Acasă Declarații ”Terapie intensivă”, Ciolacu dă cu candidatura arogantului Cîrstoiu, de gardul coaliției: ”Nu putem merge mai departe dacă domnul Cîrstoiu nu clarifică acuzațiile”

”Terapie intensivă”, Ciolacu dă cu candidatura arogantului Cîrstoiu, de gardul coaliției: ”Nu putem merge mai departe dacă domnul Cîrstoiu nu clarifică acuzațiile”

0
0
359

Marcel Ciolacu dă cu candidatura arogantului Cîrstoiu de gardul coaliției: ”Nu putem merge mai departe dacă domnul Cîrstoiu nu clarifică acuzațiile, nu riscăm nimic, pentru că nu și-a depus candidatura”.

Tensiunea crește pe scena politică după acuzațiile de incompatibilitate la adresa medicului Cătălin Cîrstoiu și a zvonurilor legate de retragerea candidaturii sale la Primăria Generală a Capitalei.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu îi cere lui Cătălin Cîrstoiu să explice toate acuzațiile care i se aduc în spațiul public legate de starea de incompatibilitate. Candidatul Alianței s-a retras din lumina reflectoarelor de câteva zile, cu promisiunea unei conferințe de presă în care va lămuri toate aspectele invocate.

Aflat în Qatar, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut lui Cătălin Cîrstoiu, înainte de a se lua o decizie fermă în Coaliție, să iasă public într-o conferință de presă și să ofere toate clarificările necesare opiniei publice.

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, miercuri, din Qatar, despre discuțiile privind retragerea medicului Cătălin Cîrstoiu de la candidatura pentru Primăria Capitalei. Liderul PSD a precizat că medicul Cîrstoiu trebuie să iasă într-o conferință de presă pentru a lămuri acuzațiile privind integritatea sa, înainte ca liderii Coaliției să meargă mai departe cu susținerea lui.

Marcel Ciolacu a declarat că primul pas este ca medicul Cîrstoiu să susţină o conferinţă de presă ca să lămurească public toate acuzaţiile care îi sunt aduse, iar explicaţiile trebuie să le ofere bucureştenilor.

Abordarea cea mai corectă e să facă o conferință de presă și să răspundă la toate acuzațiile. Nu am avut această discuție nici cu domnul Ciucă, nici cu Cătălin Cîrstoiu despre retragere. Am avut discuții în coaliție, cum și dvs aveți în redacții privind anumite lucruri sesizate. E normal că am avut aceste discuții cu staff-urile tehnice și cu oamenii politici. Nu am avut o discuție punctuală de a retrage pe cineva sau de a veni alt candidat. Primul pas e să țină această conferință. Nu putem merge mai departe dacă nu lămurim toate aceste acuzații.

”Nu trebuie să mi le explice mie. Trebuie să explice bucureștenilor toate aceste acuzații. Eu nu i-am cerut lămuriri domnului doctor Cîrstoiu pentru că nu mie trebuie să îmi explice. Dânsul trebuie să explice, fiind candidatul Coaliției, bucureștenilor în ceea ce privește aceste acuzații.

Eu sunt premier și sunt copreședinte al acestei Coaliții, împreună cu dl Ciucă, nu sunt nici judecător, nici specialist de la ANI, dânsul trebuie să explice aceste lucruri. Cum și doamna Clotilde a explicat, e corect, a luat bani de la primărie în timp ce era primar.

Domnul Cîrstoiu nu este trimis în judecată, nimeni nu a trimis la vreun organ de cercetare penală ceva în ceea ce-l privește. Cu adevărat, dl Cîrstoiu trebuie să iasă, să explice. Doamna Clotilde e trimisă în judecată, dl Voiculescu e trimis, nu știu…e suspect. Momentan nu a demonstrat cineva că dl Cîrstoiu a luat vreun ban sau a încălcat legea.”, a declarat Marcel Ciolacu, răspunzând multor întrebări venite din partea jurnaliștilor.

”Nu riscăm nimic pentru că nu și-a depus candidatura. Până atunci, trebuie să țină o conferință de presă și să lămurească toate aspectele. Eu nu sunt nici procuror, nici judecător, nici inspector ANI, sunt om politic, nu comentez o decizie. Ca om politic, este corect ca dl Cîrstoiu să iasă în spațiul public și să explice toate acuzațiile.”, mai spune premierul Ciolacu.

Momentan nu a dovedit nimeni că a luat vreun ban sau că a încălcat legea, a conchis preşedintele social-democraţilor.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi Și

De parcă nu ar fi deja insuportabil de scumpe, ”liberalul” Burduja, anunță de când vor crește facturile la energie: ”Statul renunță la plafonarea otova”

Facebook 173 X (Twitter) WhatsApp Telegram Reddit Email De parcă nu ar fi deja insuportabi…