Acasă Declarații Premierul Nicolae Ciucă, vrea măsuri clare privind facturile la gaze şi energie: ”Scopul principal este să protejăm consumatorul vulnerabil”

Premierul Nicolae Ciucă, vrea măsuri clare privind facturile la gaze şi energie: ”Scopul principal este să protejăm consumatorul vulnerabil”

0
235

Premierul Nicolae Ciucă, a anunţat luni, că deciziile privind facturile la energie vor fi discutate în cadrul coaliţiei de guvernare pentru ca „economia românească să poată să funcţioneze şi să nu fie afectată de impactul creşterilor de preţuri la energie şi gaze„.

Premierul Nicolae Ciucă, a făcut declaraţii înainte de a intra la şedinţa coaliţiei de guvernare, desfăşurată la Parlament.

La nivelul Guvernului au fost analizate mai multe propuneri care vor fi discutate în această seară în coaliţie.

Scopul principal, este să protejăm consumatorul vulnerabil, să protejăm instituţiile esenţiale, școlile și spitalele, şi să luăm măsuri astfel economia românească să poată să funcţioneze şi să nu fie afectată de impactul creşterilor de preţuri la energie şi gaze.

De asemenea, am luat măsuri pentru ca instituţiile statului să îşi poată să-şi desfășoare activitatea şi să verifice toate companiile care furnizează energie electrică şi gaze şi care care nu au respectat legea consumatorului vulnerabil.

În felul acesta, activităţile s-au desfăşurat săptămâna trecută şi vor continua să se desfășoare cu fermitate şi corectitudine”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă, despre propunerea PSD de a reduce TVA la 5% la energie.

Măsurile care au vizat perioada de după 31 martie au fost prezentate în sensul de a asigura continuitate celor care deja produc efecte prin legea consumatorului vulnerabil, iar cele care vizează punerea lor în aplicare de la 1 februarie, aşa cum au fost analizate, se refereau la celelalte elemente de măsuri pe care putem să le luăm astfel încât să diminuăm impactul”, a mai precizat premierul Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat luni că, pentru românii care au facturi mari la energie, trebuie aplicate măsurile existente şi care duc la reduceri cu 33%, menţionând că trebuie văzut dacă aceste măsuri au fost aplicate ”corect sau nu”.

Florin Cîţu a adăugat că astfel de provocări au fost şi în pandemie şi, deşi nu erau bani în buget, acesta a fost suplimentat cu aproape 6 miliarde de lei, bani cu care au fost acoperite cheltuielile în Sănătate.

Trebuie aplicate măsurile pe care le avem acum, care duc la reduceri cu 33% a facturilor la energie. Aici trebuie văzut dacă măsurile au fost aplicate, corect sau nu, de către sistemul energetic sau de către furnizori. Întâi, trebuie să avem o imagine clară a situaţiei pe care o avem astăzi în economie. În acelaşi timp, trebuie să ne uităm că în toată Europa şi în toată au crescut preţurile la energie, nu numai în România, iar astfel de măsuri cred că trebuie să ne gândim că nu ajută decât pe termen scurt şi ajută populaţia şi trebuie să venim cu ele, dar trebuie să găsim o soluţie pentru România”, a precizat Florin Cîţu.

Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru români! PSD a finalizat luni pachetul de măsuri care ar putea pune capăt creșterii facturilor la energie și gaze.

Problema creșterii facturilor la energie și gaze e tot mai des întâlnită printre români. Mulți sunt disperați și spun că nu au de unde să scoată atâția bani și fac apel la autorități să găsească o soluție.

Marcel Ciolacu, vești bune pentru români! Șeful PSD le promite consumatorilor că, prin pachetul de măsuri al partidului său, vor avea parte de ajutor în privința facturilor uriașe.

PSD a finalizat astăzi pachetul de măsuri care poate stopa creșterea facturilor la energie și gaze. Am redus nivelul plafonării tarifelor, am dublat volumele lunare de consum și am scăzut TVA de la 19 la 5%. În acest fel, peste 90% dintre consumatori, persoane fizice și companii, vor beneficia de scăderea facturilor pe care le vor primi după 1 februarie, facturi corespunzătoare lunii ianuarie.

De aceeași protecție vor beneficia școlile, spitalele, companiile de transport public, instituțiile de cultură, ONG-urile. Aceste măsuri trebuie aplicate de la 1 februarie, fiindcă suntem în plină iarnă, în lunile de consum energetic maxim, iar românii au acum cea mai mare nevoie de ajutor.

În plus, propunem atât un set de soluții pentru descurajarea comportamentului speculativ al firmelor din energie, cât și măsuri pe termen scurt și mediu pentru rezolvarea problemelor #structurale ale industriei noastre energetice.

Vom prezenta aceste măsuri în scurt timp, în ședința Coaliției, cu speranța că partenerii noștri vor înțelege rapid că soluțiile PSD sunt simple, eficiente și cu un impact minim asupra bugetului. Românii așteaptă de la noi #responsabilitate, nu certuri sterile și ieșiri filosofico-inutile pe la televizor”, a declarat Marcel Ciolacu.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Iohannis dă cu paltonul de pompa de carburant: ”Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai”

”Preşedintele” Klaus Iohannis a dat cu paltonul de pompa de carburanți și a declarat, joi,…