Acasă Declarații Premierul Cîțu, se arată deranjat de liderii de sindicate, sindicaliști și proteste

Premierul Cîțu, se arată deranjat de liderii de sindicate, sindicaliști și proteste

0
980

Premierul Florin Cîţu, consideră nedrepte cerinţele sindicaliştilor şi le aduce aminte că anul trecut bugetarii au beneficiat de măsuri pentru atenuarea şocului generat de criză pandemiei. În acelaşi timp, Cîţu s-a aratat derajat de longevitatea în funcții a liderilor de sindicat, într-o conferință susținută joi în fața Bursei de Valori București.

În 2020, când economia trecea prin cea mai mare criză din ultima sută de ani, când în sectorul privat au fost 1,4 de milioane de oameni în șomaj tehnic, oameni care plăteau taxe ca să susțină salariile din sectorul public, sectorul public a primit creșterea salarială normală, nu a fost nimeni dat afară.„, a declarat, joi, Premierul Cîțu.

„Anul acesta nu e nimeni dat afară, toată lumea își primeșe sporurile, își primește salariul la nivelul din 2020. Nu văd o problemă”, a spus Cîțu, ca răspuns la o întrebare a jurnaliștilor, legată de protestele sindicale din ultimele zile.

Sunt foarte mulți lideri sindicali – și aici e o surpriză și ar trebui să ne gândim ca societate: cum se întâmplă că liderii sindicali sunt aceiași de 30 ani? Acolo nu se întâmplă nimic.

Peste tot se mai modifică, dar acolo sunt aceiași. Ar trebui să ne gândim cum funcționează lucrurile și poate în acest dialog social ne gândim cum ajung acolo”, a mai adăugat premierul.

Este cod roşu de proteste în ţara noastră. Cele mai importante instituţii din România sunt asaltate de manifestațiile de stradă.

Sute de oameni au cerut miercuri demisia Guvernului Cîţu. Angajaţi din asistenţa socială, poliţie, administraţia locală, învăţământ şi transporturi au ieșit în stradă. Oamenii sunt nemulţumiţi de îngheţarea salariilor şi prorogarea legii pensiilor şi cer demisia Guvernului.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Cîțu îl introduce pe Arafat la declarații, dar fără demiteri după tragedia de la ”Victor Babeș”

În introducerea lui Raed Arafat, premierul Florin Cîțu a declarat, luni seara, că indident…