
Călin Georgescu, ”Pacificatorul” ipocrit, pus pe dezbinare, instigare, ură și război, debitează din nou bazaconii și amenințări: ”Trebuie sa fim pregătiți” să revendicăm teritorii din Ucraina”.
Fostul candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie 2024, Călin Georgescu, susține că președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, este ”singurul conducător al Europei” pentru că ”orice cere i se oferă” și a criticat din nou eforturile europene de a ajuta Ucraina invadată de Rusia. În plus, Georgescu nu a negat nimic din afirmațiile sale trecute, privind ocuparea și anexarea de teritorii ucrainene care au aparținut istoric României, spunând că „trebuie să fim pregătiți”.
”Singurul conducător al Europei azi e Zelenski, orice cere i se oferă, aici e marea problemă pe care eu n-am cum s-o recunosc.
În plus ați văzut că Orban se opune sancțiunilor dacă nu lasă liber tranzitul de gaz. În plus, ce zice Trump de Canada, de Groenlanda, de canalul Panama, de palestinieni, toate astea ne arată că politica mare se face prin inovație, prin îndrăzneală și prin negociere, dacă n-ai nimic din toate astea, nu exiști, or eu nu am de gând să stau plecat niciodată pentru că ar fi o rupere a liniei neamului.
Când voi pleca din această lume, voi fi în compania strămoșilor mei fără a-mi fi rușine să mă întâlnesc cu ei”, a spus Călin Georgescu la Realitatea Plus.
Fostul candidat pro-rus a mai spus și că „noi suntem aici de la facerea lumii” și că acest lucru e ”dovedit de coiful de la Coțofenești”. El nu a negat nimic din afirmațiile sale trecute legate de anexarea la România a unor teritorii foste românești care acum aparțin Ucrainei – ”Să fim pregătiți, nu e bine să ne prindă pe picior greșit nimic”, a spus el, referindu-se la posibila destrămare a Ucrainei, la care să participe și România.
”În primul rând, aici vorbim de o clasă politică foarte ipocrită. Sunt siderat că sunt atât de superficiali și de analfabeți funcționali pentru că eu m-am referit la o chestiune simplă – să învățăm din istoria noastră – noi am făcut multe greșeli și din România mare a devenit România mică.
Pentru noi, într-o ipoteză teoretică nu e bine să ne prindă pe picior greșit nimic. Nu am acuzat și nu doresc altceva, am spus doar că e bine să fim pregtiți pentru orice.
Eu vreau doar pace, restul sunt potențiale situații și să nu mai fim prinși ca în istoria care a trecut pe picior greșit. În 35 de ani, s-a tot vehiculat, s-a tot spus permanent, de autonomia ținutului secuiesc, de Transilvania.
Păi nimeni care a comentat cu soldă nu au fost preocupați de subiect. E un semn mare de întrebare, e o chestiune neavenită , noi suntem aici de la facerea lumii, dovește coiful de la Coțofenești”, a mai spus fostul candidat.
Declarațiile anterioare și reacția Ucrainei
Călin Georgescu a avansat, într-un interviu pentru Ion Cristoiu de la sfârșitul lunii trecute, împărțirea teritoriilor Ucrainei cu Putin după încheierea păcii și profiturile României. ”Ucraina este un stat inventat”, a spus el. MAE a reacţionat public, după declaraţiile lui Georgescu, asigurând Ucraina că România îi respectă suveranitatea şi graniţele.
Discursul lui Călin Georgescu, pe aceeași linie cu discuțiile din Rusia privind împărțirea Ucrainei cu Ungaria și Slovacia.
În replică, purtătorul de cuvânt al ministerului de externe ucrainean, Heorhii Tihi, a spus că declarațiile lui Georgescu sunt ”categoric inacceptabile”. Ucraina l-a acuză pe Georgescu că ”repetă propaganda rusă, ceea ce indică o dependență totală față de stăpânii săi de la Moscova”.
Discurs pe filieră rusă
Rusia a avansat ideea unor negocieri asupra împărțirii teritoriilor Ucrainei, o inițiativă susținută de către oficiali ruși de rang înalt, inclusiv de Serghei Narîșkin, președintele Societății Istorice Ruse și director al Serviciului de Informații Externe al Rusiei.
Conform agenției TASS, Narîșkin a sugerat invitarea unor istorici și experți din Polonia, Ungaria și Slovacia pentru a dezbate acest subiect „atât de complex”, ce are „o preistorie adâncă”, referindu-se la posibilitatea ca Ucraina să fie divizată între mai multe state.
Este un mesaj clar care se alătură altor declarații controversate făcute de oficiali ruși, precum cea a lui Nikolai Patrușev, care preconiza dispariția Ucrainei ca stat până în 2025.
Nu este prima data când oficiali ruşi de rang înalt lansează idee de împărţire a Ucrainei. Dmitri Medvedev, fostul locțiitor al lui Putin la Kremlin a mers, în anii trecuţi, până la a prezenta hărţi cu Polonia, România, Ungaria şi Slovacia având bucăţi din teritoriul ucrainean. Cele patru ţări au condamnat remarciile lui Medvedev ce contravin prevederilor internaţionale.
Vladimir Putin a susținut că Vlodimir Zelenski nu este un lider legitim al Ucrainei și că negocierile de pace nu sunt posibile atâta timp cât Zelenski rămâne în funcție. În replică, președintele ucrainean a avertizat că declarațiile lui Putin denotă o teamă de negocieri, fiind mai degrabă o încercare de a prelungi războiul până la epuizarea totală.
Călin Georgescu atacă din nou Ucraina: Zelenski ”agită conflictul” cu Rusia și a dus la distrugerea țării și la destabilizarea Europei.
Călin Georgescu a reacționat joi seară la acuzațiile lansate de Ministerul ucrainean de Externe, acuzând de corupție administrația de la Kiev. Georgescu a împrumutat din nou narativul Rusiei referindu-se la războiul din Ucraina ca fiind „un conflict”, despre care spune că a fost alimentat de politicile președintelui Volodimir Zelenski și care, în opinia sa, au dus la distrugerea țării și destabilizarea economică a Europei. Georgescu l-a acuzat apoi pe președintele Volodimir Zelenski că evită alegerile libere și că nu a făcut „niciodată” eforturi reale pentru pace.
”Legat de declarațiile făcute astăzi de purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe, doresc să îmi exprim clar poziția pentru a nu rămâne loc de interpretări politicianiste.
Am toată empatia și respectul față de poporul ucrainean. Ne-am deschis granițele și ușile caselor pentru vecinii noștri. Am însă o problemă cu corupția și cu atitudinea falsă a politicienilor, inclusiv a celor de la Kiev. Da, asta este adevărat. Doresc să întreb Ministerul ucrainean de Externe câte cazuri de înaltă corupție au existat în Ucraina de la începerea războiului? Câți bani europeni au fost furați de aceștia prin încercarea europeană și implicit românească de a ajuta Ucraina?
Am de asemenea o problemă cu semi-dictatorii care pun în fața interesului național propriul interes și pe cel al grupului pe care îl reprezintă. De aceea întreb: De ce domnul Zelenski, la fel ca domnul Iohannis, nu permite alegeri libere. Oare nu cumva le este teamă? Câte familii și-au trimis copiii la lupta în iadul de pe câmpul de luptă din Ucraina și nu s-au mai întors? De câte ori domnul Zelenski a cerut dialog înainte să ceară arme? Niciodată.
Deci da, recunosc, am o problemă cu această atitudine a sa. Scopul lui trebuia să fie acela de a-și proteja poporul în primul rând. Pământurile se pot negocia, dar viața este nenegociabilă”, a spus Călin Georgescu.
Călin Georgescu nu spune că este război în Ucraina, ci ”un conflict” alimentat de politicienii de la Kiev
La fel ca Rusia, Georgescu se referă la războiul din Ucraina ca fiind ”un conflict”, despre care spune că este alimentat de politicienii de la Kiev și care a dus la distrugerea tarii și a economiei Europei.
”Când spun că Ucraina va pierde bătălia dintre marile puteri o fac gândindu-mă la faptul că administrația de la Kiev este doar un actor, un simplu actor în filmul marilor regizori internaționali. Viața poporului ucrainean trebuia pusă înaintea intereselor de război, interese care ne-au decimat economic pe toți, în întreaga Europă. Suntem cu toții victime colaterale ale acestui conflict, este normal să pot avea o opinie, aceea pe care am exprimat-o constant, și anume pacea și numai pacea.
Ca exemplu, văd că în supermarketuri se vinde miere din Ucraina, cea lovită de bombe toxice. Nu este de bun simț să mă gândesc și la sănătatea poporului meu și să știu de ce importăm dintr-o țară aflată în conflict, în timp ce apicultorii români pierd albinele care, culmea, nu sunt într-o zonă de conflict?
Faptul că Ucraina este un stat înființat la dorința marilor puteri este un fapt istoric. Nu trebuie să fie considerată o afirmație tendențioasă sau defăimătoare. Chiar și Germania s-a reinventat în 89 prin căderea zidului, deci nu trebuia privită afirmația ca pe un afront, ci ca pentru un adevăr istoric de care să ținem cont. Ce au decis marile puteri, tot ele au puterea să rezolve. Politica de la Kiev nu pare că ajută în acest proces, din contră, doar agită un conflict care a trimis milioane de ucraineni peste granițe și alte câteva milioane într-o lupta nobilă dar, în același timp, inechitabilă ca aport de forțe, iar politicienii știau, iar acest lucru este foarte grav. Pentru că unde a dus asta? La distrugerea țării, a familiei ucrainene și la destabilizarea economică a Europei. Prin război nimeni nu are de câștigat, nici popoarele, nici națiunile, doar lorzii războiului, cei care fac miliarde de euro din producția de arme.
În ceea ce privește referirile la teritoriile românești din Ucraina, mă bucur să văd reacția vehementă a Ministerului ucrainean de Externe, pentru că asta înseamnă că diplomații de la Kiev au simțit și ei cum sună o afirmație care creează frustrare națională. Este la fel cum se simt zeci de mii de români din Ucraina, profesori, familii și toți laolaltă când văd că nici ei nu primesc prea mult respect pentru limba și istoria poporului român, popor care și-a deschis brațele și inima în față valurilor de refugiați ucraineni.
Mă bucur de asemenea că avem resurse naturale, altfel politicienii de la Kiev ar fi trimis în frig tot poporul român, prin închiderea gazului rusesc, așa cum au procedat cu alte țări din Europa din anul acesta de la 1 ianuarie. Da, este un adevăr. Putem spune că prin acțiunile lor au pus Ucraina pe primul loc, dar au pus Ucraina cea politică pe primul loc, nu Ucraina oamenilor, care vor să fie pace. Poporul ucrainean poate câștiga lupta păcii, poate recâștiga teritoriile la masa dialogului, dar nu poate readuce oamenii iubiți înapoi în familiile lor.
Așa că pe diplomații ucraineni îi întreb sincer: Chiar vreți în Europa? Atunci alegeți democrația și lăsați oamenii să aleagă la rândul lor democratic care le este viitorul. Exact ceea ce am solicitat să se întâmple și în România. Războiul nu trebuie să fie niciodată decizia politicienilor, pentru că nu ei luptă pe câmpul rece și noroios, ci oameni simpli, cei care mereu suferă cu adevărat, în timp ce politicienii dau ordine din palatele lor calde.
La final, mă adresez românilor din afara granițelor. Am văzut și eu acea video editare jalnică a sistemului. Dragi români, nu lăsați niciodată sistemul corupt să rupă legătura dintre noi ca oameni. În fond, asta și-au dorit mereu, să ne dezbine. Distrugătorii politici care scot din context orice afirmație s-au speriat de acțiunile juridice pe care le-am declanșat, și caută acum să se lege de orice vorbă rostită, cu intenția de a ne destrăma. Le este frică de unirea noastră ca neam, inventează știri false, folosesc afirmații scoase din context, caută turnători, care și-ar vinde și mama pentru a servi sistemului corupt. Faptul că politicienii români ne vor săraci, proști și manevrabili, este un adevăr.
Am mai spus și cu alte ocazii că cei mai mulți dintre românii din afara granițelor sunt intenționat ținuți ca sclavi că să îi servească pe bogații Europei. De aceea luptăm acum, mai mult ca niciodată. Politicienii sunt cei care și-au bătut joc de valorile noastre morale și intelectuale, ei sunt singurii care merită sancționați de români pentru toate inechitățile sociale la care asistăm de 35 de ani. Fața corupției este ușor de recunoscut. Atunci când vedeți că încearcă să dezbine oamenii, tocmai atunci să știți că suntem puternici și că lor le este frică.
Suntem aproape de victorie, suntem aproape să ne reîntregim ca neam, să nu mai fim nici săraci, nici proști, nici umili, așa cum ne vor politicienii, ci demni. Românii sunt buni, românii sunt puternici, românii sunt unii cu alții și cu Dumnezeu. Azi am văzut că au schimbat subiectul, folosindu-mă din nou ca țintă. Dar rămâne întrebarea: Ați găsit tezaurul, ați recuperat istoria neamului nostru?”, a spus Călin Georgescu.
