Acasă Declarații Scandal în coaliția conttra naturii, Barna: ”E un filon, un grup în partidul nostru care spune, dom-le, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă”

Scandal în coaliția conttra naturii, Barna: ”E un filon, un grup în partidul nostru care spune, dom-le, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă”

0
1,156

Scandal în Coaliţia de guvernare. Barna: ”E un filon, un grup în partidul nostru care spune: dom-le, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă”. Vicepremierul USR-PLUS susţine că „suntem hotărâţi să stăm în această coaliţie până când va fi evident că nu se pot face reforme„.

Scandal în Coaliţie. Copreşedintele USR-PLUS Dan Barna afirmă că a guverna în coaliţie e „mult mai greu decât s-ar fi aşteptat să fie”, însă susţine că USR-PLUS va rămâne la guvernare „până la momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme”. Vicepremierul admite că există în USR-PLUS ”un filon, o grupare” care doreşte ieşirea de la guvernare a formaţiunii.

Cel mai simplu e să trântim uşa şi să plecăm acasă. E un filon, un grup în partidul nostru care spune: dom-le, să ieşim de la guvernare, să plecăm acasă, nu se poate, ori facem reformele noastre, ori plecăm. Asta e varianta cea mai facilă, este escape-ul, dar este o scăpare care nu ajută cu nimic România, pentru că dacă noi am ieşi de la guvernare am face ştiri două-trei zile, dramatism, burtiere însângerate, jale, după care România e aceea dinainte de USR-PLUS”, a declarat, miercuri seară, la TVR, Dan Barna.

El a menţionat că are ”şi energie, şi viziunea” de a duce proiectul USR-PLUS ”mai departe”. Barna a reafirmat decizia USR-PLUS de a rămâne în coaliţia de guvernare cât timp se pot face reforme, chiar dacă e ”mult mai greu decât s-ar fi aşteptat să fie”.

Scandal în Coaliţie. „Suntem hotărâţi să stăm în această coaliţie până la momentul în care va fi evident că nu se pot face reforme. Eu cred că acel moment nu va veni pentru că am văzut şi la colegii din PNL şi la colegii din UDMR deschidere şi o responsabilitate în ceea ce înseamnă necesitatea de reforme în România”, a adăugat el.

Barna a subliniat că guvernarea se deÎn ceea ce priveşte ”scenariile” conform cărora şefii celor două camere ale Parlamentului vor fi schimbaţi sau vor fi ”rediscutate” ministere după alegerile interne din PNL, Barna a negat această ipoteză.

Nu se va întâmpla acest lucru. (…) Ce vor face colegii de la PNL nu comentez, e dreptul lor, nu e rolul meu să intervin. Ceea ce vrea să spun este foarte clar: această coaliţie, această echipă de guvernare – Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Cristian Ghinea, Ioana Mihăilă, Ciprian Teleman, Stelian Ion şi eu – am venit ca să asigurăm îndeplinirea programului de guvernare. Aceea este miza reală”, a mai spus Berna.

Liderul USR, Dan Barna, le-ar fi transmis partenerilor de coaliție că ”varianta în care voi treceți prin Guvern tot ce vreți voi și noi aplaudăm ca pinguinii nu are cum să reziste”.sfăşoară în prezent, ”într-un context electoral”, arătând că toate formaţiunile din coaliţie au alegeri interne.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

Iohannis dă cu paltonul de pompa de carburant: ”Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai”

”Preşedintele” Klaus Iohannis a dat cu paltonul de pompa de carburanți și a declarat, joi,…