Acasă Declarații Turcan îi cere demisia lui Cîţu, după negocierile cu PSD: ”V-aţi milogit la Ciolacu pentru un colţ de pâine, Florine, eşți dispus să joci la poker până şi banii de pensii”

Turcan îi cere demisia lui Cîţu, după negocierile cu PSD: ”V-aţi milogit la Ciolacu pentru un colţ de pâine, Florine, eşți dispus să joci la poker până şi banii de pensii”

1
475

Prim-vicepreședintele PNL Raluca Turcan a transmis un mesaj dur conducerii partidului, afirmând că Florin Cîțu ar trebui să-și depună demisia, împreună cu echipa de negociere cu PSD, care s-au ”milogit” la Marcel Ciolacu să prindă un colț de pâine.

Raluca Turcan îl acuză pe Florin Cîțu că este dispus să joace la poker până și banii de pensii, precizând că de o lună îi spune că din 26 noiembrie nu mai sunt bani de pensii ți alocații.

Raluca Turcan le transmite colegilor din BPN că nu va participa la ședință, pentru că i-a fost deturnat votul o dată și nu vrea să se mai întâmple acest lucru.

Consider ca echipa de negociere nu a purtat o negociere pentru PNL, ci a pregătit o garnitura și o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD. In primul rând s-a plecat la drum cu o minciuna. Și un vot manipulat ordinar. Nu, nu ma refer la Congres, ci la votul pentru a încerca negocieri și cu unii și cu alții. Votul meu si al altora a fost folosit doar pentru a negocia cu PSD. Si doar in folosul unui grup extrem de restrâns. A fost o frauda asupra votului colegilor”, afirmă Turcan.

Aceasta susține că ”este puțin spus ca s-a negociat in genunchi” cu PSD. Turcan amintește că toți colegii i-au reproșat lui Ludovic Orban modul în care a negociat cu USR.

Raluca Turcan, către Cîţu: ”De o lună îţi spun că din 26 noiembrie nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii”.

Mandatul lui Florin Câțu nu a fost decât un șir de minciuni, greseli și jocuri personale. As spune ca e de domeniul patologicului. Florin, iti imaginezi ca nimeni nu se prinde de minciunile tale? Toti se prind, îți garantez. Nimic din ce ai spus pana acum, tu, președintele partidului, nu a fost adevărat! Doar un sir de minciuni. Și nu numai de minciuni dar și de lipsa de responsabilitate! Florin, ești dispus sa joci la poker pana și banii de pensii. De mai bine de o luna ma tin de capul tău și-ti spun repetat ca de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pentru ca i-ai luat la rectificare doar ca sa dai tu bine la cifre in postările de pe facebook.

Când am fost convinsă ca negocierea lui Ludovic cu USR e proasta, m-am ridicat de la masa. La fel și Rares, și Robert, și ceilalți mi-ati dat dreptate. Cum arata negocierea făcută de voi, comparativ cu negocierea lui Orban? Eu atunci m-am ridicat și am plecat. Voi ce ati făcut acum? V-ati milogit la Ciolacu sa prindeți un colț de pâine. Va cer sa ieșiti voi acum public, sa spuneti ca ati negociat mai bine ca Orban! In aceste negocieri, președintele partidului a negociat doar pentru el. Atat. Nimic altceva!!! Motivele? O sa le aflam, cu siguranță! Dar cu un preț prea mare plătit de partid. Nu a existat niciun criteriu obiectiv pentru formarea propunerilor de miniștri. Niciunul. Ați ignorat pana si cel mai important criteriu, cel referitor la rezultatele in alegeri (pe care PSD-ul, spre deosebire de voi, nu l-a ignorat)”, afirmă Turcan.

Raluca Turcan, încă ministru interimar al Muncii, a anunţat că nu mai sunt bani de pensii şi alocaţii, cu doar câteva zeci de minute înainte de consultările de la Cotroceni cu Klaus Iohannis. Marius Budăi, deputat PSD şi ministru al Muncii în Guvernul Dăncilă, a reacţionat cu privire la aceste afirmaţii şi o critică pe aceasta.

Florin, eşți dispus să joci la poker până şi banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău şi-ti spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii şi de alocaţii pentru că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre in postările de pe Facebook” acuză ea.

Momentul acesta este o rușine pentru PNL şi cred că Preşedintele PNL ar trebui să-şi depună demisia, împreuna cu echipa de negociere!” conchide Raluca Turcan într-un mesaj pe un grup intern al PNL.

”Ne sperie părinţii şi bunicii”

Deputatul Marius Budăi a reacţionat cu privire la aceste afirmaţii.

Dânsa face aceste afirmaţii azi, când ştie că nu va mai fi ministru. De ce a tăcut până acum? Sub nicio formă nu e aşa. Dacă până joi va fi învestit Guvernul, chiar dacă nu sunt bani, se va face o rectificare bugetară şi problemele vor fi rezolvate. Dar e cumva hilar. Până azi dimineaţă susţinea că nu sunt probleme, iar acum, când a văzut probabil că nu mai e pe nicio listă de miniştri la PNL, ne sperie părinţii şi bunicii. Sigur va fi rectificare bugetară. Dacă Guvernul va fi învestit până joi, se va face rectificarea. Sigur, trebuie să verificăm dacă ceea ce spune dumneaei este adevărat, pentru că până acum spunea că nu sunt probleme. Cine ajunge la ministerul Muncii va cere execuţia bugetară şi va şti ce să discute în cadrul Guvernului, cu ministrul Finanţelor, să ceară rectificare, sumele necesare. Nu e o logică corectă că până azi nu erau probleme şi azi sunt„, a declarat Marius Budăi.

„Sursa, bugetul statului”

O reacţie similară a avut şi senatorul Daniel Zamfir.

S-a tot vehiculat acest lucru, că nu sunt bani, întotdeauna și cei de la PNL au spus lucrul ăsta. Iată că acum, puși în fața unor realități și cei de la PNL au constatat că sunt bani pentru asta. Probă stă însuși acordul politic semnat și mai ales programul de guvernare acceptat. Sursa este bugetul statului, doar că trebuie așezat pe priorități. Banii vin dintr-o colectare eficientă, din reașezarea pe capitole bugetare (…). Sunt bani (…). Categoric că se vor face și reduceri de cheltuieli din alte părți”, a declarat Daniel Zamfir.

Încarcă mai mult
Load More In Declarații

Vezi Și

”Românul” Klaus Werner Iohannis, mesaj citit în cadrul recepției oferite cu prilejul Zilei Naționale a României: ”Azi avem o soluţie atipică pentru guvernarea ţării”

”Preşedintele” Klaus Iohannis, a găzduit miercuri, cu ocazia Zilei Naţionale, o recepţie l…