planului de îndatorare sau bani de la buget, însă a doua soluţie nu o acceptă. ”Să-şi rezolve problema. Nu eu i-am dat sprijinul politic. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine”, a mai comentat şeful Executivului.

Trei milioane de bucuresteni ar putea îngheta în case. Guvernul nu are bani pentru a salva Termoenergetica. Nicolae Ciucă a declarat, marţi, că primarul Capitalei „trebuie să-şi rezolve problema„, întrebat fiind despre solicitarea lui Nicuşor Dan privind un ajutor de la Guvern pentru rezolvarea problemei termiei în Bucureşti.

Nicuşor Dan a dclarat, acum câteva zile, că sistemul de termoficare din Capitală acoperă 550.000 de apartamente, la fel cât au toate celelalte unităţi teritorial-administrative din România la un loc. Însă, în timp ce pentru Bucureşti ajutorul de la Guvern a fost de 15 milioane de lei, pentru celelalte UAT-uri a fost de 800 de milioane. ”Nu cerem mai mult decât s-a dat celorlalte localităţi din România. Noi, Bucureştiul, avem apartamente în sistem centralizat câte au toate celelalte localităţi împreună. Pentru ele s-au dat 800 de milioane, pentru noi s-au dat 15-20 de milioane. Dacă Guvernul nu are bani, am cerut încă de acum un an să ni se mărească plafonul de îndatorare, astfel încât să ne împrumutăm de banii aceştia de pe piaţă”, a declarat Nicuşor Dan.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

George Simion, răspuns unionist pentru premierul de la Chișinău: ”Republica Moldova, în opinia mea, nu este o țară, este un stat”

Liderul AUR, George Simion, a declarat marţi, despre acuzaţiile că face parte dintr-un pla…