Acasă Declarații Orban: ”Căutăm o cale să putem da amenzi”

Orban: ”Căutăm o cale să putem da amenzi”

0
3
17,602

Foarte supărat domnnul prim ministru Ludovic Orban cel demascat, probabil supărat că nu mai poate amenda, că nu ne mai poate arde la buzunare cu amenzi ce depășesc cu mult pensiile și salariile din România, după declarația făcută, se pare că e exact așa cum anticipam, scopul final era amendarea în sine și umplerea visteriei statului și nicidecum protejarea efectivă a populației, nu ai cum să spui că o parte din bugetul rezultat din amenzi, va fi folosit pentru întrajutorarea persoanelor nevoiașe, atunci când multe amenzi au fost date abuziv pentru pensionari rătăciți la cumpărături peste ora desemnată categoriei de vârstă 65+. Nu mai bine îi protejai prin îndrumare și informare și nu prin amenzi abuzive? Dar nu, e mai ușor să amendezi decât să filtrezi ce e amendabil și ce nu, să informezi și să tolerezi unde este cazul.

Unii prin România, s-au sinucis din cauza acestor amenzi neconstituționale, domnule prim ministru, dar dumneavoastră, vedeți cum faceți să ne mai amendați încă puțin…!

Ca și în alte decizii luate de actuala CCR, în perioada lui dragnea, și decizia asta arată că actuala CCR e de partea celor care încalcă legea, care încalcă reguile, sancționând pe toți cetățenii corecți, care au respecat reglementările, regulile impuse în perioada stării de urgență”, a spus premierul.

El a adăugat că est „șocat” de această decizie care are un ”vădit caracter politic”.

Prin această decizie se poate ajunge la situația în care autoritățile să nu mai poată da amendă pentru regulile stabilite în perioada stării de urgență. Prin această decizie, guvernul, autoritățile se poate spune că aproape sunt împiedicate să apere sănătătatea și viața românilor pe durata stării de urgență”, a continuat Orban.

În opinia sa, CCR se situează în apărarea ”minorității extrem de reduse care încalcă legea și nescotește majoritatea zdrobitoare a românilor, 98%, care s-au comportat în această perioadă responsabil și au contribuit la limitarea răspândirii coronavirusului”.

Este o invitație pentru fiecare român să încalce legea, un îndemn la anarhie”, a mai spus Orban.

Curtea Constituțională a declarat neconstituțională ordonanța de urgență prin care au fost majorate amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor militare.

CCR a admis sesizarea Avocatului Poporului, care susține că ordonanța de urgență nu este clară și previzibilă, iar faptele pentru care se pot da amenzi nu sunt individualizate.

Decizia CCR nu anulează automat amenzile date. Ele trebuie contestate în instanță de către cei care au fost amendați, a declarat Augustin Zegrean.

De la începutul stării de urgenţă, în România au fost aplicate peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 600 milioane lei (120 milioane euro) pentru nerespectarea restricţiilor instituite prin ordonanţele militare, în perioada stării de urgenţă.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Înainte de a pleca pe 1 decembrie în Dubai, turistul Iohannis, cu o pleoapă căzută, prima apariție după întoarcerea din turneul de lux din Africa

Înainte de a pleca de 1 decembrie în Dubai, turistul Iohannis, cu o pleoapă căzută, prima …