Acasă Declarații Plagiatorul Ciucă, insistă cu ”România Educată” impusă de Iohannis: ”Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ”

Plagiatorul Ciucă, insistă cu ”România Educată” impusă de Iohannis: ”Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ”

0
238

Plagiatorul Nicolae Ciucă, i-a mulţumit luni lui Sorin Cîmpeanu, pentru modul în care a înţeles ”să se sacrifice”, pentru ca un proiect să meargă mai departe. Despre propunerea votată de PNL pentru Ministerul Educaţiei, Ligia Deca, liderul PNL a afirmat că aceasta este în măsură să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a legilor educaţiei, care au termen de adoptare în Executiv până la finalul acestei luni.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat la finalul şedinţei conducerii PNL, că cea mai important decizie a fost aceea de nominalizare a ministrului Educaţiei.

Vreau încă o dată să folosesc acest prilej pentru a mulţumi domnului ministru Cîmpeanu pentru întreg efortul pe care l-a făcut în această perioadă şi desigur pentru sacrificiul în care, împreună cu echipa de la ministerul Educaţiei, a reuşit să finalizeze pachetul legilor educaţiei şi desigur pentru modul în care a înţeles să se sacrifice pe dumnealui, pentru ca un proiect să meargă mai departe”, a spus Ciucă despre Cîmpeanu.

Nicolae Ciucă a afirmat că, după ce a fost de acord cu demisia lui Sorin Cîmpeanu şi a înaintat-o preşedintelui României, în şedinţa PNL a veit cu propunerea ca Ligia Deca să fie propunerea PNl pentru funcţia de ministru al Educaţiei.

Despre Ligia Deca, votată de PNL să preia Ministerul Educaţiei, Nicolae Ciucă a spus că este ”persoană care a lucrat şi a participat în sensul de a se fi coordonat cu ministerul Educaţiei în timpul procesului de elaborare şi apoi în timpul dezbaterilor publice, pe legile educaţiei naţionale.

Este în măsură să continue şi să respecte calendarul de dezbatere şi aprobare a pachetului de legi, în Guvern, urmând ca până la finele lunii octombrie acesta să fie aprobat şi înaintat Parlamentului, pentru dezbatere”, a spus preşedintele PNL.

Nicolae Ciucă a mai spus despre Deca că ”a căutat un om care să ştie conţinutul pachetului de legi şi este în măsură să preia din mers dinamica calendarului, astfel încât pachetul de legi să intre la timp, aşa cum şi-au asumat, în Parlament”, el arătând că termenul pentru aprobarea pachetului de legi în Guvern este finalul acestei luni.

Trebuie să facem diferenţa între ceea ce înseamnă o acuză şi eticheta de vinovat, sunt instituţii ale statului care trebuie să fi finalizat tot ceea ce înseamnă acest proces de a lua o decizie şi a spune că cineva care a fost acuzat sau asupra căruia a existat o suspiciune se transformă din start în vinovat. În acest moment, ţinând cont de modul în care şi-a desfăşurat activitatea, de modul în care a muncit, pentru că ştiu foarte bine că a muncit zi şi noapte astfel încât acest pachet de legi să fie elaborat, apreciez foarte mult activitatea ministrului Cîmpeanu”, a mai arătat Ciucă, despre acuzaţiile aduse fostului ministru.

Suntem în plin proces de transformare a sistemului românesc de învățământ, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă cu prilejul începerii noului an universitar 2022-2023.

Schimbările care au loc la nivel global determină adaptarea perspectivelor de viitor la noua realitate, inclusiv în domeniul educației, spune Nicolae Ciucă.

Aceasta presupune o viziune responsabilă și asumată la toate nivelurile decizionale, prin care să le oferim copiilor și tinerilor condiții de studiu la standarde performante. Provocarea este ca fiecare să aibă șansa de a-și pune în valoare calitățile în domeniile în care simte că are potențial și, în același timp, să corelăm oferta educațională cu cerințele de pe piața muncii”.

Prim-ministrul spune că prin Planul Național de Redresare și Reziliență au fost alocați 3,6 miliarde de euro proiectului “România Educată”, pentru modernizarea învățământului.

Contractele pentru digitalizarea universităților și lansarea apelului de proiecte destinate dezvoltării consorțiilor integrate pentru învățământ dual beneficiază de peste o jumătate de miliard de euro, fonduri destinate modernizării și adaptării învățământului superior la cerințele pieței muncii. Totodată, continuăm proiectele prin care oferim tinerilor noștri condiții cât mai bune de studiu”, a mai spus Nicolae Ciucă.

La deschiderea anului universitar au mai participat ministrul Sănătății Alexandru Rafila la UMF “Carol Davila” București, dar și fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, la USAMV București.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Jens Stoltenberg, după ministeriala NATO de la București: ”Atunci când vă gândiţi la Ucraina să devină membru NATO, condiţia este ca ea să câştige”

Jens Stoltenberg, după ministeriala NATO de la București: ”Atunci când vă gândiţi la Ucrai…