Acasă Declarații Premierul Cîțu, agitat, stresat, nervos și amenințător cu jurnaliștii

Premierul Cîțu, agitat, stresat, nervos și amenințător cu jurnaliștii

0
577

În fața întrebărilor jurnaliștilor, premierul Florin Cîțu, a avut o ieșire nervoasă, observație de făcut, transmisă în direct de posturile de televiziune.

Ar fi frumos să mă lăsați să răspund la o întrebare până la capăt și apoi să puneți o altă întrebare. Dacă se poate. Dacă nu, putem să discutăm și altfel” a spus premierul Florin Cîțu, în fața avalanșei de întrebări a jurnaliștilor despre bugetul pe anul 2021.

Premierul Florin Cîțu a răspuns la o serie de întrebări ale jurnaliștilor în urmă cu puțin timp, moment în care, în fața întrebărilor de revenire, a cerut să-și ducă ideile până la capăt. Reacția lui Florin Cîțu nu a fost una nervoasă, ci una de taxare, mai degrabă, aflându-se în fața presiuniii explicațiilor, din funcția de premier al al României.

Printre primele întrebări a fost cea legată de introducerea pașaportului pentru vaccinare – asta după ce președinta Senatului, Anca Dragu, și președintele Camerei, Orban, au fost întrebați pe această temă.

Întrebată dacă în acest moment exclude introducerea obligativității unui pașaport COVID ”pentru a facilita accesul în străinătate, restaurante, baruri, etc”, Anca Dragu a răspuns afirmativ.

Da, cred că da – eu personal, m-am vaccinat, este vorba și despre responsabilitatea fiecăruia dintre noi”, a spus Dragu, subliniind că ”aceste elemente trebuie analizate, dezbătute. Și noi trebuie să fim responsabili – problema, focus-ul, nu este pe o măsură sau alta, focus-ul este pe ce facem să scăpăm de pandemie”.

Întrebat pe același subiect, Ludovic Orban a dat un răspuns evaziv: ”Îmi puneți o întrebare la care nu pot să vă dau un răspuns”.

Există o țară de care știu că a introdus un astfel de instrument pentru cei care sunt vaccinați”, a spus Orban, conchizând: ”Asupra acestui subiect trebuie să se pronunțe specialiștii care cunosc cel mai bine toate datele, toate elementele cu privire la această situație. Eu nu mă hazardez să vă dau un răspuns”.

Deci, Orban nu exclude ideea – și aceeași atitudine o are și premierul Florin Cîțu.

Întrebat de ziariști, a declarat doar că: ”E prematur să discutăm de așa ceva acum”.

Deci nu excludeți introducerea pașaportului pentru vaccinare?”, a insistat presa – ”E prematură această discuție”, a repetat Florin Cîțu, schimbând subiectul.

Concluzie: soluția pașaportului NU este exclusă în România.

Este de menționat că pașaportul de vaccinare a fost propus Uniunii Europene de Grecia și Spania, iar guvernul britanic ia în calcul ca pașaportul să fie obligatoriu şi la restaurante şi supermarketuri.

Chiar dacă Germania, Franța și Belgia se opun, formând nucleul unui grup majoritar din UE care nu vrea pașaportul, evoluțiile pandemiei ar putea impune această formulă, chiar dacă este discriminatorie și încalcă drepturi fundamentale ale cetățenilor europeni.

Premierul României, Florin Cîțu, se arată încrezător în privința moțiunii simple care va fi votată miercuri în plenul Parlamentului. Cîțu este de părere că nu are cum să treacă moțiunea PSD în cazul lui Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătății. De asemenea, oficialul spune că nu există motive de remaniere în cazul în care moțiunea trece.

Bugetul este în avizare, iar apoi îl trecem la aprobare. Dacă sunt modificări la Ministerul Sănătății la buget sunt minore. Deficitul o să fie la 7,16. Nu are cum să treacă o moțiune la vot. Nu vorbim de remaniere. Ne înțegem foarte bine”, a spus Florin Cîțu.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Cîţu, mesaj dur despre aplicarea de noi restricţii: ”Oamenii au început să se relaxeze şi să nu mai poarte mască”

Florin Cîţu, mesaj dur despre aplicarea de noi restricţii. ”Oamenii au început să se relax…