Acasă Declarații Scandalul măștilor, ipocrizie cu nasul pe afară

Scandalul măștilor, ipocrizie cu nasul pe afară

0
0
915

După ce în nenumărate rânduri, premierul Ludovic Orban a demonstrat că nu vrea, nu știe, sau nu poate să poarte o mască și când o face o face incorect, ba cu șina în jos, ba întoarsă pe dos, ba cu nasul tot timpul pe afară, s-a găsit să acuze. ”Eficiența măștii este egală cu zero, atâta timp cât ambele căi respiratorii, nasul și gura nu sunt acoperite”, ne spun specialiștii, ne spune și legea.

Așadar, modul cum premierul Ludovic Orban înțelege să poarte masca, este egală cu nepurtarea ei deloc, să te apuci să arăți cu degetul spre alții, e nu doar semn de ipocrizie, ci și de aiureală bezmetică.

La întrebarea servită la fileu și slugarnic de către Silviu Mănăstire de la B1 TV, dacă Ponta și Ciolacu pot să fie amendați pentru nepurtarea măștii în Parlament, Ludovic Orban a răspuns prompt:

Pot fi amendaţi. Oricum, un comportament total incorect din partea unora care se pretind lideri. Aici forţa exemplului este cea mai importantă. În spaţii închise unde există mai multe persoane, există obligativitatea purtării măşti.

Ei în discursul pe care l-au rostit de la microfon nu au purtat mască şi a fost o decizie a lor să nu poarte mască. De fapt, ei se consideră deasupra legii şi consideră că doar cetăţenii obişnuiţi trebuie să respecte legea, în timp ce ei se consideră că nu trebuie să respecte legea. Este foarte ilustrativ pentru mentalitatea pe care o au în raport cu legea”, a declarat Orban.

El a repetat motivul pentru care Guvernul a luat decizia de a institui obligativitatea portului măştii de protecţie în spaţii închise.

Cea mai puternică formă de răspândire a virusului este răspândirea prin particulele de lichid pe care le expectorăm când vorbim, când cântăm, când tuşim, când strănutăm.

Virusul trăieşte în aceste particule care pot fi inspirate sau pot să ne atingă faţa şi ele să ne pătrundă în organism, în căile respiratorii, să ne infecteze. Portul măştii este o formă de a-i proteja pe ceilalţi mai mult decât de a te proteja pe tine. Sigur că te protejează şi pe tine masca, dar efectul de protecţie este mai mare pentru cei din jurul nostru.

Asta este o decizie care este luată pentru a proteja sănătatea oamenilor şi pentru a reduce riscul de răspândire a virusului, o decizie pe care am luat-o şi pe care o consider extrem de importantă, cu atât mai mult cu cât, practic, am relaxat foarte multe măsuri, am ridicat o serie de restricţii”, a mai spus Orban.

De acord, să fie amendați, dar ca dubla măsură să nu fie mai vomitivă decât deja este, vrem să vedem o amendă și pe numele premierului Ludovic Orban, micropicăturile pot să fie împrăștiate și prin căile nazale, nu doar atunci când vorbim…! Ori o purtăm corect cu toții, or nu o mai purtăm, că de războieli și atacuri politice suntem sătui!

Încarcă mai mult
Load More In Declarații
Comments are closed.

Vezi Și

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, anunță o nouă intervenție în piața liberă prin limitarea adaosului comercial la produsele româneşti

Facebook 21 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email Ministrul Agriculturii Florin Barbu…