Acasă Declarații Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă este suficientă o demisie în cazul tragediei de la Piatra Neamț

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă este suficientă o demisie în cazul tragediei de la Piatra Neamț

0
0
652

Reporterii bat șaua, ca să priceapă Ludovic Orban, că în ciuda ”competenței” cu care este blagoslovit de ”apostolul” partenerului strategic în România, trebuia deja să își prezinte DEMISIA de dezonoare, încă de ieri. Nici azi nu era târziu, dar de unde nu-i, nici românii nu mai cer!

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat dacă este suficientă o demisie, în cazul tragediei de la Piatra Neamț.

Acolo este vorba de pierderea a 10 vieți omenești. Acolo se face o anchetă penală, eu am dat dispoziție la toate structurile de subordonare guvernamentală să sprijine ancheta cu profesionalism și cu celeritate, astfel încât să poată fi identificați responsabili. Acolo există o răspundere uriașă și cei care sunt vinovați trebuie să fie pedepsiți„, a declarat Ludovic Orban.

Jurnaliștii au continuat cu presiunile și l-au întrebat din nou pe premier dacă este suficientă o demisie și cine ar mai trebui să-și dea demisia în acest caz.

Cum să fie suficientă o demisie?! Nu este suficientă o demisie, cum să fie suficientă e demisie?! Este o anchetă penală care trebuie să identifice responsabilii și trebuie să facă toate demersurile pentru trimiterea în judecată a celor responsabili„, a completat Orban.

Directorul Spitalului Județean Neamț, Lucian Micu, numit în funcție de mai puțin de o lună, a anunțat că își dă demisia după incendiul de sâmbătă, în urma căruia 10 oameni au murit.

Lucian Micu fusese numit director al Spitalului Județean Piatra Neamț la sfârșitul lunii octombrie și este al optulea director numit în acest an.

El spune că își dă demisia din respect pe care îl „merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate”.

Tragedia de sâmbătă seară din secția ATI în urma căreia zece oameni și-au pierdut viața ne-a afectat pe toți. În special pe rudele pacienților, pe cadrele medicale care au intervenit să salveze și să se salveze, cadre medicale din Piatra Neamț și medici din întreaga țară, jurnaliști, pe mine și familia mea, pe oamenii care înțeleg suferința și care știu că nimeni nu și-a dorit să se întâmple vreodată așa ceva.

Stă în firea noastră, a oamenilor, ca în astfel de momente să căutăm vinovați, să cerem explicații, să ne dăm fiecare cu părerea ce a fost sau cum s-ar fi putut evita. Așa, poate, sunt și eu. Dar am învățat că, înainte de toate, trebuie să fiu cerebral, iar asta am încercat să fac imediat după tragedie. Împreună cu echipa Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, am încercat și am găsit soluții pentru ca unitatea medicală să rămână funcțională. A fost important pentru pacienții care ajung și acum în stare critică să aibă un spațiu adecvat în care să primească îngrijirile medicale necesare. Acum se lucrează pentru ca noile paturi ATI să fie operaționale chiar de azi. Azi noapte, am pus la dispoziția anchetatorilor toate documentele necesare pentru a depista adevărata cauză care a produs incendiul.

Nu am nici cea mai mică urmă de îndoială că toate deciziile luate și acum și înainte au fost făcute pentru ca echipa medicală să poată să se îngrijească într-un mod cât mai bun și eficient de pacienți. S-a dorit a fi bine.

Din păcate, politica este în tot și în toate. O pot înțelege. Așa este de 30 de ani încoace. De pe scaunele confortabile din birouri lucrurile stau diferit. Când ești lângă patul bolnavului vezi realitatea. Activitatea medicală dintr-un spital este în subordinea Ministerului Sănătății, iar activitatea administrativă este în subordinea autorităților publice locale. Unii cu medicina, alții cu banii. Între acestea mai apare și politica. Nu toate lucrează împreună, ceea ce, uneori, este doar în detrimentul celor care ar trebui să conteze – pacienții.

Prezența mea în funcția de manager al Spitalului nu mai ajută la acest moment cu nimic. A venit momentul să mă retrag și să aștept ca specialiștii să stabilească foarte clar care au fost cauzele care au produs incendiul care a mistuit un salon și a provocat răni adânci asupra multor oameni. Demisia nu este un abandon, este un gest pe care-l fac cu respectul pe care cred că-l merită rudele pacienților și cadrele medicale afectate!

Fac apel, în calitate de om, să dăm cu toții dovadă de înțelegere și să nu facem presiuni inutile asupra echipei medicale a Spitalului care, în continuare, trebuie să se concentreze în salvarea de vieți, cât mai multe.

Demisia mea va fi înaintată la prima oră a zilei de mâine, nu înainte de a mă asigura că nu las lucrurile la întâmplare, ci că va exista o continuitate fără sincope”, a scris Lucian Micu pe Facebook.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anunță că a fost stabilit locul din salonul ATI de unde s-a declanşat incendiul de la Spitalul Județean Piatra Neamț și că patru dintre necropsiile victimelor au fost finalizate. Procurorii vor ridica dispozitive şi echipamente medicale, în vederea expertizării, precizează un comunicat al Parchetului General transmis duminică seara.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…