Acasă Declarații Sasul Klaus Iohannis și noul Guwerner: ”Această rotaţie trebuie să se desfăşoare rapid, corect, pe scurt, sticlă”

Sasul Klaus Iohannis și noul Guwerner: ”Această rotaţie trebuie să se desfăşoare rapid, corect, pe scurt, sticlă”

0
190

”Președintele” Klaus Iohannis, primul sas al ”Statului Eșuat”, urgentează rotativa și spune că nu este loc de alte negocieri și trageri de timp. Primul turist de lux a reiterat faptul că, agreează varianta protocolului semnat la începuturile Coaliției.

Klaus Iohannis: ”Această rotaţie trebuie să se desfăşoare rapid, corect, pe scurt, sticlă. Oamenii trebuie să vadă că aici nu e vorba de tras sfori, de negocieri, care se poartă prea târziu. Nu am niciun interes să trag de timp şi să apară sincope.”

”Preşedintele” Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că această rotaţie a premierilor trebuie să se desfăşoare rapid, corect, pe scurt, sticlă. El a menţionat că oamenii trebuie să vadă că aici nu e vorba de tras sfori, de negocieri, care se poartă prea târziu, ci de o chestiune pe care şi-a însuşit-o coaliţia, se pune în practică şi mergem mai departe. Şeful statului a mai afirmat că imediat ce premierul îşi depune mandatul, va iniţia următorii paşi şi că nu are niciun interes să tragă de timp şi să apară sincope şi incertitudini.

Nu am obiceiul să spun înainte să se întâmple anumite chestiuni şi etape ce va fi dar cert este că imediat după ce se iniţiază procedura, adică imediat ce premierul îşi depune mandatul, voi iniţia următorii paşi. Nu am niciun interes să trag de timp şi nu am niciun interes să apară sincope şi incertitudini”, a spus preşeidntele Klaus Iohannis.

”Şeful statului” a continuat în același ton scrâșnit: ”Această rotaţie trebuie să se desfăşoare, după părerea mea, rapid, corect, pe scurt, cum se spune, sticlă”.

Oamenii trebuie să vadă că aici nu e vorba de tras sfori, de negocieri, care se poartă prea târziu, ci de o chestiune pe care şi-a însuşit-o coaliţia de la bun început, se pune în practică şi mergem mai departe. Asta este aşteptarea mea”, a mai spus turistul.

Cert este că, imediat după ce se inițiază procedura, adică depunerea mandatului premierului Ciucă, voi iniția următorii pași. Nu am niciun interes să trag de timp și să apară sincope. Această rotație trebuie să aibă loc rapid, corect, cum se spune pe scurt, sticlă. Nu e loc de tras sfori și negocieri, ci de ce anume și-a însușit Coaliție de la început”, a mai declarat ctitorul de guwerne.

Virgil Guran: ”Nu cred că vom rămâne într-o criză politică după plecarea lui Ciucă”.

Vicepreședintele PNL, este ferm convins că, după depunerea mandatului de către Nicolae Ciucă nu va exista o criză politică.

Nu vor fi lupte politice suntem maturi. Până vineri nimeni nu poate spune cert. Fiecare partid are o anumită gândire, dar se va ajunge la un rezultat logic prin diplomație”, spune Virgil Guran legat de schimbarea premierilor.

”Liberalul” a lăsat să se înțeleagă că, totuși, UDMR va rămâne la guvernare, iar dacă nu o va face, atunci portofoliile ar trebui ocupate de un membru PNL.

Referitor la Ministerul Dezvoltării este de văzut. În cazul în care UDMR vrea să meargă în continuare alături de Coaliție, iar asta vedem mâine la consultările de la Cotroceni, este foarte posibil să rămână la ei, dacă nu, e clar că e nevoie de un ministru de la noi sau de la PSD. Până vineri nimeni nu poate spune cert. Fiecare partid are o anumită gândire, dar se va ajunge la un rezultat logic prin diplomație.”

Până luni voi lua o decizie. Există în momentul de față discuții, negocieri. Orice formulă de la cea din protocol, până la cea a asumarii ministerelor de fiecare partid în parte e deschisă”, a spus premierul.

Premierul Nicolae Ciucă a confirmat miercuri, în Argeş, că îşi depune mandatul pe 26 mai, vineri.

Întrebat dacă îşi dă demisia vineri, premierul a spus: „Dacă am spus că îmi depun mandatul. Aşa cum am menţionat de fiecare dată, vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a spus premierul, la Vila Florica.

Despre rămânerea în Executiv, premierul a declarat: ”Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie”.

Klaus Iohannis i-a băgat de urgență în ședință pe ”liberali”, cu doar două zile înainte ca Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. O confirmă chiar vicepreședintele PNL, Virgil Guran, care susține că întâlnirea a avut loc aseară. Discuțiile vin în contextul în care negocierile pe împărțirea ministerelor din noul Guvern s-au blocat. Potrivit unor surse, șeful statului urmează să se întâlniească și cu social-democrații, într-o întâlnire a coaliției.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Haosul din Educație continuă, ”liberala” Deca, anunță ce se întâmplă cu anul școlar și cu examenele naționale, dacă greva nu se oprește: ”Îl vom prelungi”

Haosul din Educație continuă. Artizana ”României Educate”, Ligia Deca, anunță ce se întâmp…