Acasă Declarații ”Strategul” Paul Stănescu, îl împinge pe Ciolacu la ghilotină: ”PSD va avea candidat la prezidențiale un membru al partidului”

”Strategul” Paul Stănescu, îl împinge pe Ciolacu la ghilotină: ”PSD va avea candidat la prezidențiale un membru al partidului”

0
0
76

”Strategul” Paul Stănescu îl împinge pe Ciolacu la ghilotină: ”PSD va avea candidat la prezidențiale un membru al partidului”, despre susţinerea lui Geoană: ”Exclud acest lucru”.

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat vineri, înainte de şedinţa conducerii partidului de la Sâmbăta de Sus, din judeţul Braşov, că PSD va avea candidat la funcţia prezidenţială, un membru al PSD. Despre susţinerea lui Geoană, Stănescu a precizat că el, ca secretar general şi membru al partidului, exclude acest lucru.

”Partidul Social Democrat va avea candidat la funcţia prezidenţială, un membru al PSD”, a spus Paul Stănescu înainte de şedinţă.

Întrebat dacă candidatul PSD va fi Marcel Ciolacu, Stănescu a răspuns: „Cutuma partidului cam aşa a fost”.

Despre o posibilă susţinere a lui Mircea Geoană, Stănescu a arătat că exclude acest scenariu.

”Eu exclud acest lucru. Eu, ca secretar general şi membru al partidului, exclud acest lucru”, a afirmat el, adăugând că nu crede că o astfel de propunere va fi făcută în interiorul partidului.

Întrebat dacă alegerile prezidenţiale vor rămâne în luna septembrie, Paul Stănescu a spus: „Cred că da”.

În acest context, Paul Stănescu a declarat vineri că va exista un candidat membru al PSD la prezidențiale și că nu este de acord cu scenariul Geoană candidat la președinție.

Întrebat de jurnaliști înainte de ședința coaliției dacă Marcel Ciolacu va fi acest candidat-membru PSD, Stănescu a spus: „cutuma partidului cam așa a fost”.

Ce spune Nicolae Ciucă despre scenariul PSD Geoană președinte – Marcel Ciolacu premier

”Aceste scenarii fac deliciul analizelor. PNL nu își schimbă opțiunea, PNL va avea propriul candidat. Dacă ne uităm la cifrele deținute de fiecare partid, suma lor este considerabil mai mare decât votul obținut pe lista comună. Ca atare, electoratul fiecăruia dintre noi se mobilizează pentru ceea ce înseamnă valoriile și identitatea fiecărui partid.

Ca atare susțin cu tărie ca fiecare dintre noi trebuie să ne mobilizăm electoratul și să avem propriile opțiuni și argumente pentru a intra în alegerile prezidențiale și în cele generale”, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, la sediul PNL.

Întrebat dacă ar merge în tandem cu liderul PSD pentru postul de premier, Ciucă a spus că ”după ce avem alegerile și vedem rezultatele și opțiunea cetățenilor la vot trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament și o coaliție de guvernare pe principiul stabilității”.

Preşedintele Partidului Social Democrat, premierul Marcel Ciolacu, a declarat, vineri, că la începutul lunii iulie formaţiunea va avea un congres de desemnare a candidatului la preşedinţia României şi că varianta candidaturii lui Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment.

”La începutul lunii iulie, Partidul Social Democrat va avea un congres de desemnare a candidatului la preşedinţie. Întotdeauna sunt mai multe variante. Important este ca eu şi colegii mei să luăm decizia cea mai bună (…). Varianta Mircea Geoană nu a fost discutată în interiorul partidului până în acest moment.

Şi nici eu, personal, n-am avut o discuţie de câţiva ani cu domnul Mircea Geoană pentru o astfel de eventualitate (…). Eu cred, în primul rând, ar trebui să am o discuţie cu domnul Mircea Geoană şi nu eu, eu împreună cu colegii mei”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a arătat că în politică trebuie să se ţină cont de realităţi, de dorinţele electoratului şi că, dacă se uită la profilul celor care au câştigat alegerile în acest moment, nu vede „profilul trecutului”.

„Haideţi să înţelegem din votul românilor ceva. În primul rând, faptul că Partidul Social Democrat s-a impus în zona urbană, cu adevărat în zona urbanului mijlociu, dar în zone, de exemplu, cum e Baia Mare, unde nu a mai câştigat niciodată, este un semn transmis de români. Mai există un semn transmis de români că mă uit la Simonis, mă uit la domnul Şoldan, văd candidaţi tineri, mă uit la Rareş, la domnul Nanu, uitaţi-vă la noul primar de la Deva (…).

Încerc să explic că lumea se schimbă, avem un milion de tineri care au venit pentru prima oară la vot sau au avut această posibilitate. Vom vedea câţi dintre ei au fost la vot şi eu nu rămân prizonierul unui cerc. În politică, trebuie să vezi realităţi, trebuie să vezi schimbările şi dorinţele electoratului. Atunci cu certitudine vei câştiga alegeri. Dacă mă uit la tot profilul celor care au câştigat în acest moment, nu văd profilul trecutului, dimpotrivă”, a subliniat Ciolacu.

În schimb, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat vineri că exclude varianta unui candidat independent susținut de partidul său la alegerile prezidențiale. Nu este doar părerea mea, a spus Stănescu. El a adăugat că PSD va avea propriul candidat.

„Părerea mea, părerea multor colegi cu care stau de vorbă, adică nu eu singur spun lucrul ăsta, colegii mei spun, cu toţi spunem lucrul ăsta – PSD va avea candidat la funcţia prezidenţială un membru al PSD. Cutuma partidului a fost ca acest candidat să fie preşedintele partidului”, a afirmat Stănescu, înainte de reuniunea Consiliului Politic Naţional al PSD, care are loc la Sâmbăta de Sus.

El a adăugat că exclude varianta ca PSD să îl susţină la alegerile prezidenţiale pe Mircea Geoană din poziţia de candidat independent.

”Eu exclud lucru acesta, eu, ca secretar general și ca membru al partidului, exclud lucrul acesta”, a transmis liderul PSD.

Paul Stănescu a refuzat să comenteze șansele unui candidat al PSD la alegerile prezidențiale.

”Nicio competiție nu seamănă cu alta”, a precizat Stănescu.

Consiliul Politic Naţional al PSD, reunit vineri în sala „Academiei Sâmbăta” a Mănăstirii Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus, analizează rezultatele alegerilor locale şi europarlamentare şi va decide dacă social-democraţii merg la alegerile prezidenţiale cu un candidat propriu sau cu un candidat comun, împreună cu PNL.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) Email De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” …