Acasă Declarații Premierul Dorin Recean: ”George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, i-am comunicat şi premierului Ciolacu”

Premierul Dorin Recean: ”George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, i-am comunicat şi premierului Ciolacu”

0
0
206

George Simion, a fost acuzat acuzat că face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova. Premierul Ciolacu a fost informat oficial. Premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, a declarat luni seară că liderul AUR, George Simion, a fost interzis pentru că ”face parte din efortul de destabilizare în țară”.

Preşedintele AUR, George Simion, a fost interzis în Republica Moldova pentru încă 5 ani, au declarat reprezentanții Inspectoratului General pentru Migrație al Ministerului Afacerilor Interne de la Chișinău.

Premierul Republicii Moldova Dorin Recean a declarat, într-un interviu pentru Pro Tv Chişinău, că liderul AUR George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi că acest lucru i l-a comunicat şi premierului Marcel Ciolacu.

Premierul Republicii Moldova Dorin Recean a declarat, că liderul AUR George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi că acest lucru i l-a comunicat şi premierului Marcel Ciolacu. Liderul AUR, George Simion, a declarat marţi, despre acuzaţiile că face parte dintr-un plan de destabilizare a Republicii Moldova, că cei de la AUR au un plan de unire, adică nu îşi doresc să mai existe Preşedinţie, Guvern, Parlament acolo, la Chişinău, ci vor să existe o singură ţară, ceea ce, ”în ochii guvernanţilor din Republica Moldova e echivalent cu o destabilizare”.

Simion a mai spus că Republica Moldova, în opinia sa, nu este o ţară ci este un stat şi că el urăşte din străfundul sufletului hotarul de la Prut. Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi, o reacţie la declaraţiile lui George Simion privind nerecunoaşterea ţării Republica Moldova, şeful Executivului afirmând că sunt două state, România şi Republica Moldova, unde trăiesc români. Despre acuzaţiile aduse de premierul moldovean Dorin Recean liderului AUR, premierul a spus că a cerut scris şi aşteaptă aceste răspunsuri.

Întrebat despre faptul că preşedintele AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în Moldova pentru încă 5 ani, până la 01/10/2028 şi de ce a fost a fost prelungită interdicţia din 2018, Recean a afirmat: ”Instituţiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova şi acest lucru i-am comunicat şi premierului Ciolacu”.

Recean a precizat că ”este o decizie a instituţiilor, instituţiile au determinat acest factor de risc şi corespunzător au luat decizia corespunzătoare”.

La începutil lunii februarie, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Migraţie al Ministerului Afacerilor Interne de la Chişinău au confirmat că liderul AUR, George Simion, are interdicţie de a intra în Republica Moldova pentru încă 5 ani, adică până la 1 octombrie 2028.

La acel moment, preşedintele AUR George Simion a afirmat că acest lucru denotă faptul că nimic nu s-a schimbat peste Prut, în ultimii ani. El a adăugat că ”în loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România, doar atunci când le convine lor”.

”Instituțiile statului au determinat că George Simion face parte din efortul de destabilizare în Republica Moldova, și acest lucru i l-am comunicat și premierului Ciolacu. Înseamnă că participă la un efort de destabilizare în Republica Moldova. Este o decizie a instituțiilor care instituțiile au determinat acest factor de risc și au luat decizia corespunzătoare”, a explicat premierul.

”Nu e vorba despre o nouă interdicţie ci de o continuare a celei vechi, ne judecăm din octombrie 2023 pe chestiunea aceasta. Vedem însă că nimic nu s-a schimbat peste Prut în ultimii ani. În loc să îmbrăţişeze ideea unirii, politicienii de la Chişinău se ţin de fotoliile lor călduţe, mimând iubirea faţă de România doar atunci când le convine lor”, a declarat George Simion.

”Poziţiile noastre rămân aceleaşi: vrem unirea celor două state româneşti şi dispariţia graniţei de la Prut! Pentru asta militez de ani de zile şi nu mă dezic de această cauză naţională”, a continuat liderul AUR.

Liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu a anunţat că va formula o adresă către premierii Ucrainei şi Republicii Moldova ca să afle motivele pentru care preşedintele AUR George Simion are interdicţie de a intra în aceste două ţări.

”Dacă dânşii doresc să facă aceste informaţii publice, m-aş bucura. Dacă ele există. Staţi să vedem. Dar presupun că există două decizii, că nu are voie în Republica Moldova şi nu are voie în Ucraina. Ceva a stat la baza acestor decizii”, a adăugat preşedintele social-democraţilor.

”Autoritatea competentă a Republicii Moldova a informat autoritățile din România despre decizia adoptată. Actualmente Inspectoratul General pentru Migrație se află într-un litigiu cu cetățeanul român care a contestat în instanță măsura impusă”, a precizat Inspectoratul.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

Clotilde Armand se victimizează din nou, neomarxista de la Sectorul 1, susține că este persecutată la ordin politic: „Sunt linșată pentru reformele luate”

Facebook X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Clotilde Armand se victimizează din no…