Acasă Declarații Rotativa, Ciolacu și naivitatea: ”Nu mă aștept ca Iohannis să mă nominalizeze pentru funcția de premier din inimă, ci din rațiune”

Rotativa, Ciolacu și naivitatea: ”Nu mă aștept ca Iohannis să mă nominalizeze pentru funcția de premier din inimă, ci din rațiune”

0
0
340

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu are aşteptări ca preşedintele Klaus Iohannis să îl nominalizeze pentru funcţia de premier ”din inimă”, dar este sigur că o va face ”din raţiune”.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Partidul Naţional Liberal nu stă prea confortabil, în acest moment, în sondajele de opinie şi că, din declaraţiile publice ale liberalilor, şi-a dat seama că aceştia nu doresc o alianţă cu social-democraţii în 2024.

Eu am spus, ca orice om politic, că e posibil orice, să avem o coaliţie, să avem o alianţă din 2024. Alianţă înseamnă mai multe, şi candidaţi comuni. Eu nu am spus niciodată că Ciolacu este candidatul sau este Ciucă premier. Şi Ciolacu şi Ciucă suntem nişte oameni trecători, vremelnici prin anumite funcţii. Cred că cel mai important rămâne PSD, cel mai mare partid din România, şi PNL, care nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră„, a spus Ciolacu.

El a adăugat că a înţeles din răspunsurile celor de la PNL că aceştia nu doresc o alianţă cu PSD în 2024: ”Am spus, putem avea o coaliţie, sau o alianţă. Am înţeles din răspunsul celor de la PNL că nu se doreşte acest lucru. Mă bucur că mi-au spus din timp că, la un moment dat, voiam să îi strâng pe colegii mei într-un Consiliu Politic Naţional să discutăm acest aspect. Acum nu mai e nevoie. Am văzut şi eu răspunsurile publice„, a afirmat acesta.

Nu cred că o va face din inimă, să fiu sincer, să mă nominalizeze“.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că nu are aşteptări ca preşedintele Klaus Iohannis să îl nominalizeze pentru funcţia de premier ”din inimă”, dar este sigur că o va face ”din raţiune”.

Ciolacu a fost întrebat ce se va întâmpla dacă preşedintele Klaus Iohannis nu îl nominalizează pentru funcţia de prim-ministru în luna mai, când se face rotaţia premierilor: ”Acum, că nu aude nimeni, nu cred că o va face din inimă, să fiu sincer, să mă nominalizeze, dar sunt ferm convins că raţiunea va depăşi momentul. Nu am aşteptări ca preşedintele României să o facă din inimă, nu am aceste aşteptări, dar sunt ferm convins că raţiunea îl va îndrepta spre această decizie„, a spus Ciolacu.

Dacă nu se face rotaţia, înseamnă că atunci e cu adevărat un afront“.

Acesta a precizat că este posibil ca, până pe 1 iunie, să se realizeze rotaţia premierilor în coaliţia de guvernare: ”Cert este că, dacă nu se face rotaţia, înseamnă că atunci e cu adevărat un afront, nu faţă de Marcel Ciolacu, un afront adus PSD, cel mai mare partid din România, care a luat o decizie corectă într-un moment dificil politic şi economic pentru România. Dacă cineva doreşte să aibă astfel de ambiţii, după ce noi, ca şi români, ne-am făcut datoria corect, atunci acest schimb nu va mai avea loc. Dar eu nu cred că se va ajunge acolo.

Repet, raţiunea o să primeze. (…) Eu vă spun că va fi rotaţie lină, aşezată, perioadă foarte scurtă, cu un program de guvernare foarte bun, axat pe producţia în România, întors cât mai mult din PIB în economie, cum am făcut şi anul trecut, continuarea investiţiilor – ne-am asumat 7,1% din PIB pe investiţii, sper să ajungem la 6,8 – 6,9, să încercăm să închidem acest an cu 7%, deblocându-se şi foarte multe sume de la fondurile europene„, a afirmat el.

Avem un președinte ales care o să desemneze viitorul prim-ministru, cu prerogative constituționale. Nu cred că o va face din inimă, să fiu sincer, să mă nominalizeze, dar sunt ferm convins că rațiunea îl va îndrepta spre această decizie. Nu am așteptări de la președintele României să o facă din inimă. Nu am aceste așteptări”, a spus Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că nu a vorbit cu președintele României de o perioadă lungă de timp. ”Nu am avut niciun dialog cu președintele de o perioadă mai lungă. Nu am mai avut discuții”, a spus șeful PSD.

Cred că s-a săturat toată lumea să vorbim despre această rotație a prim-miniștrilor. Ea va avea loc mai liniștită decât se tot anunță, dar cred că prioritățile rămân altele, pentru români. Există o mare așteptare. Există o coaliție între marile partide. A fost un moment în care a fost nevoie de maturitate politică, după 30 de ani de democrație. Trebuia să fim conștienți de ceea ce se întâmplă. A venit războiul, pandemie, criză energetică. PSD a decis să intre la guvernare în urma unei guvernări dezastruoase de dreapta”, a mai declarat Ciolacu, potrivit căruia este posibil ca, până pe 1 iunie, să se realizeze rotaţia premierilor în coaliţia de guvernare.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

George Simion, răspuns unionist pentru premierul de la Chișinău: ”Republica Moldova, în opinia mea, nu este o țară, este un stat”

Liderul AUR, George Simion, a declarat marţi, despre acuzaţiile că face parte dintr-un pla…